ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Mission impossible» εντός έδρας… και με ροτέισον! (matchday)

Μία πολύ δύσκολη αποστολή έχει να βγάλει εις πέρας σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία, καθώς θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μία πολύ δύσκολη αποστολή έχει να βγάλει εις πέρας σήμερα ο ΠΑΣ Λαμία, καθώς θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για την 2η αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με 5-2 του πρώτου αγώνα να έχει δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, σήμερα η Λαμία με αρκετές αλλαγές και πάλι θα αγωνιστεί σήμερα στις 18:00 στο «Αθανάσιος Διάκος» έχοντας ως στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, το θετικό αποτέλεσμα για τον ΠΑΣ θα είναι και η ισοπαλία, όμως η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου θα κατεβεί στο γήπεδο με στόχο τη νίκη όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Από την άλλη η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα είναι αυτή που θα έχει το άγχος να βρει γκολ, να εξαργυρώσει όσο πιο εύκολα το προβάδισμα του πρώτου αγώνα και να συνεχίσει να διεκδικεί τον μοναδικό στόχο που του απέμεινε.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ

Η Λαμία υποδέχεται σήμερα τον ΠΑΟΚ (18:00) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Στο πρώτο ματς η ομάδα της Φθιώτιδας είχε ηττηθεί με 5-2 και ο στόχος της είναι ξεκάθαρα η παραμονή στη SuperLeague 1. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και για τη ρεβάνς, ο Γρηγορίου άφησε εκτός πολλούς ποδοσφαιριστές του προκειμένου να τους δώσει ανάσες για τη μάχη του πρωταθλήματος, με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ να πλησιάζει.

Συνολικά 13 παίκτες της Λαμίας θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ο Ταϊρόν είναι τραυματίας, όπως και ο Ανταμά Μπα, ο οποίος υπέστη θλάση στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός έμειναν επίσης οι Επασί, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Σκόνδρας, Βλάχος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Καραμάνος, Αραμπούλι και Ντέλετιτς.

Αρκετές λοιπόν οι αλλαγές για τον Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος αποφάσισε να πάρει μαζί του στην αποστολή ποδοσφαιριστές που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής, αλλά θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν και να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στον σύλλογο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την αποστολή:

Τερματοφύλακες: 31. Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος – 99. Κατσίκας Παναγιώτης

Αμυντικοί: 2. Προβυδάκης Κωνσταντίνος – 24. Βύντρα Λουκάς – 39. James Manjrekar – 50. Asigba Mark – 52. Σταμούλης Κωνσταντίνος – 3. Σαραμαντάς Γεώργιος

Μεσοαμυντικοί – Μέσοι: 8. Guga – 14. Μαργαρίτης Αθανάσιος – 22. Νικολόπουλος Κωνσταντίνος – 25. Βασιλακάκης Θεόδωρος – 26. Bjarnason Elmar-  28. Χατζηστραβός Ζήσης – 61. Μπουλούλης Κωνσταντίνος

Μεσοεπιθετικοί – Επιθετικοί: 7. Ghazaryan Gevorg – 9. Piti – 17. Βλαχομήτρος Ανέστης – 18. Romanic Lazar – 77. Κωστίκα Βασίλειος

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Με συνταγή Τούμπας θα εμφανιστεί σήμερα ο ΠΑΣ Λαμίας, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να αφήνει σε ένα ακόμη ματς Κυπέλλου, όλους τους βασικούς του ποδοσφαιριστές εκτός. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η λογική του Έλληνα προπονητή είναι πως από την στιγμή που πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, το Κύπελλο περνάει σε δεύτερο ρόλο.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που την ερχόμενη Τετάρτη έρχεται ένα ακόμη κρίσιμο ματς, αυτό με την ΑΕΛ που είχε αναβληθεί λόγω της ανάκλησης των δελτίων της «βυσσινί» ΠΑΕ.

Έτσι, έμειναν εκτός οι βασικοί ποδοσφαιριστές, ενώ ο Γρηγορίου έχει και δύο σημαντικούς τραυματισμούς, αυτούς του Ταϊρόν και του Ανταμά Μπα.

Αντιθέτως, επέστρεψε ο Θοδωρής Βασιλακάκης και αναμένεται να τον δούμε να παίρνει χρόνο συμμετοχής, ακόμη και ως βασικός.

Πάμε όμως να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε μία πιθανή ενδεκάδα για τον σημερινό αγώνα της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ. Στο τέρμα, ενώ στο πρώτο ματς είχαμε δει τον Κατσίκα, στο σημερινό αναμένεται να δούμε τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος πρέπει να πάρει χρόνο συμμετοχής καθώς θα χρειαστεί σίγουρα στο μίνι πρωτάθλημα των play out.

Στην άμυνα, ο Ασίγκμπα θα είναι λογικά δεξιά, ενώ αριστερά θα αγωνιστεί ο Σαραμαντάς. Στο κέντρο της άμυνας, θα πάρει την ευκαιρία ξανά να παίξει δίπλα στον Βύντρα, ο Τζέιμς Μάντζρεκαρ. Στο σενάριο που θέλει τον Τζέιμς να παραμένει στον πάγκο ή να αγωνίζεται σε άλλη θέση, τότε ο Ασίγκμπα θα πάει στο κέντρο και τη θέση του στα δεξιά θα πάρει ένας εκ των Προβυδάκη ή Σταμούλη.

Στο κέντρο τώρα, σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του Μπιάρνασον, ενώ δίπλα του διεκδικούν θέση ο Γκούγκα με τον Μπουλούλη με τον Γεωργιανό να έχει περισσότερες πιθανότητες.

Αν αποφασίσει ο Γρηγορίου να παίξει με δεκάρι, τότε αυτός που θα πάρει θέση θα είναι ο Πίτι, ενώ στα άκρα θα βρίσκονται οι Προβυδάκης στα δεξιά και ο Γκαζαριάν στα αριστερά. Βέβαια, θέση στη βασική ενδεκάδα διεκδικεί και ο Βασιλακάκης, ενώ ερωηματικό υπάρχει στο σε ποια θέση θα αγωνιστεί ο Λάζαρ Ρόμανιτς.

Το πρώτο σενάριο είναι να έχουμε τον Πίτι ως δεκάρι, τον Γκαζαριάν αριστερά, τον Προβυδάκη δεξιά και τον Ρόμανιτς στην κορυφή της επίθεσης. Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο σενάριο, που θέλει τον Πίτι να παίζει ως σέντερ φορ, τον Ρόμανιτς στα άκρα και τον Βασιλακάκη πίσω από το φορ.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Με πολλές αλλαγές αναμένεται να παραταχθεί ο ΠΑΟΚ σήμερα Τετάρτη (3/3) απέναντι στη Λαμία για το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με το σκορ του πρώτου αγώνα (5-2) της Τούμπας να δίνει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Αντρέ Βιεϊρίνια, Αντρίγια και Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Αμρ Ουάρντα, Φερνάντο Βαρέλα, ενόψει της αναμέτρησης που ακολουθεί με τον Άρη για το πρωτάθλημα. Εκτός έμειναν για ένα ακόμη παιχνίδι οι Αουγκούστο, Τσόλακ και Ζαμπά.

Αντίθετα, ο Ουρουγουανός τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά και για πρώτη φορά τον νεαρό Κυριάκο Γιαξή από την Κ19 του «Δικεφάλου».

Ο 20χρονος μέσος ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2018 με μεταγραφή από τον Πανσερραϊκό, «με περγαμηνές, δεδομένης της ηλικίας του, καθώς έχει ήδη αγωνιστεί στην ομάδα των Σερρών στην Football League», όπως αναφέρει η ΠΑΕ στο βιογραφικό του.

«Είναι μέσος, εξαιρετικός και αμυντικά και επιθετικά, με υψηλή τεχνική και ευφυία στο παιχνίδι του. Διακρίνεται για την ωριμότητά του και την αντίληψή του. Είναι πλέον επιτυχών στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Σερρών», συμπληρώνει.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ είναι η εξής:

Πασχαλάκη, Ταλιχμανίδη, Λύρατζη, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχαηλίδη, Μπάμπα, Περέιρα, Τσιγγάρα, Γιαξή, Νινούα, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Καγκάβα, Κωνσταντέλια, Μουργκ, Λάμπρου, Τζόλη, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ, Κούτσιας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button