Άλλα αθλήματα

Oρια και εντυπώσεις υπέρ … γυναικών στο πρωτάθλημα βάδην!

Ο Ποσειδώνας αποδείχθηκε φρόνιμος κατά την εξέλιξη του πανελληνίου πρωταθλήματος βάδην του νέου αγωνίσματος των 35χλμ στην υπέροχη διαδρομή της παραλίας Βαρέα των Μεγάρων…

Ο Ποσειδώνας αποδείχθηκε φρόνιμος κατά την εξέλιξη του πανελληνίου πρωταθλήματος βάδην του νέου αγωνίσματος των 35χλμ στην υπέροχη διαδρομή της παραλίας Βαρέα των Μεγάρων… Προς στιγμή έδειξε να παρασύρεται από τον Αίολο αλλά σύντομα εξέλιπε αυτή η συνεργασία. Ετσι η Αφροδίτη είχε την ευκαιρία να παραλάβει ικανοποίηση… Πέντε γυναίκες ξεχώρισαν ως οι ωραίες, δηλαδή κινήθηκαν εντός της προβλεπόμενης ώρας και παράλληλα κέρδισαν τις εντυπώσεις! Αρχή από τον αγώνα εντός συναγωνισμού πρωταθλήματος, τα 35χλμ.

Η πρωταθλήτριά μας, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη του ΑΣΣ «Αλέξανδρος» Μακεδονίας αναδείχθηκε εύκολα νικήτρια σε 2ω50:04. Η επίδοση ισχύει ως εθνική γιατί είναι η πρώτη χρονικά. Ως καλύτερη του ορίου (2ω54:00) για τους World Athletics “Oregon 2022” ανοίγει το δρόμο στη σπουδαία βαδίστρια για συμμετοχή σε ένα δεύτερο συνεχές παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Η Αντιγόνη έχει υπερ – καλύψει τις προυποθέσεις παρουσίας στους ΟΑ «Τόκυο 2020». Ακολούθησε η φιλόδοξη Κυριακή Φιλτισάκου του ΑΓΣ «Ανατολή» Νέας Ιωνίας. Κάλυψε την απόσταση σε 2ω55:10, πολύ κοντά στο όριο!

Σύντομα θα το κατακτήσει… Πρόλαβε να χαμογελάσει πλατιά γιατί στο πέρασμά της από το 20 ο χλμ κατέγραψε 1ω39:46, επίδοση – όριο συμμετοχής για το ΕΠΑ Κ23 (Bergen 8 – 11 Ιουλίου). Τερμάτισε 2η. Εντός ορίου συμμετοχής στο πρωτάθλημα του Bergen κινήθηκε η Ολγα Φιάσκα του ΑΣ «Αθλοκίνηση» Μυτιλήνης. Ολοκλήρωσε τον αγώνα των 20χλμ της ημερίδας σε 1ω36:53. Αναδείχθηκε νικήτρια. Ηταν η 3 η αγωνιστική παρουσία της στην απόσταση. Δύο «μικρές» συμπλήρωσαν την πεντάδα των εντυπώσεων…

Η Αναστασία Αντωνοπούλου του ΓΣ «Ίκαρος» και η Άννα Αδάμη της ΓΕ Αγρινίου κατέγραψαν επιδόσεις ταχύτερες του ορίου των 26:00 για συμμετοχή στο ΕΠΑ Κ18 (Rieti 16 – 19 Iουλίου). Αγωνίστηκαν στα 5χλμ της ημερίδας. Η Αναστασία χρονομετρήθηκε με 24:28.32 και η Αννα με 25:52.66. Τερμάτισαν 1 η – 2 η . Κοντά στη συμμετοχή της στους αγώνες του Rieti κινείται και η Χρυσάνθη Αρβανιτάκου του ΣΟΑ «Φωκιανός» ). Τερμάτισε τρίτη σε 26:19.25. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ του ΑΟ Μυκόνου κατέκτησε άλλη μία πανελλήνια νίκη. Βάδισε τα 35χλμ σε 2ω36:45, επίδοση κοντά στο όριο WA “Oregon 2022” τις 2ω33.

Ο πολύπειρος αθλητής ξεκίνησε με σταθερό ρυθμό και επιτάχυνε μετά το 27 ο χλμ. Με αυτή την εμφάνιση ελπίζει σε βελτίωση της θέσης του στο ranking πρόκρισης για τους ΟΑ «Τόκυο 2020». Το βάθρο του παν πρω συμπλήρωσαν ο Κώστας Ντεντόπουλος της ΑΕ «Ολυμπιάς» Πατρών 2 ος με 3ω05:12 και ο Αναστάσιος Στάμος του ΟΚΑ «Βικέλας» Βέροιας 3 ος με 3ω10:48. Τρεις καλεσμένοι διεθνείς κριτές πρόσφεραν κύρος στο πρωτάθλημα και αναγνώριση/ένταξη επιδόσεων στα rankings. Επικράτησαν πολύ καλές συνθήκες: μερική ηλιοφάνεια, 12β και ανεκτός βορινός άνεμος. Εικονίζονται στις φωτό Ντρισμπιώτη και Φιλτισάκου.

Τα πλήρη αποτελέσματα εδώ: https://ftt.gr/live-panellinio-protathlima-vadin-35chlm-varea-megaron/

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button