Άλλα αθλήματα

Χρυσό μετάλλιο στο Μαϊάμι από τους Μάντη-Καγιαλή

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, που κατάφεραν στον πρώτο αγωνιστικό σταθμό για το 2019 να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα Βορείου Αμερικής στην κατηγορία 470 που διεξήχθη στις 19-21/1 στο Μαϊάμι.

Μετά από 9 ιστιοδρομίες και ανάμεσα σε 32 κορυφαία πληρώματα από όλο τον κόσμο, οι Έλληνες Πρωταθλητές συγκέντρωσαν 28 βαθμούς ποινής, αφήνοντας  αρκετά πίσω τους Σουηδούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ντάλμπεργκ και Μπέρστρομ.

«Νιώθουμε πολύ καλά αγωνιστικά καθώς δουλέψαμε πολύ σκληρά όλο το τελευταίο διάστημα. Επαναπροσδιορίσαμε κάποια πράγματα στην τεχνική μας και βελτιώσαμε την ταχύτητά μας σε όλες τις συνθήκες. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες επιλογές στην τακτική μας. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη κούρσα, και διαχειριστήκαμε αρκετά καλά την αστάθεια του καιρού. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε με χρυσό μετάλλιο το 2019, αλλά αμέσως μετά την απονομή βάζουμε πλώρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας που ξεκινάει εδώ στο Μαϊάμι σε λίγες ημέρες (σ.σ 29.1 έως 3.2)», είπε ο Παναγιώτης Μάντης.

Από την πλευρά του ο Παύλος Καγιαλής τόνισε: «Τέσσερις πρώτες θέσεις σε σύνολο εννέα ιστιοδρομιών και μια πολύ καλή διαχείριση του στόλου είναι τα σημαντικά κεφάλαια που κρατάμε από αυτόν τον αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις μας έδωσαν περιθώριο επιλογών, ενώ η καλή ταχύτητα του σκάφους δημιούργησε διαφορές ασφαλείας. Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε για τον επόμενο αγώνα καθώς έχουμε μικρό περιθώριο να ξεκουραστούμε. Έχουμε συνηθίσει στους εξαντλητικούς ρυθμούς του προγράμματος και δε σας κρύβω ότι αδυμονούμε για τη συνέχεια».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button