Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Επέστρεψε με δύο γκολ ο Γκερέρο…

Ο αρχηγός του Περού Πάολο Γκερέρο, γιόρτασε χθες την επιστροφή του μετά την άρση απαγόρευσης  λόγω ντόπινγκ, σημειώνοντας δύο γκολ στη φιλικό νίκη  με 3-0 έναντι της Σαουδικής Αραβίας, τρεις ημέρες μετά την απόφαση να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 34χρονος  πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ του Περού στην ελβετική πόλη Σεντ Γκάλεν, ενώ Αντρέ Καρίγιο άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο, μπροστά σε 18.000 φιλάθλους, σχεδόν όλοι Περουβιανοί που είχαν ταξιδέψει από τις γειτονικές χώρες για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους που προκρίθηκε στο Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά 36 χρόνια.

«Είμαι πολύ ευτυχής που επέστρεψα με δύο γκολ, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι», δήλωσε ο Γκερέρο στους δημοσιογράφους. «Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή την ενότητα».

Το Περού, που αντιμετωπίζει τη Δανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία στους ομίλους, κυριάρχησε στο παιχνίδι καθώς επέκτεινε την αήττητη πορεία του σε 14 παιχνίδια.

Ήταν η πρώτη εμφάνιση του Γκερέρο για το Περού από τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αργεντινή τον περασμένο Οκτώβριο, όταν βρέθηκε θετικός για ένα παραπροϊόν κοκαΐνης, που περιέχεται σε ένα τσάι που έπινε.

Στον Γκερέρο επιβλήθηκε αρχικά  απαγόρευση για 12 μήνες από τη FIFA και μειώθηκε σε έξι. Η ποινή τελείωσε στις αρχές Μαΐου, αλλά το όνειρό του να παίξει στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο φάνηκε να απομακρύνεται  λίγες ημέρες αργότερα, όταν η ποινή αυξήθηκε σε 14 μήνες από το διαιτητικό δικαστήριο για τον αθλητισμό (CAS).

Ωστόσο, την Πέμπτη, το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο συμφώνησε να άρει προσωρινά την απαγόρευση

«Ήταν πολύ όμορφο, γι ‘αυτόν, για τους συμπαίκτες του, για όλους τους υποστηρικτές και για την οικογένειά του και είμαι πολύ χαρούμενος”, ανέφερε ο προπονητής του Περού Ρικάρντο Γκάρεκα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button