Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πήρε αυτό που ήθελε η Σίτι!

ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ 21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ: Ετιχαντ

Φώναξε «παρών» στη μάχη για τον τίτλο η Σίτι.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ και μείωσε την διαφορά από την πρωτοπόρο ομάδα του Κλοπ στους τέσσερις βαθμούς.

Αγκουέρο και Σανέ τα γκολ. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φιρμίνιο.

Mε το γνωστό της πρέσινγκ η Λίβερπουλ δεν άφησε τη Σίτι να κάνει παιχνίδι.

Μάλιστα οι Ρεντς είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, στο 17′!

Ο Μανέ μετά από κάθετη του Σαλάχ βγήκε απέναντι από τον Έντερσον αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Σίτι. Στη πορεία της φάσης ο Στόουνς προσπάθησε να απομακρίνει, η μπάλα βρήκε πάνω στον τερματοφύλακα της ομάδας του, πήρε πορεία για τα δίχτυα αλλά ο ίδιος με καθοριστικό τάκλιν έδιωξε και κράτησε το 0-0.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα προσπάθησε να απαντήσει με μία επέλαση του Αγκουέρο στο 26′ από τα αριστερά. Αλλά το γύρισμα του Αργεντινού στην περιοχή δεν ήταν καλό και απομάκρυνε η άμυνα της Λίβερπουλ.

Ενώ το σουτ του Σίλβα στο 27′ κόντραρε πριν φτάσει η μπάλα πάρει πορεία για την εστία του Άλισον.

Η Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 41′ άνοιξε εν τέλει το σκορ με τον Αγκουέρο.

Ο Σανέ έκανε νέο γύρισμα στην περιοχή, ο Αργεντινός υποδέχθηκε υποδειγματικά την μπάλα προστατεύοντάς την από τον Λόβρεν και με δυνατό σουτ στον ουρανό της εστίας του Άλισον έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ ανέβασε στροφές και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Είχε ένα καλό σουτ μάλιστα στο 56′ με τον Άρνολντ.

Στο 62′ ο Φαμπίνιο εκτέλεσε φάουλ. Ο Έντερσον έκανε άστοχη έξοδο, ο Κομπανί έδιωξε αλλά ο Φιρμίνιο άργησε και με κενή την εστία δεν μπόρεσε να σουτάρει προς την εστία.

Αλλά δύο λεπτά μετά ο Βραζιλιάνος έφερε το ματς στα ίσα. Ο Άρνολντ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ρόμπερτσον στο πίσω δοκάρι γύρισε την μπάλα με κεφαλιά στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Φιρμίνιο με εξουδετερωμένο τον Έντερσον έκανε το 1-1.

H Σίτι συνήλθε σχεδόν άμεσα. Σε μία αντεπίθεση με μόλις τρεις παίκτες να πατάνε το άλλο μισό του Έτιχαντ, στο 72′, ο Σανέ με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1 και έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Πολίτες.

Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο στα τελευταία λεπτά του ματς. Στο 80′ όμως δε έκανε τελική σε μία μίνι πολιορκία στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στην κόντρα η Σίτι άγγιξε το 3-1. Ο Μανέ έδωσε στον αμαρκάριστο Αγκουέρο, αυτός προσπάθησε να περάσει και τον Άλισον αλλά ο έμπειρος πορτιέρο τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 83′ ο Σαλάχ είχε την στιγμή του! Πήρε την πάσα του Φαμπίνιο, βγήκε απέναντι στον Έντερσον αλλά ο Βραζιλιάνος σταμάτησε το διαγώνιο σουτ του Αιγύπτιου άσου με τον Γκουαρντιόλα να ορείεται για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης.

Στο 85′ ήταν η σειρά του Βαϊνάλντουμ να απειλήσει αλλά και πάλι ο Έντερσον είχε απάντηση σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Η Σίτι ήταν επικίνδυνη στις κόντρες. Στο 90′ με διπλή ευκαιρία άγγιξε ξανά το τρίτο γκολ. Πρώτα ο Λαπορτ και στη συνέχεια ο Στέρλινγκ σούταραν αλλά ο Άλισον και το δοκάρι κράτησαν το σκορ στο 2-1.

Το οποίο ήταν όμως και το τελικό αποτέλεσμα αφού η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ματς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κομπανί(88′ Οταμέντι), Ντανίλο, Λαπορτ, Στόουνς, Σίλβα(67′ Γκουντογκάν), Φερναντίνιο, Αγκουέρο, Στέρλιγνκ, Σανέ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Μίλνερ(57′ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Φιρμίνιο, Σαλάχ, Μανέ(77′ Σακιρί)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button