Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αμανατίδης: «Περιμένουμε τις εξελίξεις στη Γ’ Εθνική»

Το στίγμα του για το αθλητικό lockdown, την αβεβαιότητα στη Γ΄ Εθνική που σταδιακά δίνει τη σκυτάλη σε αχτίδα αισιοδοξίας και προσμονή επανεκκίνησης και τις δικές του προτάσεις, δίνει μιλώντας στον «soccerpractor» ο τεχνικός του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Γιώργος Αμανατίδης.

Το στίγμα του για το αθλητικό lockdown, την αβεβαιότητα στη Γ΄ Εθνική που σταδιακά δίνει τη σκυτάλη σε αχτίδα αισιοδοξίας και προσμονή επανεκκίνησης και τις δικές του προτάσεις, δίνει μιλώντας στον «soccerpractor» ο τεχνικός του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Γιώργος Αμανατίδης.

Το στίγμα του για το αθλητικό lockdown, την αβεβαιότητα στη Γ΄ Εθνική που σταδιακά δίνει τη σκυτάλη σε αχτίδα αισιοδοξίας και προσμονή επανεκκίνησης και τις δικές του προτάσεις, δίνει μιλώντας στον «soccerpractor» ο τεχνικός του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Γιώργος Αμανατίδης, που έκανε μνεία και στις φετινές βλέψεις της ομάδας του, τονίζοντας ότι δεν «καίγεται» για χειμερινή ενίσχυση.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις Αμανατίδη:

Για την «καραντίνα» και τη διακοπή στη Γ΄ Εθνική:

«Ήταν κάτι αναπόφευκτο, πάνω απ’ όλα είναι η υγεία. Μας επηρεάζει αρνητικά αυτό που έγινε, αλλά εννοείται ότι μας ενδιαφέρει αρχικά να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς».

Για τις εξελίξεις στην κατηγορία και την αδημονία για επανεκκίνηση στη δράση:

«Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί μια λύση για το πότε θα μπούμε στο γήπεδο και ότι θα είναι απλά θέμα χρόνου. Διαβάζουμε από στόματα αρμοδίων ότι οι αποφάσεις είναι έτοιμες να παρθούν. Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα όπως ακούγεται, για προπονήσεις 7 Ιανουαρίου και επανέναρξη πρωταθλήματος στις 13 Φλεβάρη. Περιμένουμε τις εξελίξεις, να ανακοινωθεί επίσημα για να δούμε αν ισχύει. Νομίζω είναι μια κατάλληλη και ενδεδειγμένη λύση επανεκκίνησης».

Για το αν αυτή η αρχική διαρροή ημερομηνιών εξυπηρετεί τα προπονητικά πλάνα ομαλής «επαναφοράς»:

«Ναι, μας δίνει χρόνο για κατάλληλη προετοιμασία, αν μεσολαβήσουν 4-5 εβδομάδες από τις ομαδικές προπονήσεις ως τα επίσημα παιχνίδια. Είναι ικανοποιητικό διάστημα για επανένταξη, ανάκτηση ρυθμού και αγωνιστική και σωματική προσαρμογή για τους παίκτες. Φυσικά, μετά θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να βοηθήσουμε όλοι για να υπάρχουν λιγότερα κρούσματα».

Για τους πιθανούς τρόπους διεξαγωγής της Γ΄ Εθνικής κόντρα στις αντιξοότητες:

«Θεωρώ λογικό και δίκαιο η διοργανώτρια αρχή, η ΕΠΟ, και γενικά η Πολιτεία να ελαφρύνουν έμπρακτα τα σωματεία. Είτε με δωρεάν τεστ κορωνοϊού, είτε με κάλυψη των εξόδων διαιτησίας. Μετά από όλα αυτά, νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις για τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση των ομάδων, που έχουν αρκετά έξοδα να διαχειριστούν. Να δοθούν έμπρακτα λύσεις στα προβλήματα, για να βγει ομαλά η σεζόν. Δε νομίζω ότι πρέπει να γίνουν πολλές τροποποιήσεις στο υγειονομικό πρωτόκολλο συγκριτικά με τις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά αυτά είναι ερωτήματα και ζητήματα που πρέπει να επιλύσουν οι αρμόδιοι».

Για το αν είναι υπέρ της επανόδου στη δράση:

«Εννοείται ότι είμαι υπέρ της επανεκκίνησης, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μας και η δουλειά μας. Έχει κόσμο που ζει από αυτό. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι διαφορετικό, αν μειώνονται τα κρούσματα και με το εμβόλιο να βρίσκεται προ των πυλών, τηρώντας παράλληλα και όλα τα μέτρα».

Για το αν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η σεζόν σε δυο γύρους ή υπάρξει «κούρεμα» και… συντόμευση, με ολοκλήρωση μόνο του πρώτου (κυρίως για ανάδειξη πρωταθλητών):

«Αν ξεκινήσουμε να παίζουμε αρχές Φλεβάρη, με κάποιες εμβόλιμες μπορούν να γίνουν δυο γύροι, αρκεί να επιτραπεί η λήξη περί τα τέλη Ιουνίου. Αν δεν είναι αυτό πρόβλημα και δεν υπάρχει κάποια αντίθετη απόφαση. Αν βεβαίως αυτό δε γίνεται, ή δεν αρχίσουμε τελικά αρχές Φεβρουαρίου, τότε ίσως πρέπει να επιλεγεί μια πιο ρεαλιστική λύση, για πιο άμεσο φινάλε, ίσως αυτό δηλαδή που ακούγεται για τον ένα γύρο μόνο, δε γνωρίζω».

Για το αν προτιμά να ανέβουν οι 10 πρωταθλητές των ομίλων χωρίς μπαράζ:

«Προέχει να ξεκινήσουμε, αυτό είναι κάτι δευτερεύον σε αυτή τη φάση. Από τη στιγμή όμως που πέρυσι ανέβηκαν όλοι οι πρωταθλητές, κόντρα στην αρχική προκήρυξη που ήθελε διεξαγωγή μπαράζ, ενώ και πρόπερσι ανέβηκαν ακόμα και δευτεραθλητές που έχασαν σε μπαράζ ανόδου, νομίζω είναι δίκαιο να ανέβει κάθε πρωταθλητής ανεξαιρέτως. Είναι δίκαιο, ειδικά με τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες σε αυτή την προβληματική διετία, για το ποδόσφαιρο συνολικά. Δίνει κίνητρο και σε παραπάνω ομάδες για υψηλές βλέψεις».Για το στόχο του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, που είναι πρώτος στον 2ο όμιλο, με το «4Χ4», κάτι που δεν έχει κανείς σε όλη τη Γ΄

Εθνική (από όσες ομάδες στα 10 γκρουπ έχουν δώσει 4 ματς ως τη διακοπή):

«Το 4 στα 4 στην εκκίνηση μαρτυρά ότι κάναμε καλό ξεκίνημα. Πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, όπως τα γήπεδα, οι ατυχίες, ακόμα και οι αναβολές αγώνων λόγω κορωνοϊού, που μπορεί να φέρουν απραξία ή μαζεμένα ματς. Τα παιδιά είναι συνεπή, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να συνεχίσουν να είναι σε καλή κατάσταση. Θα επιδιώξουμε πορεία εφάμιλλη του ξεκινήματος. Δε λέμε ότι κάναμε καλή πορεία και πέρυσι στον δεύτερο γύρο και βγήκαμε δεύτεροι, κοιτάμε τη φετινή χρονιά. Φιλοσοφία είναι ούτως ή άλλως να πρωταγωνιστούμε, έχει δυναμική και ιστορία ο Ποσειδώνας. Πρωταρχικά μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να αναδείξουμε νεαρούς παίκτες, το κάνουμε από πέρυσι επιτυχώς και παραμένουμε νεανική ομάδα. Αν έρθει η πρώτη θέση, θα μας χαροποιήσει. Το θέλουμε όλοι, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Αν έρθει το κάτι παραπάνω, κανείς μας δε θα πει όχι».

Για το ατού της ομάδας του και το αν σκέφτεται να αξιοποιηθεί η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη:

«Όπλο είναι η ομοιογένεια, έχουμε παρόμοιο κορμό με πέρυσι. Δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και μας βγήκε στην αρχή με θετικά αποτελέσματα, που έδωσαν ψυχολογία και ώθηση. Στοίχημα είναι η διάρκεια, να δείξουμε ανεπηρέαστοι και μετά τη διακοπή τόσο μεγάλου διαστήματος. Σε πρώτη φάση δεν ασχολούμαστε με μεταγραφές. Μάλλον θα πορευτούμε όπως είμαστε. Θα δούμε και στην πράξη, έχουμε καιρό για αυτό, αλλά δε σκεφτόμαστε κάτι τώρα».

Για το ποιες άλλες ομάδες ξεχωρίζει στον όμιλο:

«Όλες οι ομάδες πάνω κάτω είναι ίδιες, έχουν μικρές διαφορές σε δυναμικότητα. Όλοι θα συνιστούν γρίφο στην επανέναρξη, για την κατάστασή τους και το πόσο επηρεάστηκαν. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες, όπως οι Μακεδονικός, Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Εδεσσαϊκός, διαθέτουν βαριές φανέλες. Ο Θερμαϊκός είναι καλή ομάδα, ενώ τα Κουφάλια έχουν έμπειρο προπονητή και ποιοτικό ρόστερ. Αυτές οι ομάδες και εμείς φυσιολογικά θα παλέψουμε για τον τελικό τερματισμό εντός των 6-7 πρώτων θέσεων».

πηγή: mikriliga.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button