Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Ελ Αραμπί ξεπέρασε τον Τσαλουχίδη

Ο Ελ Αραμπί ξεπέρασε τον Τσαλουχίδη

Στην 9η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στη Super League, αφού σημείωσε το 66ο του γκολ για το πρωτάθλημα και άφησε πίσω του τον Γιώτη Τσαλουχίδη, ο οποίος είχε κλείσει την καριέρα του στους Ερυθρόλευκους με 65 σε 235 συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League.

Ο Ελ Αραμπί έχει σημειώσει τα 66 τέρματα σε 141 ματς πρωταθλήματος και συνολικά έχει 91 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους Ερυθρόλευκους, αφού μετρά 6 σε αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος και 19 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι το δεύτερο διαδοχικό ματς στο οποίο σκοράρει, αφού είχε βρει γκολ και στο Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League. Είχε να σημειώσει τέρμα σε δύο διαδοχικά ματς από τον Ιανουάριο του 2023, όταν ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου 2023 και σκόραρε και στο Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1 στις 29 Ιανουαρίου 2023 για το πρωτάθλημα.

Αυτή τη σεζόν στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει μόνο εναντίον του Πανσερραϊκού, με τον οποίο είχε γκολ και στον αγώνα του Α’ Γύρου στο στάδιο Καραϊσκάκης, στη νίκη των Ερυθρολεύκων με 2-0.

Παράλληλα έγινε ο τρίτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αφού πέρασε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, και πλέον είναι πίσω από τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button