Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Γ’ Εθνική: Σέντρα στις 28 Μαρτίου, τι θα ισχύσει για άνοδο και υποβιβασμό

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, την Κυριακή 28 Μαρτίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, την Κυριακή 28 Μαρτίου

Αποφάσισε να διεξαχθεί μόνο ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και οι ομάδες θα ξεκινήσουν από την αγωνιστική που είχαν σταματήσει στις αρχές Νοεμβρίου και με την βαθμολογία που είχαν μέχρι την διακοπή. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι 129 από τις 136 ομάδες της κατηγορίας.

Οι δέκα πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ (Βορράς και Νόττος) και θα δώσουν από τέσσερις μονούς αγώνες, μετά από κλήρωση. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα ισάριθμα γκρουπ (συνολικά 4) θα σφραγίσουν το εισιτήριο της ανόδου για τη μεγαλύτερη κατηγορία.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Στους ομίλους 1ο και 10ο (16 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 11η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες

Στους ομίλους 2ο και 3ο (15 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 10η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες].

Οχτώ συνολικά αποχωρήσεις στη Γ’ Εθνική

Στους ομίλους 4ο και 6ο (11 ομάδες),θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού ρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά τρείς (3) ομάδες].

Στον 5ο όμιλο (14 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά έξι (6) ομάδες].

Στους ομίλους 7ο και 9ο (13 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8ηη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά πέντε (5) ομάδες].

Στον 8ο όμιλο (12 ομάδες), θα παραμείνουν από την 2η θέση έως και την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν από την 9η θέση και κάτω, θα υποβιβαστούν στην Α ́ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της οικείας ΕΠΣ[συνολικά τέσσερις (4) ομάδες].

πηγή: fosonline.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button