Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Όνομα-έκπληξη στον πάγκο του Βόλου: Ποιος είναι ο Γάλλος προπονητής που έρχεται

Ο 48χρονος Γάλλος προπονητής, Οσβάλντ Τανσό είναι ο εκλεκτός της ομάδας του Βόλου, η οποία έφτασε σε προφορική συμφωνία μαζί του. #slgr #volosfc #slgrinterwetten #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία

Ο 48χρονος Γάλλος προπονητής, Οσβάλντ Τανσό είναι ο εκλεκτός της ομάδας του Βόλου, η οποία έφτασε σε προφορική συμφωνία μαζί του.

Όνομα-έκπληξη για τον πάγκο του Βόλου.

Η ομάδα της Μαγνησίας ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον 48χρονο Γάλλο προπονητή, Οσβάλντ Τανσό, ο οποίος την Παρασκευή απάντησε θετικά στην πρόταση των κυανέρυθρων.

Ο Τανσό έχει μεγάλη εμπειρία και θητεία σε ομάδες της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας της Γαλλίας, δύο σκληρών δηλαδή πρωταθλημάτων, όπου οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες είναι μικρές.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από ομάδες της τρίτης κατηγορίας, όπως τη Λα Βιτρίν και την Βέντε Πουαρέ. Το 2016 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Χάβρης, στην οποία έμεινε για μια τριετία. Τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας στη χώρα του ήταν η Αμιάν στην οποία ανέλαβε πρώτος προπονητής τον Σεπτέμβριο του 2020 και παρέμεινε στον πάγκο της ως το καλοκαίρι του 2021, τερματίζοντας στην 7η θέση της Β’ Γαλλίας.

Είναι θιασώτης του 4-1-4-1, αλλά πολλές φορές χρησιμοποιεί και το 4-2-3-1. Στον πάγκο της Χάβρης σε 119 ματς είχε 51 νίκες, 32 ισοπαλίες και 36 ήττες, ενώ στην Αμιάν σε 35 αναμετρήσεις είχε 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 12 ήττες.

Όσον αφορά στον προκάτοχο του, Κώστα Μπράτσο, πιθανώς να παραμείνει στον τεχνικό τιμ του Βόλου.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button