Άλλα αθλήματα

Το ατύχημα του Γκροζάν σε ένα ψηφιακό βίντεο με κάθε λεπτομέρεια(vid)

Χάρη στα σύγχρονα μέσα επεξεργασίας της εικόνας, μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς το πως έγινε η έξοδος του Ρομέν Γκροζάν από την πίστα, λίγο πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

Χάρη στα σύγχρονα μέσα επεξεργασίας της εικόνας, μπορούμε να καταλάβουμε ακριβώς το πως έγινε η έξοδος του Ρομέν Γκροζάν από την πίστα, λίγο πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

Ένα από τα περιστατικά που σημάδεψαν τη χρονιά του 2020 στη Formula 1 ήταν αυτό του Ρομέν Γκροζάν στο Μπαχρέιν. Το μονοθέσιο του Γάλλου βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε στις μπαριέρες, με ταχύτητα ικανή για να διαλύσει το μονοθέσιο και να προκαλέσει φωτιά στη συνέχεια. Ο Ρομέν Γκροζάν καθυστέρησε να βγει μέσα από το κόκπιτ. Ευτυχώς γλίτωσε μόνο με μερικά εγκαύματα χάρη στον εξοπλισμό και τις ειδικές φόρμες που φορούν οι οδηγοί της Formula 1. Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο το οποίο χάρη στην ψηφιακή επεξεργασία μας επιτρέπει να δούμε με κάθε λεπτομέρεια κάθε στιγμή της σύγκρουσης.

Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν υπήρχε το Halo τότε ο Ρομέν Γκροζάν θα είχε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα αφού μπορεί να έχανε και τη ζωή του. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που έκοψε το μονοθέσιο στη μέση, οπότε δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το κράνος του Γκροζάν ακουμπούσε με τις μπαριέρες εκείνη τη στιγμή. Το γαλλικό κανάλι Canal Plus έφτιαξε το συγκεκριμένο βίντεο και πρέπει να πούμε ότι είναι απίστευτα ρεαλιστικό, αλλά και σωστά μελετημένο.

Η σύγχρονη τεχνολογία λοιπόν μας επιτρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε ένα από τα πιο σοκαριστικά συμβάντα των τελευταίων χρόνων στη Formula 1 και στη συνέχεια, μας κάνει να εκτιμούμε την εξέλιξη στην ασφάλεια των μονοθεσίων. Το Halo είχε κακοφανεί στους περισσότερους, όταν είχε παρουσιαστεί, όμως τελικά η ασφάλεια που προσφέρει είναι υπεράνω κάθε αισθητικής προτίμησης. Άλλωστε και ο ίδιος ο Γκροζάν παραδέχτηκε ότι δεν του άρεσε η ιδέα του Halo, του φαινόταν ανούσιο και στη συνέχεια είπε «πόσο χαζός ήμουν τότε», δείχνοντας ότι τώρα, που του έσωσε τη ζωή, μάλλον το συμπάθησε λίγο περισσότερο.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button