Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Απώλειες 113.7 εκ. ευρώ για τη Γιουβέντους

Η συνέχιση της πανδημίας της Covid-19 προκάλεσε αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα της Γιουβέντους, που υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνέχιση της πανδημίας της Covid-19 προκάλεσε αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα της Γιουβέντους, που υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό προκύπτει από την Οικονομική Έκθεση για το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2020-2021, η οποία εγκρίθηκε σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, η οποία έκλεισε με ζημία 113,7 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την απώλεια 50,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία έκθεση, η αύξηση της ζημίας οφείλεται ουσιαστικά στα χαμηλότερα (κατά 64 εκατομμύρια ευρώ) έσοδα, που σχετίζονται με χαμηλότερο εισόδημα από τη διαχείριση δικαιωμάτων παικτών (55 εκατομμύρια). Επίσης, άμεσα αποδίδεται στην πανδημία απώλεια εσόδων από προσφορές και πωλήσεις προϊόντων, άδειες και άλλα, συνολικού ύψους 39 εκ.

Αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα, εξηγεί η Γιουβέντους, αντισταθμίστηκαν εν μέρει από υψηλότερα έσοδα για δικαιώματα ραδιοφώνου και τηλεόρασης (27 εκατομμύρια), που σχετίζονται με το μεγαλύτερο αριθμό αγώνων πρωταθλήματος που διεξήχθησαν κατά την εν λόγω εξάμηνη περίοδο.

Όσον αφορά τα έσοδα, πρέπει επίσης να σημειωθεί η θετική τάση – δεδομένου του δύσκολου πλαισίου – στα έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις (ελαφρά αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος), καθώς και στην αύξηση των εσόδων από το ηλεκτρονικό εμπόριο (αύξηση 60%), που αντισταθμίζει εν μέρει την αναπόφευκτη μείωση των εσόδων μέσω των φυσικών καταστημάτων.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button