ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Εξαδάκτυλος: «Το 8% του πληθυσμού έχει ανοσία στον κορονοϊό»

Έχει ανοσία στον κορονοϊό το 8% του ελληνικού πληθυσμού και 170 χιλιάδες άτομα που ανάρρωσαν από την ασθένεια είπε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Έχει ανοσία στον κορονοϊό το 8% του ελληνικού πληθυσμού και 170 χιλιάδες άτομα που ανάρρωσαν από την ασθένεια είπε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για ανοσία σε 170.000 ανθρώπους που ανάρρωσαν από τον κορονοϊό έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο ποσοστό ανοσίας που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του αριθμού των κρουσμάτων και πώς αυτή αυξομειώνεται.

Μιλώντας στο MEGA είπε χαρακτηριστικά πως: «Τα 170.000 κρούσματα που ανάρρωσαν έχουν ανοσία. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα διατηρηθεί. Πάνω από το 8% του ελληνικού πληθυσμού έχει ανοσία στην Covid-19. Είτε δια του εμβολιασμού είτε δια της νοσήσεως».

«Οι άνθρωποι που μολύνονται μπορεί να σταθεροποιούνται ή αναμένουμε να σταθεροποιηθούν. Αλλά όσοι μολύνθηκαν νοσούν, η νόσηση βαραίνει, έτσι ώστε οι περισσότεροι να χρειάζονται νοσηλεία ακόμα και σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Δηλαδή, αυξάνονται πρώτα τα κρούσματα, στη συνέχεια κάποιοι χρειάζονται νοσηλεία, ΜΕΘ και κάποιοι καταλήγουν» σημείωσε, αναφέροντας ότι η διαδικασία αποκλιμάκωσης γίνεται πρώτα με την μείωση των κρουσμάτων και στη συνέχεια ακολουθεί μείωση νοσηλευόμενων.

Τέλος, έκανε λόγο ότι τα στοιχεία «δεν είναι μαύρα» και πως «τα αποτελέσματα του απαγορευτικού φαίνονται μεταξύ της 10ης και 14η ημέρας. Έχουμε μια εβδομάδα να δούμε πού θα πάμε».

Πηγή: Reader.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button