ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Παλικαρίσια ισοπαλία για τον ΠΑΣ Λαμία / Πρώτο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ

Όχι μόνο δεν άφησε στην τύχη του το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Λαμία αλλά το «κυνήγησε» μέχρι τέλους και κατάφερε να πάρει μία παλικαρίσια ισοπαλία! #Κύπελλο_Ελλάδος #ΠΑΣΛαμία #ΠΑΟΚ #LAMPAOK #LamiaSports

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος», τον ΠΑΟΚ έχοντας εις βάρος του το 5-2 του πρώτου αγώνα.

Στο 1-1 έμειναν ο ΠΑΣ Λαμία με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει το 5-2 υπέρ από το πρώτο ματς και έτσι πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο Τζέιμς σκόραρε για τη Λαμία, με τον Καναδό να πετυχαίνει το πρώτου τέρμα στην καριέρα στην Ελλάδα. Εξαιρετικός σε ένα ακόμη ματς ο Γκούγκα με τον Γεωργιανό να τονίζει με την εμφάνισή του στον Γρηγοριου πως είνα και αυτός στην ομάδα.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Γρηγορίου επέλεξε τον Θεοδωρόπουλο κάτω από το τέρμα, δεξιά τον Προβυδάκη, αριστερά τον Σαραμαντά και στο κέντρο Βύντρα και Τζέιμς.

Στο κέντρο ο Γκούγκα με τον Μπιάρνασον ενώ πιο μπροστά τους ο Βασιλακάκης. Από τη μία πλευρά ήταν ο Γκαζαριάν από την άλλη ο Ρόμανιτς και στην κορυφή ο Πίτι.

Ο Γκαρσία από την άλλη ξεκίνησε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τον Λύρατζη δεξιά, τον Μπάμπα αριστερά και στο κέντρο της άμυνας τον Ίνγκασον και τον Μιχαηλίδη. Στο κέντρο Σβαμπ και Νινούα ενώ πιο μπροστά τους αγωνίστηκε ο Καγκάβα. Από τη μία πλευρά ο Μουργκ από την άλλη ο Τζόλης και στην κορυφή ο Σφιντέρσκι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Πρώτο σουτ του αγώνα με τον Πίτι να ξεμαρκάρεται ωραία από το προσωπικό μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη, να δοκιμάζει το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αν και στην αρχή είδαμε τον Πίτι να παίζει ως σέντερ φορ, ο Ισπανός άλλαζε θέση συνεχώς με τον Βασιλακάκη, παίζοντας και οι δύο στην κορυφή.

Καλή φάση για τον ΠΑΟΚ στο 8΄όταν μετά από φάση στα καρέ του Πασχαλάκη με τον Πίτι, η μπάλα πήγε απο τη μία πλευρά στην άλλη, με τον Καγκάβα να μοιράζει στον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός σούταρε αλλά ο Θεοδωρόπουλος με ωραία εκτίναξη έδιωξε τη μπάλα κόρνερ.

Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τον Δικέφαλο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν και στα πρώτα πέντε λεπτά είχε παθητικό ρόλο, με τη Λαμία να έχει την κατοχή, από το πρώτο 5λεπτο και έπειτα πήρε το έλεγχο του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν το καλό τους πεντάλεπτο με ένα γκολ του Νινούα στο 14΄. Ο Τζόλης από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Καγκάβα αρχικά δεν κατάφερε να σουτάρει, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του έχοντας όμως την κατοχή της, την πάσαρε στον Νινούα και αυτός με ωραίο αριστερό-άπιαστο πλασέ έκανε το 0-1.

Απείλησε… δύο φορές η Λαμία

Αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκε η Λαμία, οι ποδοσφαιριστές της προσπάθησαν να αντιδράσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και τα κατάφερε, αλλά της έλειψε το γκολ.

Ο Πίτι με ωραία ατομική ενέργεια έφτασε μέχρι το σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει και τον Βασιλακάκη να πλασάρει γρήγορα αλλά τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ να έδιωξε και πάλι.

Προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό η ομάδα της Φθιώτιδας, να μην μείνει πίσω μετά το γκολ που δέχθηκε και δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να απειλήσει ξανά.

Εξαιρετικός για τον ΠΑΣ Λαμία στο πρώτο 20λεπτο ο Γκούγκα, ο οποίος εκτός ότι δεν έχανε μονομαχία κόντρα στον πολύ ψηλότερό του Νινούα, ήταν παντού μέσα στο κέντρο με αρκετά κλεψίματα και σωστές μεταβιβάσεις.

Ένα σουτ του Σφιντέρσκι στο 26΄βρήκε τον Θεοδωρόπουλο σε πολύ καλή θέση, με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα. Η Λαμία προσπάθησε να απαντήσει στην τελική αυτή, με τον Ρόμανιτς να παίρνει τη μπάλα από τα αριστερα, να κάνει την κούρσα, η προσπάθειά του όμως ανάμεσα από δύο παίκτες κατέληξε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό ήρθε ένα σουτ του Γκούγκα, ο οποίος και λίγο αργότερα δοκίμασε το πόδι του αλλά η κατάληξη ήταν άουτ.

Ο ΠΑΟΚ «κρύβει» τη μπάλα με Καγκάβα, Τζόλη και Μπαμπά, ο τελευταίος σούταρε μέσα από την περιοχή της Λαμίας, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε άουτ με τον Ρόμανιτς να την προλαβαίνει και να την πετάει μακριά άουτ.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτο ημιχρόνου, ο Μανούχος έδωσε πέναλτι σε μία εύκολη φάση με τον Τζέιμς να μαρκάρει κανονικά τον Σφιντέρσκι, αλλά ο διαιτητής του αγώνα είδε πέναλτι! Ούτε VAR ούτε τίποτα, με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτελέση. Ο Αυστριακός πήρε φόρα σούταρε, αλλά ο Θεοδωρόπουλος πέσε σωστά και σωτήρια έδιωξε τη μπάλα κρατώντας το 0-1.

Το 0-1 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τη Λαμία να στέκεται εξαιρετικά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Παρά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου και φάσεις δημιούργησε και κάθετο ποδόσφαιρο προσπάθησε να παίξει με τον Πίτι, τον Βασιλακάκη και τον Ρόμανιτς. Εξαιρετικός ο Γκούγκα, ο οποίος φωνάζει παρών για ακόμη ένα ματς και προσθέτει μία ακόμη επιλογή στη φαρέτρα του Γρηγορίου εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγές για τη Λαμία καθώς ο Γρηγορίου πέρασε στο ματς τον Σταμούλη στη θέση του Ρόμανιτς, με τον νεαρό δεξί μπακ να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της Λαμίας. Επίσης, στο παιχνίδι πέρασε ο Κωστίκα στη θέση του Γκαζαριάν.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, στο 46΄όταν ο Τζόλης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μηχαηλίδης μέσα από την καρδιά της άμυνας της Λαμίας πήρε την κεφαλιά για να την στείλει στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον ΠΑΣ να στέκεται αρκετά τυχερός στη φάση αυτή.

Ωραία συνεργασία ανάμεσα σε Γκούγκα και Προβυδάκη, ο  Έλληνας μπακ-χαφ πάσαρε στον Βασιλακάκη στην περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά οι αμυντικοί κατάφεραν και έδιωξαν μακριά τον κίνδυνο με τη μπάλα να περνά κόρνερ αλλά ο βοηθός του Μανούχου είδε άουτ…

Ο ΠΑΣ ψαχνόταν για να φτάσει σε ένα τέρμα, κυρίως με αντεπιθέσιες και κατά κύριο λόγο από τα πλάγια, αλλά το γκολ που ήρθε πριν το 60΄ήρθε από στατιστικη φάση.

Ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου εκεί βρέθηκε ο Μπιάρνασον με τον Ισλανδό να γυρνάει προς τα μέσα τη μπάλα και ο Τζέιμς από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-1. Πρώτο γκολ για τον Καναδό στο πρωτάθλημα, ο οποίος γενικά δείχνει πως είναι πολύ δυνατός στο παιχνίδι ψηλά!

Επιμονή και επιμονή από τους παίκτες της Λαμίας, οι οποίοι από το πρώτο λεπτό περίμεναν, έκαναν τις επιθέσεις τους και κατάφεραν μέσα από μία στατική φάση να φτάσουν στην αντεπίθεση.

Μετά από αρκετά λεπτά χωρίς φάση στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τελική φάση, με τους «ασπρόμαυρους» να κυκλοφορούν τη μπάλα και αυτή έφτασε στον Λύρατζη ο οποίος σούταρε αλλά ο εκπληκτικός Θεοδωρόπουλος απέκρουσε αρχικά εντυπωσιακά και έπειτα πεσμένος μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Αν και είχαμε γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο, σε σχέση με το πρώτο ήταν κάπως χειρότερο, με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες, ενώ οι τελικές και γενικά οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Μία αναμπουμπούλα στην άμυνα της Λαμίας, ο Βύντρα απομάκρυνε και μετέπειτα ο Γκούγκα προσπάθησε να βγάλει την ομάδα του στην αντεπίθεση αλλά μάταια.

Λάθος του Νικολόπουλου στο 87΄έδωσε την ευκαιρια στον Λάμπρου να φύγει στην αντεπίθεση, ο Έλληνας εξτρέμ σούταρε δυνατά αλλά ευτυχώς αστόχησε!

Στα επόμενα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι, το 1-1 σε συνδυασμό με το 5-2 του αγώνα της Τούμπας έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ με τη Λαμία να κρατά την εμφάνιση του δευτέρου αγώνα!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Βύντρα, Τζέιμς, Σαραμαντάς, Γκούγκα,  Μπιάρνασον, Γκαζαριάν, Ρόμανιτς, Πίτι, Βασιλακάκης

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Μαργαρίτης, Νικολόπουλος,Κωστίκας, Σταμούλης, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Χατζηστραβός, Βλαχομήτρος

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Μπαμπά, Λύρατζης, Νινούα, Καγκάβα, Μουργκ, Τζόλης, Σφιντέρσκι,

Αναπληρωματικοί: Ταλιχμανίδης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Τσιγγάρας, Ελ Καντούρι, Κωνσταντέλιας, Κούτσιας, Λάμπρου, Κρμέντσικ

Διαβάστε επίσης

Back to top button