ΒόλεϊΤοπικά Σπορ

Αγώνες με πολύ ενδιαφέρον και το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στην 8η αγωνιστική

Η αναμέτρηση ΑΕΚ - Ολυμπιακός ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστική στην Volley League γυναικών, ωστόσο και οι υπόλοιποι αγώνες έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Η αναμέτρηση ΑΕΚ – Ολυμπιακός ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 8ης αγωνιστική στην Volley League γυναικών, ωστόσο και οι υπόλοιποι αγώνες έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Την περσινή σεζόν το πρώτο ραντεβού ΑΕΚ και Ολυμπιακού ήταν στην πρεμιέρα της Volley League με τις ερυθρόλευκες να επικρατούν με 3-1. Εκείνη η ήττα ήταν η μοναδική που γνώρισε η ΑΕΚ μέχρι και την 22η αγωνιστική, τρέχοντας ένα αήττητο σερί 20 αγώνων.

Τώρα οι δύο τους αναμετρώνται στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ να είναι η πρωτοπόρος της βαθμολογίας (19β.) και μοναδική αήττητη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στη δεύτερη θέση (15β.) με ρεκόρ 5 νίκες-2 ήττες.

Πρόσωπα του αγώνα οι Κατερίνα Γιώτα, Σοφία Κοσμά από τη μια και οι Γιαμίλα Νίζετιχ, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Μαριαλένα Αρτακιανού από την άλλη με τις δύο πρώτες να αποχωρούν από τον Ολυμπιακό για την ΑΕΚ και τις τρεις τελευταίες να ακολουθούν το αντίθετο δρομολόγιο.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις με ποιοτικές αθλήτριες. Έδειξε την δυναμική του κόντρα στην Νοβάρα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Οι φίλοι του βόλεϊ σίγουρα θα απολαύσουν ένα όμορφο παιχνίδι. Περιμένουμε τον κόσμο μας στο γήπεδο για να υποστηρίξει όπως κάνει πάντα» δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ Γιουνούς Οτσάλ, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Λορέντζο Μιτσέλι να τονίζει από την πλευρά του:

«Θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ, που μέχρι τώρα κέρδισε όλα τα παιχνίδια. Είναι πολύ καλή ομάδα, είναι στην κορυφή και δεν θέλουμε να μεγαλώσει η διαφορά μας στην κατάταξη, οπότε πρέπει να πάμε εκεί και να κερδίσουμε. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία, είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε».

Το πρώτο σερβίς θα δοθεί νωρίς το μεσημέρι στο Μετς, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λαμία. Οι πράσινες προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με τον ΠΑΟΚ και το 3-1 επί της CSM Βουκουρεστίου για το Challenge Cup, ενώ η Λαμία από τις δύο πρώτες νίκες της σεζόν (εκτός με Πεύκα, εντός με Απολλώνιο).

Σπουδαίο ματς και στη Μίκρα με τον Άρη μετά το μεγάλο διπλό στη Βούλα να υποδέχεται τον ΑΟ Θήρας. Ο Άρης εντός έδρας έχει μία νίκη και τρεις ήττες (ΠΑΟ, Μαρκόπουλο, Ολυμπιακό), ενώ ο ΑΟ Θήρας έχει μόλις μία ήττα (στην πρεμιέρα στην έδρα της Θέτιδας) και ένα ματς λιγότερο (εντός έδρας με τον Απολλώνιο στις 6/12).

Ντέρμπι και στα Μεσόγεια όπου ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil και Θέτις Βούλας θέλουν να δώσουν τέλος στο αρνητικό τους σερί. Η γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από τρεις σερί ήττες (οι δύο εντός έδρας), η φιλοξενούμενη από τέσσερις (ενώ έχει χάσει και τα τρία ματς που έδωσε εκτός έδρας).

Στις 17:45 στο «Αντώνης Φώτσης» ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Η γηπεδούχος ομάδα μετά τις δύο εντυπωσιακές νίκες με Ολυμπιακό και Θέτις είδε το σερί του να σταματά στην Σαντορίνη, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει το εντυπωσιακό 5χ5 στην Ευρώπη, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα μετρά δύο νίκες μετά τις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Στα Πεύκα οι Ακαδημίες Πρωταθλητών υποδέχονται τον Απολλώνιο, λίγους μήνες μετά τις μάχες των δύο ομάδων στην Pre League όπου οι φιλοξενούμενες έκοψαν πρώτες το νήμα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε το εισιτήριο της ανόδου μέσω των play offs. Μία εντός έδρας νίκη μετρούν τα Πεύκα (σε τρία ματς), τρεις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας ο Απολλώνιος (έχοντας όμως δύο βαθμούς από ισάριθμα τάι μπρέικ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Γυμναστήριο Μετς, 13.30: Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο. Λαμίας 2013

Γυμναστήριο Μίκρας, 17.00: Α.Σ. Άρης – Α.Ο. Θήρας

Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 17.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil – Α.Σ.Π. Θέτις

Γυμναστήριο «Α. Φώτσης», 17.45: Ηλυσιακός Α.Ο. – Π.Α.Ο.Κ.

Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Πεύκων, 18.30: Α.Σ. Ακαδ. Πρωταθλητών Πεύκων – Ο.Φ.Α. Απολλώνιος

Γυμναστήριο Ολυμπιακού Χωριού, 18.45: Α.Ε.Κ. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Η βαθμολογία:

Διαβάστε επίσης

Back to top button