Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η … «νεαρή» Αγγλία και η εμεπιρία Μεξικού, Παναμά

Η αγγλική Premier League με 124 παίκτες είναι το πρωτάθλημα με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ακολουθεί η Laliga της Ισπανίας με 78, η γερμανική Bundesliga με 62 και η ιταλική Serie A με 58 παίκτες στη Ρωσία. Μάλιστα εάν ληφθεί υπόψη η απουσία της Ιταλίας, γίνεται αντιληπτό ότι το ιταλικό πρωτάθλημα, θα βρισκόταν πολύ ψηλότερα.

Τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέρνουν στο Μουντιάλ περισσότερους από τους μισούς παίκτες, 51,5%. Πίσω από την Serie A είναι η γαλλική Ligue 1 (47) και, στη συνέχεια  η Ρωσία (36), ενώ στην έβδομη θέση είναι η Σαουδική Αραβία (30), μετά η τουρκική  Superlig (22) αν η εθνική της ομάδα έμεινε σπίτι.

Πίσω της η αγγλική Championship  με 21 πάικτες. Η Κίνα, η οποία πριν από δύο χρόνια φαινόταν έτοιμη να αρπάξει όλους τους καλύτερους παίκτες του κόσμου… σταματά σε 8 εκπροσώπους, ενώ την ξεπερνάει το αμερικανικό MLS (18).

Αγγλία,  Γαλλία κα Νιγηρία έχουν το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας, περίπου 26 χρόνια. Οι παίκτες του Σάουθγκέιτ έχουν στη συνέχεια κατά μέσο όρο 20 αγώνες με την εθνική ομάδα ο καθένας. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό, με αυτό της Τυνησίας, Νιγηρίας και της Γαλλίας να μην  είναι πολύ μακριά, μεταξύ 24 και 26.

Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι ομάδες από την Κεντρική Αμερική: Κόστα Ρίκα είναι αυτή με τον υψηλότερο μέσο όρο ηλικία  (29,5) , το Μεξικό και ο Παναμάς ακολουθούν, αλλά  είναι οι ομάδες με τη μεγαλύτερη εμπειρία (63 διεθνείς αγώνες κατά μέσο όρο). Το Μεξικό μάλιστα παίζει συχνότερα από τους  άλλους.

Η Γερμανία έχει μέσο όρο ηλικίας 27 χρόνια και 40 συμμετοχές, περίπου το ίδιο όπως πριν από τέσσερα χρόνια, όταν κέρδισε με 26,3 και 42 παρουσίες. Η Αργεντινή είναι σίγουρα μεγαλύτερη (29.2), το Βέλγιο και η (27,6), ενώ η Ισπανία 28,4.

Ετσι κι αλλιώς ο μέσος όρος ηλικίας των 736 παικτών, περίπου 28 ετών, είναι ο μεγαλύτερος στα χρονικά του Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button