Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Στη FIFA ο Γραμμένος για την αποφυγή του Grexit

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, θα βρίσκεται σήμερα (23/4) στη FIFA για την συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής των Εθνικών Ομοσπονδιών, παρουσιάζοντας τις θέσεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε να αποφευχθεί το Grexit.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο κρέμεται σε μια κλωστή και το Grexit αποτελεί μια εφιαλτική πραγματικότητα που δεν πρέπει να αποκλείσουμε. Άλλωστε, ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης, ο Αυστριακός, Χέρμπερτ Χούμπελ, έκανε εισήγηση για Grexit και το ελληνικό ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή (23/4) συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής των Εθνικών Ομοσπονδιών.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, θα βρίσκεται στη συνεδρίαση της FIFA, όπου θα κάνει μια παρουσίαση των ελληνικών θέσεων, θα αναλύσει όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα, προκειμένου να καλυτερέψει η κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ουσιαστικά να αποφευχθεί η ποδοσφαιρική απομόνωση της Ελλάδας.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η όποια τελική απόφαση να παρθεί προς τα τέλη Μαΐου ή μέχρι τα μέσα Ιουνίου και αφού πρώτα θα έχει διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, που αποτελεί σοβαρό τεστ για την Ελλάδα. Οι ξένοι αξιωματούχοι θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα στο ΟΑΚΑ και αν υπάρξουν επεισόδια, τότε το Grexit πρέπει να θεωρείται σίγουρο. Με ποια μορφή και για πόσο διάστημα, μένει να αποφασιστεί.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, αφού δυο από τα βασικά ζητήματα που έχουν θέσει οι ξένοι, είναι η καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και το τεταμένο κλίμα μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των παραγόντων τους. Χθες (22/4), η ΑΕΚ έκανε νίκη τίτλου με τον Λεβαδειακό χωρίς να έχει βγει ακόμα (!) η απόφαση του Δημήτρη Σκουτέρη για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά και αυτό είναι μείον για τις ελληνικές θέσεις), ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν δηλώσεις που πυροδοτούν την ένταση. Καταλαβαίνει κάποιος ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος πηγαίνει με αρκετά ανοιχτά μέτωπα και στις τάξεις των FIFA – UEFA υπάρχει σκεπτικισμός και προβληματισμός.

Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν πάει στη FIFA για να απολογηθεί, αλλά για να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση και η παρουσία του κρίνεται αρκούντως σημαντική, ενώ μένει να δούμε αν θα υπάρξει κουβέντα και για την διαιτησία και την ηγεσία της ΚΕΔ. Όπως και να ‘χει, το Grexit βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας και οι ξένοι είναι έτοιμοι να μας πετάξουν έξω από τους κόλπους τους.

πηγή: sport-24

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button