Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Preview: Δύο αναμετρήσεις σε Ριζούπολη και Τρίπολη!

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της SuperLeague 1.

Δείτε το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της SuperLeague 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 17:15 Ο.Φ.Η. “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ” NS1HD

Στη Ριζούπολη ανοίγει η αυλαία της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα με ένα ενδιαφέρον βαθμολογικά παιχνίδι. Εκεί, ο Απόλλων (10 θέση με 22 βαθμόύς) φιλοξενεί τον ΟΦΗ και θέλει να πάρει τη νίκη, που θα τον φέρει σε απόσταση ασφαλείας από τους κρητικούς, οι οποίοι βρίσκονται μια θέση κάτω (11 θέση με 19 βαθμούς) και από την μεριά τους θέλουν το διπλό για τους τρεις σημαντικούς βαθμούς.
Ο Απόλλων δεν αντιμετώπισε κάποιο απρόοπτο και έτσι όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες βρίσκονται στην αποστολή. Ενώ, ο Λουκ Καστάνιος ταλαιπωρούταν από ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τις οποίες και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει κάτι που είχε σαν συνέπεια να μείνει εκτός αποστολής. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Σαρδινέρο, ο οποίος μένει να φανεί είναι έτοιμος προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τον Έλληνα κόουτς.

Οι αποστολές των δυο ομάδων:

Απόλλων: Κότσαρη, Βέρουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμη, Λισγάρα, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδη, Κολ, Λαγό, Ιωαννίδη, Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερνάντεθ, Τσαμπούρη, Τσιλούλη, Μουνιέ, Ντάουντα, Κάλισιρ, Φατιόν, Κιτόκο.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Σωτηρίου, Σηφάκη, Ουές, Λυμπεράκη, Μαρινάκης, Στάρτζεον, Φελίπε Σόουζα, Σολίς, Βαφέας, Διαμαντή, Μπαλογιάννη, Νοικοκυράκη, Γιαννούλη, Σαρδινέρο, Γαργαλατζίδη, Στάϊκο, Γρίβα, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν και Κοροβέση.

Η προαναγγελία της SuperLeague  1

Με δέκα παιχνίδια να απομένουν ως το τέλος του πρωταθλήματος, μόνο σίγουροι βαθμολογικά δεν αισθάνονται ο Απόλλων Σμύρνης και ο ΟΦΗ. Εν μέσω της βαθμολογικής τους υποχώρησης, το μεταξύ τους παιχνίδι έρχεται να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον από τους δύο να ανασάνει βαθιά. Ειδικά στον ΟΦΗ, που η απόστασή του από τον κίνδυνο έχει μικρύνει πολύ.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Οι δύο ήττες από τη Λαμία εντός έδρας και το Βόλο στο Πανθεσσαλικό, απομάκρυναν γρήγορα τη χαρά από τα δύο εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί, στην Τούμπα και με τον Ατρόμητο.

Είναι η μοναδική ομάδα, που 12 αγώνες της έχουν λήξει με νίκη του φιλοξενούμενου. Έχει οκτώ ήττες εντός και τέσσερις νίκες εκτός στο πρωτάθλημα Super League Interwetten. Ο Άρης ακολουθεί με 11.  Έχει υπερδιπλάσιους βαθμούς εκτός έδρας, 15, από όσους έχει εντός, μόλις επτά.

Αφού κατάφερε να κάνει νίκη μετά από τέσσερις μήνες στην έδρα του, αυτή επί του Ατρομήτου, επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα, χάνοντας από τη Λαμία, σε καθυστερούμενο παιχνίδι. Παραμένει με επτά βαθμούς στην έδρα του, τη χειρότερη συγκομιδή. Έχει οκτώ ήττες στην έδρα του, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Ο ΟΦΗ

Έχοντας να πάρει βαθμό από τις 10 Ιανουαρίου, ο ΟΦΗ πλέον γίνεται εφικτός βαθμολογικός στόχος των ομάδων που τον ακολουθούν να δεν καταφέρει να ανακάμψει.

Ο ΟΦΗ έχει χάσει τα επτά τελευταία παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, και δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία, μετά από αυτή επί της Λαμίας. Έχει 14 ήττες στο πρωτάθλημα, καμία δεν έχει περισσότερες από τον ΟΦΗ.

Πλέον δυσκολεύεται να κάνει και εκτός έδρας αποτελέσματα, αφού έχασε και στα Γιάννενα. Έχει να παίξει στη Ριζούπολη και στο Χαριλάου μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας. Έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια του, από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα, αφού είχε μια ήττα στα τέσσερα προηγούμενα.

Μεταξύ τους
Ο Απόλλων Σμύρνης είναι αήττητος στα τρία τελευταία μεταξύ τους, αφού νίκησε στον πρώτο γύρο στο Ηράκλειο, ενώ πρόπερσι είχαν δύο ισοπαλίες χωρίς γκολ.

Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία μεταξύ τους στο πρωτάθλημα, ανεξάρτητα κατηγορίας, είναι ισόπαλα. Το τελευταίο από αυτά το κέρδισε ο Απόλλων Σμύρνης. Ο ΟΦΗ δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, ενώ ο Απόλλων σε ένα από τα πέντε τελευταία, αυτό του  πρώτου γύρου.

Ο ΟΦΗ δεν έχει χάσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στο «Γεώργιος Καμάρας» στη μεγάλη κατηγορία, με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Υπολογίζοντας και ένα παιχνίδια για την Β’ κατηγορία δεν έχει χάσει τέσσερα.

Η ιστορία
Νίκες Απόλλωνα: 15
Ισοπαλίες: 14

Νίκες ΟΦΗ: 26
Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα Σμύρνης
Νίκες Απόλλωνα: 12
Ισοπαλίες: 9

Νίκες ΟΦΗ: 6

Στον πρώτο γύρο
06.12.2020: ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 0-2
(3’ σουτ Φατιόν, 70’ σουτ Ντάουντα)
Το τελευταίο παιχνίδι
10.03.2019: Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ 0-0

Διαβάστε περισσότερα:

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΦΗ (pdf)

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:30 Π.Α.Ο.Κ. “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ” NS2HD

Ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι Αρκάδες γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα δύσκολο ματς και θέλουν να δείξουν μια καλή εικόνα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Με τους Ενέκο Καπίγια και Χρήστο Τασουλή να επιστρέφουν στην αποστολή θα αγωνιστούν οι Αρκάδες.
Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει με τρίποντο και γι΄αυτό θέλει μόνο το διπλό που θα τον διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία. Στην διάθεση του Πάμπλο Γκαρσία για το εκτός έδρας ματς τέθηκαν Τζόλης-Ζίβκοβιτς, ενώ εκτός έμειναν Κρέσπο, Αουγκούστο, Ίνγκασον, Σβαμπ και Μιχάι.

Οι αποστολές των δυο ομάδων:

Αστέρας: Παπαδόπουλο, Τσιφτσή, Σουάρεθ, Καστάνιο, Χριστόπουλο, Κώτσιρα, Ρούμπεν Γκαρθία, Τασουλή, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Βαλιέντε, Καπίγια, Λουίς Φερνάντεθ, Σίτο, Ριέρα, Τίλικα, Σετζίς, Αλί Μπαμπά, Μπαράλες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Νινούα, Καγκάβα, Μουργκ, Ουάρντα, Κωνσταντέλιας, Λάμπρου, Α.Ζίβκοβιτς , Τζόλης, Σφιντέρσκι και Κρμέντσικ.

Η προαναγγελία της SuperLeague 1

Η εξασφάλιση και μαθηματικά της θέσης στα πλέι οφ είναι ο άμεσος στόχος του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο μια επιτυχία επί του ΠΑΟΚ θα τον ξαναφέρει πιο κοντά στην τετράδα. Και για τον ΠΑΟΚ μια νίκη βέβαια είναι πολύ σημαντική, για να ισχυροποιηθεί στην δεύτερη θέση.

Ο Αστέρας Τρίπολης
Με μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης εξασφαλίζει και μαθηματικά μια θέση στην πρώτη εξάδα. Αυτό θα γίνει βέβαια και αν δεν νικήσει ο Βόλος τη Δευτέρα τον Ολυμπιακό. Παράλληλα ο Αστέρας θέλει να ισοφαρίσει το αήττητο ρεκόρ του στην κατηγορία.

Είναι αήττητος στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου. Αν δεν χάσει από τον ΠΑΟΚ, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του στην κατηγορία, που είναι εννέα αγώνες χωρίς ήττα.

Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες στην έδρα του, ο Αστέρας δεν μπόρεσε να κάνει και τέταρτη με τη Λαμία, που του πήρε το 0-0. Μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν καλύτερη συγκομιδή στην έδρα τους, από αυτή του Αστέρα, που έχει μαζέψει 21 βαθμούς. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε επτά από τα 11 στην έδρα του. Έχει δεχτεί οκτώ γκολ, αλλά τα μισά από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ

Κατάφερε να κάνει για πρώτη φορά δύο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα μετά τις αρχές Δεκεμβρίου. Παράλληλα από τότε είχε και να κρατήσει το «μηδέν» σε δύο διαδοχικά παιχνίδια. Έμεινε μόνος δεύτερος, δύο βαθμούς από ΑΕΚ και Άρη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αήττητος για δέκα παιχνίδια, αλλά έχασε από τα μέσα Δεκεμβρίου τρία από τα 13 τελευταία. Τώρα πάντως είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία, ενώ η ήττα από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία.

Έχει χάσει τα τρία από τα έξι τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας, αφού δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα. Ήταν αήττητος σε 12 παιχνίδια μέχρι να χάσει από τον Άρη. Και τις πέντε εκτός έδρας νίκες του τις έχει κάνει με δύο τουλάχιστον γκολ διαφορά.

Μεταξύ τους
Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η τελευταία ομάδα της περιφέρειας, που έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ, 3-2 στις 4 Μαρτίου 2018, πριν από τρία χρόνια δηλαδή. Από ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ μετά από αυτό, έχει κερδίσει και τα πέντε παιχνίδια που ακολούθησαν με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε και στις δύο τελευταίες επισκέψεις του σε μια δύσκολη για αυτόν έδρα, όπου δεν είχε καταφέρει άλλη φορά να κερδίσει δύο διαδοχικές. Μάλιστα είχε μια νίκη στις επτά προηγούμενες επισκέψεις του εκεί.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 11
Ισοπαλίες: 6

Νίκες ΠΑΟΚ: 16
Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης.
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 9
Ισοπαλίες: 2

Νίκες ΠΑΟΚ: 5

Στον πρώτο γύρο
06.12.2020: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0
(64’ σουτ Τζόλης, 70’ πέναλτι Ζίβκοβιτς. Στο 38’ 2η κίτρινη Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ)
Πέρσι
06.10.2019: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2
(58’ κεφαλιά Σουάρεθ – 33’ σουτ Σφιντέρσκι, 47’ αυτογκόλ Μαρτίνεθ)

Διαβάστε περισσότερα:

AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ (pdf)

Διαβάστε επίσης

Back to top button