Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τίτλοι τέλους για τον Μάριο Μάντζουκιτς!

Ο Κροάτης φορ, Μάριο Μάντζουκιτς, κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 35 ετών γράφοντας γράμμα στον μικρό εαυτό του. #SerieA #MarioMandžukić

Ο Κροάτης φορ, Μάριο Μάντζουκιτς, κρέμασε τα παπούτσια του σε ηλικία 35 ετών γράφοντας γράμμα στον μικρό εαυτό του.

Επειτα από μια σπουδαία καριέρα σε ομάδες όπως Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Μάντζουκιτς αποφάσισε να ρίξει τους τίτλου τέλους. Στα 35 του, αφού το συμβόλαιό του με τους Rossoneri δεν ανανεώθηκε, αποφάσισε να πει «αντίο» στα γήπεδα γράφοντας ένα συγκινητικό μήνυμα.

Κάθε άλλο παρά λίγοι ήταν οι τίτλοι που κατέκτησε ο Super Mario. Εχουμε και λέμε. Τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Κροατίας, δύο πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα και ένα Super Cup Γερμανίας, ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Super Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ένα ισπανικό Super Cup, τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και ένα Super Cup Ιταλίας. Με την Εθνική Κροατίας έπαιξε στον τελικό του Mundial του 2018.

«Αγαπητέ μικρέ Μάριο,

Όταν φοράς αυτά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, τα πρώτα σου στη ζωή, δεν μπορείς ούτε να φανταστείς τι θα καταφέρεις στο ποδόσφαιρο. Θα σκοράρεις γκολ σε μεγάλα τουρνουά και θα κατακτήσει τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις φανέλες των μεγαλύτερων ομάδων.

Θα γράψεις ιστορία με τη φανέλα της ομάδας που θα σε κάνει πιο πολύ υπερήφανο, την εθνική Κροατίας. Θα πετύχεις γιατί θα έχεις πολλούς ανθρώπους να σε βοηθήσουν – συμπαίκτες που θα παλέψουν μαζί του, προπονητές από τους οποίους θα μάθεις, οπαδούς που θα σε στηρίξουν, μια οικογένεια, μάνατζερ και φίλους που θα είναι πάντα δίπλα σου. Θα είσαι πάντα ευγνώμων προς όλους αυτούς.

Και πάνω από όλα θα πετύχεις γιατί θα δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό και στο τέλος της καριέρας σου θα είσαι ακόμη περισσότερο υπερήφανος γι’ αυτό. Θα θυσιάσεις πολλά για το ποδόσφαιρο, αλλά θα γνωρίζεις ότι άξιζε για όλες αυτές τις εκπληκτικές στιγμές που έζησες.

Θα καταλάβεις ποια είναι η σωστή στιγμή να σταματήσεις, να βάλεις αυτά τα παπούτσια στη θήκη και τότε θα είσαι χαρούμενος και δεν θα λυπάσει για τίποτα. Το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής σου, αλλά θα κοιτάξεις μπροστά για το επόμενο κεφάλαιο.

Απόλαυσέ το!

Υ.Γ Αν παίξεις ποτέ με την Αγγλία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να είσαι συγκεντρωμένος εκεί γύρω στο 109ο λεπτό».

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button