Τοπικές Ειδήσεις

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές έχουν «ντυθεί» στα λευκά (vids)

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η χώρα εδώ και λίγες ώρες καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» βρίσκεται εδώ, φέρνοντας χιόνια στα βόρεια και πολικές θερμοκρασίες, με το σκηνικό να επεκτείνεται παντού από το απόγευμα και μετά.

«Η χιονόπτωση είναι έντονη στην Αρναία και στις γύρω περιοχές, ενώ ήδη έχει αρχίσει να το «στρώνει» στο έδαφος» σημείωσε χαρακτηριστικά o Στέλιος Βαλιάνος στο GrTimes.gr, δήμαρχος Αριστοτέλη, και πρόσθεσε ότι η «θερμοκρασία είναι αγγίζει έχει πέσει κάτω από το «μηδέν».

«Περιμένουμε να δούμε τι θα μας φέρει και αυτό το καιρικό φαινόμενο. Όπως γνωρίζεται υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν μια κακοκαιρία ώστε να γίνει ήπια ή έντονη. Θα το δούμε τις επόμενες ώρες» πρόσθεσε.

Επιπλέον ο δήμαρχος Αριστοτέλη αναφέρθηκε και στον μηχανισμό της περιοχής ο οποίος «βρίσκεται σε επιφυλακή και θα βρίσκεται για όλη τη διάρκεια της νύχτας, έτοιμος να επέμβει όπου και αν χρειαστεί.

Παρόμοιο είναι το σκηνικό και στη Βόρεια Χαλκιδική από το βράδυ της Παραασκευής, με τις χιονοπτώσεις να είναι πυκνές.

Δείτε το video:

Χιονίζει στην Πεντέλη και βόρεια Προάστια – Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια τμήματα της Αττικής, καθώς έχουμε «λευκή επιδρομή» στην Πεντέλη.

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αργά το βράδυ.

Δείτε τα video:


Στα λευκά η Ξάνθη

Μια σειρά από οικισμούς, όπως ο Εχίνος, ο Κένταυρος, το Προσήλιο, η Πάχνη αλλά και η περιοχή της Σταυρούπολης ντύθηκαν στα λευκά μέσα σε λίγη ώρα, με την έντονη χιονόπτωση να σκεπάζει δρόμους, οχήματα και σκεπές σπιτιών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία όπου επικρατούν συνθήκες έντονης χιονόπτωσης, ενώ επί ποδός βρίσκονται αλατιέρες που επιχειρούν στην ορεινή ζώνη.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το xanthinea.gr, μέσα στην πόλη η Χρύσα ήταν η πρώτη περιοχή που ντύθηκε στα λευκά, λόγω της έντονης χιονόπτωσης που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ από σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει βαθμιαία πτώση σε όλη τη χώρα, με τις οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας να μην ξεπερνούν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει κυρίως τη Νότια Ελλάδα με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και στα πεδινά. Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας, ο ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια και οι πυκνές χιονοπτώσεις στο Αιγαίο και τα ανατολικά.

«Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως η νέα κακοκαιρία θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, γι αυτό και πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα σίγουρα θα δημιουργηθούν αρκετά προβλήματα, θα έχουμε και πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες θα εστιάζουν κυρίως μέσα στο Αιγαίο και σε περιοχές του ανατολικού-ηπειρωτικού κορμού, που βρέχονται από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο κ. Μαρουσάκης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκτίμησε ότι πολλές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας θα ντυθούν στα λευκά τις επόμενες ημέρες.

Προειδοποίησε ότι ο επικείμενος χιονιάς στην που θα πλήξει τη χώρα ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα. Δείτε παρακάτω την ανάρτησή του.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου για Εύβοια

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, τη Δευτέρα στην Εύβοια, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμα και στις παράκτιες περιοχές.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι αρκετά ως πολύ πυκνές κατά διαστήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της Δευτέρας σε Μαγνησία, ανατολική Στερεά, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησο και Εύβοια. Μετά το μεσημέρι τα χιόνια θα πυκνώσουν στην Αττική.

Ο Σάκης Αρναούτογλου συνιστά προσοχή σε όσους ταξιδέψουν από το απόγευμα της Δευτέρας μεταξύ Αθήνας – Λαμίας και μέχρι το Βόλο καθώς τα χιόνια θα συνοδεύονται από σφοδρούς ανέμους και θα έχουν τη μορφή χιονοθύελλας. Η Εύβοια αναμένεται να δεχθεί μεγάλο ύψος χιονιού, όπου τη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της Τρίτης αναμένεται χιονόστρωση 40 – 50 εκατοστών.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button