Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άλλο η Premier League… άλλο το Champions League για τη Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ άφησε πίσω το φάντασμα της, θυμήθηκε πόσο βαριά είναι η φανέλα της και καθάρισε 2-0 τη Λειψία, βάζοντας πλώρη για τους «8» του Champions League.

Η Λίβερπουλ άφησε πίσω το φάντασμα της, θυμήθηκε πόσο βαριά είναι η φανέλα της και καθάρισε 2-0 τη Λειψία, βάζοντας πλώρη για τους «8» του Champions League.

Μπορεί στην Αγγλία να μην της πάει τίποτα καλά και να παραπαίει, αλλά στην Ευρώπη θυμήθηκε πόσο βαριά είναι η φανέλα της. Η ομάδα του Κλοπ, ξεπέρασε τα προβλήματα και καθάρισε 2-0 τη Λειψία στη Βουδαπέστη και πλέον έχει σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Λίβερπουλ δεν έβγαλε μάτια, αλλά ήταν μεστή και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην πάντα φιλόδοξη Λειψία να την αμφισβητήσει.

Πέταξε στα σκουπίδια δύο τεράστιες ευκαιρίες να προηγηθεί η ομάδα του Νάιγκελσμαν και με δύο τραγικά λάθη της άμυνας σε ένα τρίλεπτο στην επανάληψης, χάρισε δύο γκολ… πάρε βάλε σε Σαλάχ και Μανέ που οδήγησαν στη νίκη την ομάδα του Κλοπ.

Το ματς

Τι παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε ρυθμό με μία μεγάλη ευκαιρία για τις δύο ομάδες που βγήκαν στο πρώτο 20λεπτο, με την ομάδα του Μερσεϊσάιντ να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα μετά το πρώτο τέταρτο.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς και μόλις στο 5ο λεπτό άγγιξαν το 1-0, αλλά η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα του Κλοπ, αφού η κεφαλιά του Όλμο μετά από σέντρα του Ανχελίνο από αριστερά, σταμάτησε στο δοκάρι του Άλισον. Βέβαια η φάση σήκωσε κουβέντα με τη Λίβερπουλ να διαμαρτύρεται, αφού ο εξτρέμ των Γερμανών φάνηκε στο ριπλέι να είναι σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Πάντως οι «κόκκινοι» που είχαν την πρωτοβουλία και απέκτησαν τον έλεγχο του ματς, βραχυκυκλώνοντας το παιχνίδι των Γερμανών μετά το πρώτο 10λεπτο, απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Σαλάχ στο 15’ να βγαίνει φάτσα με τον Γκουλάτσι, αλλά ο πορτιέρε της Λειψίας άπλωσε σωστά το κορμί του και κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Η ομάδα του Κλοπ, που εμφανίστηκε άκρως συγκεντρωμένη στο παιχνίδ έφτασε κοντά στο γκολ σε ακόμα δύο περιπτώσεις στο πρώτο 45λεπτο με τους Μανέ και Ρόμπερτσον να μην μπορούν να νικήσουν τον Γκουλάτσι. Μάλιστα, ο Σκωτσέζος ακραίος μπακ έφτασε κοντά σε ένα υπέροχο τέρμα, αλλά η λόμπα που έπιασε από μακριά βλέποντας εκτός εστίας τον τερματοφύλακα της Λειψίας, έφυγε εκατοστά πάνω από το δοκάρι.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν deja vu του πρώτο μέρους, αφού στο ξεκίνημα η Λειψία έχασε αδιανόητη ευκαιρία να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα, όταν στο 47’ ο Όλμο έβγαλε τον Ενκουκού φάτσα με τον Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας άπλωσε το κορμί του και έσωσε την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν σκόραραν, αλλά μέσα σε ένα τρίλεπτο έκαναν όχι ένα… αλλά δύο γκολ δώρο στην ομάδα του Κλοπ. Ο Κλόστερμαν στο 54’ έκανε τραγικό λάθος, πούλησε την μπάλα και έβγαλε ουσιαστικά τον Σαλάχ φάτσα με τον Γκουλάσι, με τον Αιγύπτιο να μην δυσκολεύεται από κοντά να γράψει το 1-0, καταγράφοντας το πέμπτο του φετινό γκολ στο Champions League. Η τρικυμία στην άμυνα της Λειψίας είχε και συνέχεια στο 58’ με τον Μουκιελέ αυτή τη φορά να κάνει «τσαφ» με τον Μανέ να μην συγχωρεί και να γράφει εύκολα το 2-0.

Πηγή: Sport-fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button