Κορωνοϊός: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Παράταση στο lockdown!
Η παράταση του lockdown αναμένεται να «κλειδώσει» τις επόμενες ημέρες και θα είναι για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα, αφού οι αρχικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για λήξη στα τέλη του Φλεβάρη.

Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2.147 νέα κρούσματα κορονοϊού, με τα νούμερα να οδηγούν στην απόφαση της κυβέρνηση για παράταση του lockdown κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα.
Η παράταση του lockdown αναμένεται να «κλειδώσει» τις επόμενες ημέρες και θα είναι για τουλάχιστον ακόμα μία εβδομάδα, αφού οι αρχικές ανακοινώσεις έκαναν λόγο για λήξη στα τέλη του Φλεβάρη.
Ωστόσο, τα νούμερα που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, φαίνεται πως οδηγούν σε νέα παράταση, ενός lockdown μάλιστα που ξεκίνησε τον… Νοέμβριο.
Η πρόεδρος την ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «προτεραιότητα θα δοθεί όπως και την προηγούμενη φορά στα δημοτικά και ταυτόχρονα άνοιγμα της αγοράς με click away», ενώ για την εστίαση τόνισε ότι «η ιστορία αυτή πάει λίγο μακριά. Δε μπορεί να ανοίξει η εστίαση αν δεν ανοίξουν σχολεία και αγορά. Από τον Απρίλιο και μετά».
Καθημερινά εξετάζονται όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, με την Κυβέρνηση να παίρνει οριστικές αποφάσεις.
Πάντως όπως δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, η καραντίνα θα παραταθεί και πέραν της 6 π.μ. της προσεχούς Δευτέρας 1 Μαρτίου, για τις 8/3 στην καλύτερη των περιπτώσεων, και εφόσον στο μεταξύ έχει υπάρξει αποκλιμάκωση των επιδημιολογικών δεδομένων.