Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βιεϊρίνια, o γηραιότερος σκόρερ του ΠΑΟΚ

Βιεϊρίνια, o γηραιότερος σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια σημείωσε το 3-1 για τον ΠΑΟΚ στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League και ξεπέρασε τον Γιώργο Κούδα, ο οποίος κρατούσε το ρεκόρ από τις 18 Δεκεμβρίου 1983.

Ο Βιεϊρίνια σκόραρε σε ηλικία 38 ετών και 108 ημερών, ενώ ο Γιώργος Κούδας το είχε κάνει όταν ήταν 37 ετών και 25 ημερών.

Ο Πορτογάλος είχε ήδη κάνει δικό του το ρεκόρ του γηραιότερου σε όλες τις διοργανώσεις με το τέρμα που είχε σημειώσει στις 26 Οκτωβρίου 2023 όταν στην αναμέτρηση Αμπερντίν – ΠΑΟΚ 2-3 είχε σκοράρει σε ηλικία 37 ετών και 271 ημερών.

Πλέον το γκολ του με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που τον αυξάνει την ηλικία και στη λίστα με όλες τις διοργανώσεις.

Σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League βρίσκεται στην έκτη θέση όλων των εποχών, με γηραιότερο όλων τον Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 39 ετών και 241 ημερών στις 21 Απριλίου 1997 στην αναμέτρηση Βέροια – ΑΕΚ 1-1.

Αυτή ήταν η 243η συμμετοχή του Αντρέ Βιεϊρίνια στο πρωτάθλημα και πλέον πέρασε στην 12η θέση όλων των εποχών στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ξεπέρασε τους Γιάννη Δαμανάκη και Στράτο Μουρατίδη που είχαν σταματήσει στις 242.

Είναι ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές, τόσο σε όλες τις διοργανώσεις (330 αγώνες), όσο και στο πρωτάθλημα με το Νέτο Γκουερίνο να βρίσκεται στη δεύτερη (233 αγώνες).

Διαβάστε επίσης

Back to top button