Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Απίθανο: Ο βοηθός διαιτητής δεν πήγε σε αγώνα και τον αντικατέστησε ο Δήμαρχος Λειψών!

Το πρωί δήμαρχος, το μεσημέρι... επόπτης.

Το πρωί δήμαρχος, το μεσημέρι… επόπτης. Ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος πήρε το σημαιάκι του και αντικατέστησε τον βοηθό διαιτητή που δεν κατάφερε να προσέλθει στο γήπεδο, σε αγώνα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου!

Στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα συμβαίνουν πάντα τα καλύτερα. Οι ιστορίες που θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς, αμέτρητες.

Μία ακόμη προστίθεται σε αυτή τη μοναδική λίστα κι έρχεται από τους ακριτικούς Λειψούς. Ένα νησί με μόλις 300 μόνιμους κατοίκους, με τις δυσκολίες τους χειμερινούς μήνες πολύ μεγάλες, που ακουμπούν φυσικά και τον αθλητισμό και δη την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου.

Χθες ο ΑΟ Λειψών υποδέχτηκε τον Νικαγόρα Κεφάλου για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ωστόσο ο πρώτος βοηθός διαιτητή της συνάντησης, δεν κατάφερε να προσέλθει στο γήπεδο.

Και ποιος τον αντικατέστησε; Μα ποιος άλλος από τον… Δήμαρχο Λειψών, τον κ.Φώτη Μάγγο!

Ο κ.Μάγγος βρισκόταν στο γήπεδο και δεν το σκέφτηκε πολύ να φορέσει το σορτσάκι του και να πάρει το… σημαιάκι του, ώστε να “θυμηθεί τα παλιά”, όπως αναφέρει κι ο ίδιος σε ανάρτησή του. Πρόκειται άλλωστε για άνθρωπο του αθλητισμού, αφού σε νεότερη ηλικία ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, αλλά και διαιτητής, ενώ ήταν για χρόνια και γυμναστής.

Το SDNA επικοινώνησε μαζί του, με τον ίδιο να εξηγεί το… story όσων συνέβησαν: “Ο ένας βοηθός διαιτητή είχε δηλώσει κώλυμα από την προηγούμενη μέρα κι έτσι με απευθύνθηκαν σε μένα, για το αν μπορούσα να τον αντικαταστήσω. Κανείς δεν αντέδρασε κι εγώ από την πλευρά μου προσπάθησα να είμαι ακριβοδίκαιος. Την προηγούμενη διετία άλλωστε εκτελούσα χρέη διαιτητή, μόνο για τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας, ώστε να μειωθεί ένα μέρος των εξόδων. Το κόστος της διαιτησίας για κάθε παιχνίδι να ξέρετε ότι φτάνει τα 300-400 ευρώ. Αν υπολογίσετε το συνολικό κόστος σε δέκα εντός έδρας αγώνων, συγκεντρώνεται ένα αρκετά υψηλό ποσό, για μία ομάδα που έχει μπάτζετ περίπου 15.000 ευρώ. Κάθε ταξίδι της ομάδας άλλωστε για τα εκτός έδρας παιχνίδια, κοστίζει 1000-1.2000 ευρώ. Φυσικά κανείς παίκτης ή προπονητής δεν αμείβεται. Το ποδόσφαιρο το αγαπώ, έπαιζα για χρόνια, κυρίως ως σέντερ φορ μέχρι πριν από μία τετραετία, αλλά έχω περάσει από όλες τις θέσεις. Φυσικά, αν χρειαστεί, θα… ξαναπάρω το σημαιάκι μου”, λέει ο Δήμαρχος Λειψών.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι βάσει του κανονισμού στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ακόμη και στην περίπτωση που προκύψει τελευταία στιγμή απουσία ενός διαιτητή, μπορούν να φωνάξουν από τα μεγάφωνα για το αν υπάρχει διαθέσιμος κάποιος νυν ή πρώην διαιτητής. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν βρεθεί, μπορεί να τον αντικαταστήσει ακόμα και απλός φίλαθλος!

Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με την ομάδα των Λειψών να παίρνει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button