Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τα αήττητα σερί της Εθνικής Ανδρών

Η Ελλάδα νίκησε με 2-0 κι έκανε το χρέος της απέναντι στην Μολδαβία για το Nations League.

Η Ελλάδα νίκησε με 2-0 κι έκανε το χρέος της απέναντι στην Μολδαβία για το Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα του αγώνα, τελικά βρήκε λύσεις κι απέδειξε ότι πλέον η ομάδα αποκτά χαρακτήρα.

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι η Εθνική πλέον δείχνει ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις τη συμμετοχή της σε μεγάλες διοργανώσεις. Η ομάδα του Τζον Φαν΄τ Σιπ δημιούργησε το δικό της σερί, καθώς έχει φτάσει τα έξι συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα. Παράλληλα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «κυνηγά» το καλύτερο σερί των τελευταίων χρόνων, αλλά για να το πετύχει θα χρειαστεί να μην ηττηθεί στα επόμενα τρία ματς.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρουσιάζει τα μεγαλύτερα σερί της Εθνικής σε επίσημα παιχνίδια τα τελευταία 20 χρόνια. Τελευταία ήττα της εθνικής μας ήταν ακριβώς πριν ένα χρόνο. Οταν στις 12-10-2019 είχε χάσει με 2-0 από την Ιταλία. Στην σχετική λίστα, έχουν μπει τρεις φορές ο Οτο Ρεχάγκελ, δύο ο Φερνάντο Σάντος και από μια οι Σκίμπε- Τσάνας.

Ο Φερνάντο Σάντος κατέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί, έχοντας φύγει από το γήπεδο 11 συνεχόμενες φορές με ψηλά το κεφάλι.

Διαβάστε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τα μεγαλύτερα αήττητα σερί της Εθνικής.

Το σερί του Φαν’τ Σιπ.

Η τελευταία φορά που ηττήθηκε σε επίσημο παιχνίδι η εθνική ήταν μια ημέρα σαν σήμερα, (στις 12/10/2019 από την Ιταλία 2-0). Εκτοτε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετράει έξι παιχνίδια αήττητο, έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Η Εθνική νίκησε κατά σειρά τις Βοσνία Ερζεγοβίνη (2-1), Αρμενία (0-1), Φινλανδία (1-0), Κόσοβο (1-2) και Μολδαβία (2-0), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με την Σλοβενία εκτός έδρας.

Σκίμπε-Τσάνας

Από το 2015 έως το 2017 κράτησε το επόμενο μεγαλύτερο σερί της Εθνικής με οκτώ επίσημα αήττητα παιχνίδια. Ολα άρχισαν από τον τότε προσωρινό τενικό Κώστα Τσάνα, ο οποίος οδήγησε την Ελλάδα σε νίκη με 4-3 επί της Ουγγαρίας κι ακολούθησε στο τιμόνι ο Σκίμπε. Ο Γερμανός τεχνικός είχε σερί τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε διαδοχικά Γιβραλτάρ (1-4), Κύπρο (2-0), Εσθονία (0-2), ενώ μοιράστηκε το βαθμό της ισοπαλίας με Βοσνία Ερζεγοβίνη (1-1), Βέλγιο (1-1), Βοσνία Ερζεγοβίνη (0-0) και Εσθονία (0-0).

Φερνάντο Σάντος Ν.2

Ο Πορτογάλος τεχνικός χάρισε στην Ελλάδα την καλύτερη πορεία της σε Μουντιάλ. Ο Φερνάντο Σάντος ωστόσο είχε χτίσει κι αυτός το δικό του αήττητο σερί με 7 παιχνίδια, εκ των οποίων έξι νίκες και μία ισοπαλία. Ολα άρχισαν στις 7/6/2013 με την εκτός έδρας νίκη επί της Λιθουανίας με 1-0 κι ακολούθησαν διαδοχικά τα επιτυχή αποτελέσματα με Λιχτεστάιν (0-1), Λετονία (1-0), Σλοβακία (1-0), Λιχτεστάιν (2-0), Ρουμανία (3-1). Η Εθνική μας είχε αναδειχθεί ισόπαλη 0-0 με την Ρουμανία στον επαναληπτικό των play offs του Μουντιάλ.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την σκυτάλη από τον Οτο Ρεχάγκελ και είχε να διαχειριστεί και το μεγάλο έργο που άφησε ο Γερμανός τεχνικός. Ομως, ο Πορτογάλος, με 11 διαδοχικά αήττητα επίσημα παιχνίδια έδειξε ότι θα φέρει μεγάλες χαρές στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο επίσημο ντεμπούτο του ήρθε… ισόπαλος 1-1 με την Γεωργία κι ακολούθησε το αήττητο σερί με Κροατία (0-0), Λετονία (1-0), Ισραήλ (2-1), Μάλτα (0-1), Μάλτα (3-1), Ισραήλ (0-1), Λετονία (1-1), Κροατία (2-0), Γεωργία (1-2) και Πολωνία (1-1). Η εθνική ομάδα της χώρας μας, έμεινε αήττητη για σχεδόν δύο χρόνια.

Οτο Ρεχάγκελ Ν.3

Οχτω αήττητα παιχνίδια μέτρησε η Εθνική με τον Οτο Ρεχάγκελ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε επτά νίκες και μία ισοπαλία. Αναλυτικά οι επιτυχίες στο σερί του Ρεχάγκελ σημειώθηκαν στους αγώνες με Μάλτα (0-1), Ουγγαρία (2-0), Μολδαβία (2-1), Νορβηγία (2-2), Βοσνία Ερζεγοβίνη (3-2), Τουρκία (0-1), Μάλτα (5-0) και Ουγγαρία (1-2).

Οτο Ρεχάγκελ Ν.2

Αμέσως μετά το θαύμα της Πορτογαλίας, άρχισαν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η εθνική μας είχε επτά διαδοχικά αήττητα επίσημα παιχνίδια. Με Τουρκία (0-0), Ουκρανία (1-1), Καζακστάν (3-1), Δανία (2-1), Γεωργία (1-3), Αλβανία (2-0) και Τουρκία (0-0).

Οτο Ρεχάγκελ Ν.1

Ο Γερμανός τεχνικός πριν μπει στο πάνθεον της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ιστορίας με το έπος του 2004, πήρε το εισιτήριο για το EURO, οδηγώντας την εθνική σε οκτώ διαδοχικά ματς χωρίς ήττα. Αυτό είναι και το εντυπωσιακότερο σερί, γιατί η Εθνική νίκησε εκτός έδρας την Ισπανία, καθώς και την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του EURO. Τα οκτώ ματς ήτα με Αρμενία (2-0), Βόρεια Ιρλανδία (0-2), Ισπανία (0-1), Ουκρανία (1-0), Αρμενία (0-1), Βόρεια Ιρλανδία (1-0), Πορτογαλία (1-2) και Ισπανία (1-1).

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button