Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η αγαπημένη των ελληνικών ομάδων: 3η «τεσσάρα» για Αϊντχόφεν στην Ελλάδα! (vids)

Από τεσσάρα σε τεσσάρα θα πετάει: η Αϊντχόφεν αποδεικνύεται η αγαπημένη αντίπαλος των ελληνικών ομάδων, καθώς μετά τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, τη φιλοδώρησε με 4 γκολ και ο Ολυμπιακός.

Από τεσσάρα σε τεσσάρα θα πετάει: η Αϊντχόφεν αποδεικνύεται η αγαπημένη αντίπαλος των ελληνικών ομάδων, καθώς μετά τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, τη φιλοδώρησε με 4 γκολ και ο Ολυμπιακός.

Εφιάλτες θα πρέπει να βλέπει στο εξής η Αϊντχόφεν, κάθε φορά που θα καλείται να δώσει ευρωπαϊκή αναμέτρηση σε ελληνικό έδαφος, εδώ όπου μετρά από σήμερα τρεις βαριές «τεσσάρες».

Το… ποδαρικό στο σχετικό ρεκό έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2004, σε αγώνα Champions League στη Λεωφόρο. Η αδιάφορη τότε Αϊντχόφεν, που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα νοκ-άουτ, ήρθε στην Ελλάδα για να «κλειδώσει» την πρώτη θέση. Απέναντι της είχε έναν λυσσασμένο Παναθηναϊκό που δάγκωνε, κυνηγώντας την πρόκριση με δική του νίκη και «γκέλα» της Άρσεναλ την ίδια ώρα κόντρα στη Ρόζενμποργκ.

Το «τριφύλλι» ισοπέδωσε τους Ολλανδούς με τα γκολ των Παπαδόπουλου (30′), Μινχ (45′ πεν., 57′) και Σανμαρτεάν (81′). Είχε μεσολαβήσει η ισοφάριση από τον Μπίσλεϊ (37′) και η απόκρουση πέναλτι του Γκαλίνοβιτς ενώ το σκορ βρισκόταν στο 3-1.

Επόμενος σταθμός: Τούμπα. Στους ομίλους του φετινού Europa League, η Αϊντχόφεν επισκέφτηκε με αρκετές απουσίες λόγω κορωνοϊού την Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζάχαβι στο 20′, όμως δεν είχαν υπολογίσει στον ασπρόμαυρο… χείμαρρο που θα ακολουθούσε στο δεύτερο ημίχρονο.

Το χατ τρικ του Ζίβκοβιτς (47′, 55′, 66′) και η γκολάρα του Τζόλη (58′) υπέγραψαν τη δεύτερη εν Ελλάδι «τεσσάρα» της PSV.

Για να φτάσουμε στην αποψινή (18/02) βραδιά και το πρώτο παιχνίδι για τους «32» του Europa League, μεταξύ Ολυμπιακού και Αϊντχόφεν.

Σε ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο, o Ζάχαβι είχε δύο φορές (14′, 40′) απάντηση στα γκολ του Ολυμπιακού με Μπουχαλάκη (9′) και Εμβιλά (37′), όμως δεν υπολόγιζε στον φονικό Ελ Αραμπί που έκανε το 3-2 στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45’+2′).

Σε ένα εξίσου ανοιχτό δεύτερο ημίχρονο, ο Μασούρας κράτησε την… παράδοση, σκοράροντας το τέταρτο γκολ στο 83ο λεπτό.

Δείτε τα γκολ εδώ

Διαβάστε επίσης

Back to top button