Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Είναι κάτι που μας χαροποιεί, να βρεθεί η φόρμουλα και να ξαναμπούν οι ομάδες στο γήπεδο»

Τέσσερις μήνες. Τόσο είναι το χρονικό διάστημα, που έχει περάσει έπειτα από την απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, αλλά και οι προπονήσεις λόγω του lockdown που επιβλήθηκε.

Το πρώτο βήμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής έγινε…

Το SDNA ζήτησε την γνώμη τριών παικτών της κατηγορίας, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην εξέλιξη αυτή, για το διάστημα της αποχής αλλά και για το πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρούν οι ομάδες.

Τέσσερις μήνες. Τόσο είναι το χρονικό διάστημα, που έχει περάσει έπειτα από την απόφαση να σταματήσει το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, αλλά και οι προπονήσεις λόγω του lockdown που επιβλήθηκε.

Όλα αυτά μέχρι το Σάββατο (20/2) όταν με ΚΥΑ άναψε το πράσινο φως, προκειμένου από την Δευτέρα (22/2) να αρχίσουν οι προπονήσεις στις ομάδες, ούτως ώστε αυτές να είναι έτοιμες για την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου. Τo SDNA επικοινώνησε με τους Σωτήρη Τσάτσο (παίκτης ΑΟ Διαβολιτσίου), Τάσο Τριανταφύλλου (παίκτης Γιούχτα) και Άγγελο Βέρτζο (παίκτης ΑΟ Υπάτου), που μαζί με άλλους 7 παίκτες ήταν οι εκπρόσωποι των παικτών της Γ΄Εθνικής, αλλά και οι μπροστάρηδες στην προσπάθειας για επιστροφή τους στην δράση, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εξέλιξη αυτή, όσο και στο πόσο δύσκολο είναι η επιστροφή στο πριν και όχι μόνο.

Για το πράσινο φως που δόθηκε στις ομάδες να ξεκινήσουν προπονήσεις

Σωτήρης Τσάτσος: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουμε αυτή την κατηγορία είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, που επιτέλους η Πολιτεία, μας έδωσε το δικαίωμα να ξεκινήσουμε κι εμείς ομαδικές προπονήσεις. Αναμένουμε τα επόμενα βήματα της ΕΠΟ τώρα, για να μπούμε και επίσημα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων».

Τάσος Τριανταφύλλου: «Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί αφιερώσαμε πάρα πολύ χρόνο, στο να μπορέσουμε κι εμείς να βάλουμε ένα λιθαράκι στην απόφαση αυτή. Μας αφήνει πάρα πολύ ωραία γεύση, η απόφαση της Πολιτείας να επανέλθει η Γ΄Εθνική στην κανονικότητα, στις προπονήσεις».

Άγγελος Βέρτζος: «Είναι ένα πολύ ευχάριστο πράγμα. Για αυτό δουλεύουμε, για αυτό ευελπιστούμε και προσπαθούμε τόσο καιρό, να κρατηθούμε σε μία καλή κατάσταση και να ξεκινήσουμε. Αυτό περιμένουμε. Εμείς περιμέναμε ή το πράσινο φως ή να βγάλουν μία απόφαση τελειώνουμε και να πάμε σπίτια μας και να ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι. Εφόσον βγάζουν το πράσινο φως είμαστε έτοιμοι εμείς σαν ποδοσφαιριστές να ανταπεξέλθουμε στο πρωτάθλημα».

Για το αν κάτι τέτοιο μπορούσε να είχε συμβεί πιο πριν

Σ.Τ.: «Οπωσδήποτε θα μπορούσε να είχε γίνει πιο πριν. Θεωρώ ότι η Πολιτεία έπρεπε να σταθεί δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Πιστεύω ότι μετά από πάρα πολλές συζητήσεις που κάναμε και κουβέντες πείστηκε ότι πλέον είμαστε πειθαρχημένοι κι εμείς, στον τομέα του αθλητισμού και μας ανοίξανε».

Τ.Τ. : «Σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει πιο πριν, όταν η κατάσταση στην χώρα μας ήταν λίγο καλύτερη επιδημιολογικά, αλλά για να μην πάρουμε το ΟΚ, σίγουρα οι υπεύθυνοι είχαν κάποιο λόγο συγκεκριμένο τον οποίο δεν έχω την δυνατότητα να γνωρίζω».

Α.Β: «Το πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να έχει σταματήσει καθόλου. Η αφορμή ήταν τα κρούσματα. Έτσι δεν είναι; Τώρα τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα και τώρα μας ανοίγουν. Τι να πω δεν ξέρω. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Το μόνο που εστιάζομαι και κοιτάω είναι να γυρίσουμε, να είμαστε υγιείς και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα».

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα της αποχής από τα ματς και τις προπονήσεις

Σ.Τ.: «Πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν πάρα πολύ άσχημο, ψυχοφθόρο. Εκτός από βιοποριστικούς λόγους θεωρώ το σημαντικότερο κομμάτι ήταν η ψυχική υγεία όλων των αθλητών. Όταν δεν μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς και αυτό που έχεις μάθει από μικρό παιδί να κάνεις είναι ότι χειρότερο πιστεύω για έναν άνθρωπο. Τέλος καλό, όλα καλά».

Τ.Τ. : «Δεν ήταν είναι ακόμα. Όπως ξέρετε δεν έχουν μπει όλες οι ομάδες, σε ρυθμούς προπόνησης γιατί πιστεύω ότι έχουν μείνει κάποια διαδικαστικά θέματα, τα οποία η ΕΠΟ θα τα διευθετήσει εντός των ημερών. Όσον αφορά το κομμάτι της δυσκολίας ήταν είναι και παραμένει πάρα πολύ δύσκολο, γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις με την ομάδα. Κάναμε μόνο ατομικές προπονήσεις. Δεν έχει καμία σχέση το να τρέχεις μόνος σου και να κάνεις προπόνηση μόνος σου, παρά με το να κάνεις με όλους τους συμπαίκτες σου προπόνηση. Δεν είναι μόνο το κομμάτι της φυσικής κατάστασης είναι και το ψυχολογικό κομμάτι, το οποίο μας έχει δημιουργήσει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ψυχολογία μας. Είναι βέβαια και το οικονομικό, που είναι και αυτό, κάτι το οποίο μας έχει επηρεάσει αρνητικά».

Α.Β.: «Πάρα πολύ. Πάρα πολύ και είναι ακόμα δύσκολο, γιατί ακόμα περιμένουμε κάποια διαδικαστικά θέματα. Η δικιά μου η ομάδα συγκεκριμένα έχει πάρα πολλά παιδιά, που δεν είναι από το Ύπατο. Είναι από την Θήβα, την Χαλκίδα, την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, την Πάτρα από όλα σχεδόν τα μέρη… Η ουσία είναι να γυρίσουμε στις προπονήσεις και να δούμε τι γίνεται με την ΕΠΟ, όπου περιμένουμε ορισμένες απαντήσεις. Τι μέλλει γενέσθαι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο γενικά. Σκέψου είναι σαν ένας σοβαρός τραυματισμός, να γυρίσουμε και για να επανέλθουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για το πως αντιμετώπισαν οι παίκτες των ομάδων όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση

Σ.Τ.: «Όλοι οι παίκτες ήταν σχεδόν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αναρωτιόντουσαν κάθε μέρα τι θα γίνει. Ούτε αυτοί ήξεραν… Είναι αυτά που είπα και πριν. Κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι δημιουργήθηκε ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και οικογένειες που ζουν από αυτό. Ήταν πάρα πολύ άσχημο».

Τ.Τ. : «Εμείς δεν είχαμε να κάνουμε κάτι. Ακολουθούσαμε τις οδηγίες των ειδικών. Ήμασταν προστατευμένοι με τις μάσκες μας και ακολουθούσαμε κανονικότατα τις οδηγίες. Δεν μπορούσαμε να παρεκκλίνουμε από αυτές. Δεν έχουμε δικαίωμα και κανένας δεν έχει δικαίωμα, να παρεκκλίνει από αυτές. Άρα λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι, για το καλύτερο, για τον συνάνθρωπο μας και για την υγεία την δική μας».

Α.Β.: «Όπως είπα και πριν είναι πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Θεωρούσαμε ότι μας αδικούν κιόλας πάρα πολύ, με όλα αυτά που έχουν συμβεί. Άμα ήταν να μην μας ανοίγανε καθόλου και να λέγανε από την αρχή, ότι παιδιά είναι πάρα πολύ δύσκολο, να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, με όλη αυτή την πανδημία που γίνεται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνεις ατομικά προγράμματα και στον ψυχολογικό τομέα, γιατί από εμάς επηρεάζεται και η οικογένεια μας, γιατί από αυτό ζούμε. Άσχετα αν είναι ερασιτεχνικό το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ και ο κύριος Αυγενάκης, με τις αναδιαρθρώσεις που δεν έγιναν το καλοκαίρι και τώρα τάζουν αναδιαρθρώσεις, πολλούς ποδοσφαιριστές που ήταν επαγγελματίες και καταξιωμένοι επαγγελματίες στο χώρο τους οδήγησαν να στραφούν
στη Γ΄Εθνική, όπου υπήρχαν σοβαροί επιχειρηματίες που τους επέλεξαν και κατέβηκαν κατηγορίες. Αν υπήρχε αναδιάρθρωση πιο νωρίς, σίγουρα πολλοί ποδοσφαιριστές, δεν θα ήταν καν στη Γ΄Εθνική…».

Για το αν οι παίκτες έχουν «ξενερώσει» από την όλη κατάσταση που επικρατεί…

Σ.Τ.: «Οι παίκτες πλέον άλλαξε η ψυχολογία τους άρδην. Από το ζενίθ στο ναδίρ. Ανέβηκε η ψυχολογία όλων των ποδοσφαιριστών, όλων των αθλητών. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, γενικά σε ότι αγώνισμα έχει ανοίξει. Πλέον είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».

Τ.Τ. : «Σίγουρα υπάρχει μία πικρία. Γενικότερα στον αθλητισμό και γενικότερα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Γιατί όπως αποδείχτηκε στην πορεία έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όπως είπα και προηγουμένως. Το ξεχνάμε πάμε στην επόμενη μέρα… Πήραμε το ΟΚ, πήραμε το πράσινο φως. Να βρεθεί η φόρμουλα και να ξαναμπούμε όλες οι ομάδες μέσα στο γήπεδο».

Α.Β.: «Αν μου έλεγες πριν κανένα μήνα, θα σου έλεγα ότι ήμασταν ήδη ξενερωμένοι. Τώρα μας ανέβασαν πάλι λίγο την ψυχολογία και ευελπιστώ να μην μας την πάρουν πίσω. Μας το πήγαιναν 15 μέρες με 15 μέρες και 15 μέρες, άλλες 15 μέρες και φτάσαμε από τις 3-10 Νοεμβρίου αν θυμάμαι καλά που σταματήσαμε, σχεδόν Μάρτιο…».

Για το αν οι ομάδες θέλουν να αρχίσει το πρωτάθλημα

Σ.Τ.: «Υπάρχουν ομάδες που θέλουν να αρχίσουν. Υπάρχουν ομάδες, που δεν θέλουν να αρχίσουν. Υπάρχουν ομάδες που θέλουν και δεν θέλουν. Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει μια διοργανώτρια αρχή κι αυτή είναι η ΕΠΟ. Για αυτό είναι η ΕΠΟ, για να αποφασίσει το τι θα γίνει το πρωτάθλημα. Δεν μπορούν να αποφασίσουν ούτε οι παίκτες, ούτε οι προπονητές, ούτε οι παράγοντες. Είναι σεβαστό, το  ότι οι παράγοντες βάζουν τα χρήματα τους στο ποδόσφαιρο, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο οι παράγοντες. Είναι και οι αθλητές, οι προπονητές. Οπωσδήποτε είναι μία δύσκολη συγκυρία και για τους προέδρους, αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά πιστεύω ότι για το καλό του ποδοσφαίρου να κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι, έτσι ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Τ.Τ. : «Αυτό τώρα είναι δικαίωμα των ομάδων. Δεν το γνωρίζω. Απ΄ότι διαβάζω κι εγώ κάποιες ομάδες έχουν κάποια προβλήματα, άλλες ομάδες δημιουργούν κάποια προβλήματα, άλλες ομάδες θέλουν να κατέβουν να αγωνιστούν. Είναι μία περίεργη κατάσταση. Από την στιγμή όμως, που η διοργανώτρια αρχή δεν έχει βγει να πει τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, δεν έχει δώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή η Πολιτεία δεν έχει δώσει σαφείς προσανατολισμούς, τι θα γίνει με τα τεστ και όλα αυτά νομίζω ότι οποιαδήποτε εισήγηση των ομάδων είτε θετική είναι είτε αρνητική νομίζω ότι είναι άστοχη, γιατί δεν γνωρίζουν τι θα γίνει. Πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, πως θα γίνουν τα τεστ. Όλα αυτά δεν τα γνωρίζουν. Εκτός κι αν γνωρίζουν κάτι, το οποίο δεν το ξέρουμε εμείς και λειτουργούν έτσι».

Α.Β.: «Δεν μου αρέσει να μην κατεβαίνουν οι ομάδες. Όλοι θα είναι υπόλογοι. Όλοι για να το κάνουν αυτό ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Όποιος μπορεί ας κατέβει, όποιος δεν μπορεί ας μην κατέβει. Πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αφού η ΕΠΟ έδωσε το πράσινο φως, κάποιοι θα μπορούν κάποιοι δεν θα μπορούν. Άποψη μου είναι πως όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει το καλό του ποδοσφαίρου. Δεν λέω για τους ποδοσφαιριστές, αλλά είναι και το άθλημα. Δεν είμαστε μόνο εμείς οι ποδοσφαιριστές. Είναι και Ακαδημίες. Όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί ας τα παρατήσει. Ας δώσει τα κλειδιά και ας μην αναλάβει. Ας αναλάβει κάποιος που μπορεί να αναλάβει».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες να ξεπεράσουν όλη αυτή την κατάσταση και να επιστρέψουν στο πριν

Σ.Τ.: «Αν ένας ποδοσφαιριστής έκανε κάποιες ατομικές προπονήσεις, όλο αυτό το διάστημα θεωρώ ότι σε ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων θα είναι έτοιμος πιστεύω. Εάν κάποιο παιδί όμως δεν προπονήθηκε ατομικά ή έστω να έκανε κάποια σωστή προπόνηση, θα έχει θέμα πιστεύω. Θεωρώ ότι πάρα πολλά παιδιά που ξέρω και από συζητήσεις που έχω κάνει κρατηθήκαν σε έναν καλό βαθμό ετοιμότητας και πιστεύω ότι ο ένας μήνας, που θα δώσουν μέχρι τις 28 Μαρτίου που θα αρχίσει το πρωτάθλημα, θα είναι ένας καλό χρόνος, για να είμαστε έτοιμοι».

Τ.Τ. : «Μόνο και μόνο με την ψυχολογία, μόνο και μόνο που έχουμε μάθει ότι έχουμε πάρει το πράσινο φως και σιγά-σιγά ξεκινάμε τις προπονήσεις, πλέον έχει αλλάξει όλων μας η ψυχολογία. Έχει πάει προς το καλύτερο, αλλά ακόμη δεν έχει πάει στα επίπεδα τα επιθυμητά διότι, όπως είπα και προηγουμένως κάποιες ομάδες έχουν αντίθετη άποψη».

Α.Β.: «Θα θέλει ένα σημαντικό διάστημα, για να επανέλθουμε. Για εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι η ζωή μας τα αποδυτήρια… Είναι η ζωή μας να συναναστρεφόμαστε με τους συναθλητές μας, να κάνουμε και τον χαβαλέ μας, να διψάμε για την διάκριση, να υπάρχει ανταγωνισμός γιατί αυτός είναι υγιής ανταγωνισμός και δεν είμαστε στιβιστές να τρέχουμε μόνοι μας και να κάνουμε μαραθώνιο. Αυτή τη στιγμή κάνουμε ατομικές προπονήσεις. Η ζωή μας είναι ο πρωταθλητισμός και η ομαδική προπόνηση. Όχι η ατομική».

Για την τροποποίηση που πρόκειται να υπάρξει σ΄ότι έχει να κάνει με την προκήρυξη του πρωταθλήματος

Σ.Τ.: «Ακόμα δεν ξέρουμε την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αλλά η ΕΠΟ θα κάνει ότι είναι δυνατόν, έτσι ώστε όλες οι ομάδες να μη νιώθουν ούτε αδικημένες, ούτε να έχουν κάποιο θέμα. Πιστεύω θα γίνει το πιο σωστό . Θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες… Η ΕΠΟ αποφασίζει το μπαλάκι έχει πέσει στην ΕΠΟ».

Τ.Τ. : «Οι πληροφορίες λένε ότι θα υπάρχει κάποια τροποποίηση στο πρωτάθλημα. Απλά όπως είπα εάν δεν βγει η διοργανώτρια, να πει τον τρόπο διεξαγωγής, να πει τι θα γίνει δεν μπορούμε να προδικάζουμε πράγματα και να προσπαθούμε να επηρεάζουμε αποφάσεις. Περιμένουμε τις επόμενες ημέρες. Ευελπιστώ ότι και εκείνοι οι άνθρωποι, θα το κάνουν όσο το δυνατόν πιο γρηγορότερα, για να μπορέσει να αποκατασταθεί η κανονικότητα και να μπούμε στο γήπεδο όλες οι ομάδες, γιατί επαναλαμβάνω κάποιες ομάδες έχουν μπει ήδη στο γήπεδο και δεν τους ενδιαφέρει αν θα τα πληρώσει η Πολιτεία τα τεστ ή αν θα τα κάνουν από την τσέπη τους. Κάποιες ομάδες έχουν επιβαρυνθεί από την τσέπη τους έχουν την δυνατότητα και συγχαρητήρια, για αυτό το γεγονός και κάνουν προπονήσεις ήδη».

Α.Β.: «Δεν γνωρίζω. Περιμένουμε από μέρα σε μέρα, να μάθουμε τι θα γίνει. Ποιες ομάδες θα κατέβουν. Αν θα κατέβουν και εμείς θα αγωνιστούμε με ότι μας παρουσιάσουν».

Για τα όσα ακούγονται για προέδρους ομάδων που δεν θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα

Σ.Τ.: «Όποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει θεωρώ ότι δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος πρόεδρος να βάλει χρήματα στην ομάδα του. Ούτε είναι υποχρεωμένος κάποιος πρόεδρος να κατεβάσει την ομάδα του. Όποιος μπορεί να ανταπεξέλθει θεωρώ ότι μπορεί να κατεβάσει την ομάδα. Όποιος δεν μπορεί ας μην την κατεβάσει την ομάδα του. Είναι λυπηρό αυτό που λέω αλλά, έτσι πρέπει να γίνει για εμένα».

Τ.Τ. : «Δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία να απαντήσω και να πω γιατί ο κάθε πρόεδρος, δεν μπορεί να κατέβει να παίξει ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο το λέει αυτό. Έχουν κάποια αιτήματα. Έχουν κάποιες αποφάσεις. Έχουν τέλος πάντων τα δικά τους πιστεύω. Δεν γνωρίζω. Εγώ είμαι με τους ποδοσφαιριστές. Εκφράζω την άποψη των ποδοσφαιριστών και την δική μου άποψη…».

Α.Β.: «Όπως σας είπα και πριν όποιος δεν θέλει να συνεχιστεί είναι σεβαστό. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δίνει τα κλειδιά, όποιος δεν θέλει και δεν κατεβαίνει. Σίγουρα υπάρχουν οικονομικοί  λόγοι και καταλαβαίνω. Πιστεύω ότι σε περίοδο πανδημίας, όλοι ήξεραν τα προβλήματα και μην ακούω βλακείες για εισιτήρια κλπ. Από την αρχή ήξεραν ότι δεν έχουν εισιτήρια. Όποιος δεν θέλει να μην ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και ας πάει να ασχοληθεί με το τάβλι. Αυτή είναι η άποψη μου. Εγώ μιλάω σαν ποδοσφαιριστής…».

Για το εάν θα πρέπει ποδοσφαιριστές και παράγοντες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού όλη αυτή την κατάσταση

Σ.Τ.: «Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο. Όπως είπα και πριν για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά και για το καλό του αθλήματος πρέπει να κάτσουν όλοι παράγοντες, προπονητές, παίκτες στο ίδιο τραπέζι, έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις γιατί και οι ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή είναι χαμένοι και οι παράγοντες είναι χαμένοι. Οπότε πρέπει να  βρεθεί μια μεσαία λύση. Δεν γίνεται να σταματήσουμε το ποδόσφαιρο, γιατί μετά από 3 μήνες πρέπει να ξαναρχίσει το ποδόσφαιρο. Δηλαδή τι διαφορά έχει από τώρα ή σε 4 μήνες. Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν πρόεδροι, παίκτες και προπονητές για το καλό του ποδοσφαίρου».

Τ.Τ. : «Να κάτσεις με έναν άνθρωπο, που έχει αν όχι την ίδια άποψη με εσένα είναι λίγο κοντά οι απόψεις μας, να κάτσεις να μιλήσεις. Αλλά όταν ένας άνθρωπος έχει αντίθετη άποψη από την δική σου, πως μπορείς να κάτσεις να μιλήσεις μαζί του. Δεν νομίζω ότι, οι απόψεις μας θα μπορούν να διασταυρωθούν και να είναι ίδιες. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί από την αρχή, που ξεκινήσαμε μία προσπάθεια κάποιοι ποδοσφαιριστές. Προσπαθήσαμε χτυπήσαμε κάποιες πόρτες. Όλες οι πόρτες μας άνοιξαν. Όλες οι ερωτήσεις που είχαμε σχεδόν όλες απαντήθηκαν. Τώρα να κάτσεις με κάποιο πρόεδρο, ο οποίος δεν θέλει ενώ κάποιος άλλος θέλει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα νομίζω ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει. Άρα λοιπόν ξαναλέω οι πρόεδροι ας κάνουν ότι θέλουν. Η άποψη των ποδοσφαιριστών είναι πάντως διαφορετική».

Α.Β.: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να βγει μία συζήτηση θετική. Είναι σεβαστό και από πολλούς παράγοντες που δεν θέλουν να ξεκινήσουν. Και οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί να είναι ένας παράγοντας, αλλά και ο παράγοντας δεν μπορεί να καταλάβει τον ποδοσφαιριστή κατά την άποψη μου, το πως αισθάνεται και πως μπορεί να συντρέχει στην οικογένεια του για αυτό. Άρα είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή θεωρώ εγώ. Γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα θα ήταν το καλύτερο, αλλά πιστεύω ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γίνεται. Να μιλάμε ρεαλιστικά. Δεν είναι συνδικαλιστικό. Βλέπουμε πως λειτουργούν οι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σεβαστό όμως και οι δύο απόψεις θεωρώ. Άλλοι είναι αρμόδιοι που πρέπει να κρίνουν την ισότητα του χώρου του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η άποψη μου».

Για το πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να τηρούν οι ομάδες 

Σ.Τ.: «Το πρωτόκολλο το οποίο θα τηρούμε είναι να κάνουμε μια φορά την εβδομάδα… Απ΄ότι ξέρω είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θα το αναλάβει η Πολιτεία, δεν θα χρεωθούν καθόλου οι ομάδες, απ΄ότι ξέρουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες που έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις και έχουν κάνει δωρεάν τα τεστ, μέσω των τοπικών ΕΟΔΥ και από εκεί θεωρώ ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τα τεστ».

Τ.Τ. : «Τα τεστ θα γίνονται. Το υγειονομικό πρωτόκολλο θα ακολουθηθεί από όλες τις ομάδες. Από μία συνέντευξη που διάβασα, ο κύριος Μαυρωτάς είπε ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο, οι προτάσεις έχουν γίνει μένουν απαντήσεις, για το αν η Πολιτεία θα καλύψει το τεστ. Τα τεστ από την πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι θα καλυφθούν 100% από την Πολιτεία. Δεν νομίζω να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό. Άρα περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις, από τους αρμόδιους φορείς… Πιστεύω την ερχόμενη εβδομάδα να έχει λυθεί και το θέμα αυτό, για να μην υπάρχουν άλλα ερωτηματικά».

Α.Β.: «Από αυτά που ακούμε κι εμείς τα τεστ θα καλυφθούν από Δήμους , από Περιφέρειες. Από αυτά που διαβάζουμε και από τον κύριο Αυγενάκη και από τον κύριο Μαυρωτά, θα γίνουν προσπάθειες. Έχουμε μείνει στο ότι βοηθούν οι ομάδες και για την ακρίβεια οι πρόεδροι των ομάδων και θα γίνουν αυτά. Ήδη έχουν ξεκινήσει πολλές ομάδες, που κάνουν πράγματα μέσω αυτού. Έτσι έχω μάθει. Άμα καλυφθούν όλα θεωρώ γιατί να μην γίνει το πρωτάθλημα».

* Οι συνεντεύξεις δόθηκαν στον Άκη Παπαβλασόπουλο

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button