Τοπικές Ειδήσεις

Καιρός σήμερα: Κρύο με βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χιόνι

Τα… δόντια του δείχνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες.

Τα… δόντια του δείχνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY): Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου, Σαμοθράκης) και μέχρι αργά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 00 έως 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 08 έως 18 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥΑνατολή: 07:32  – Δύση 17:08
02:00
13°C
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
05:00
11°C
2 Μπφ ΒΔ
9 Km/h
08:00
9°C
2 Μπφ ΒΔ
9 Km/h
11:00
13°C
2 Μπφ B
9 Km/h
14:00
9°C
2 Μπφ Α
9 Km/h
17:00
8°C
2 Μπφ Α
9 Km/h
20:00
7°C
1 Μπφ NA
3 Km/h
ΠΡΟΣΟΧΗ: Συνθήκες δημιουργίας αιθαλομίχλης!
23:00
7°C
1 Μπφ NA
3 Km/h

O καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βόρειες και δυτικές Κυκλάδες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες και στη δυτική Κρήτη από το απόγευμα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα. Τα φαινόμενα στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης

Back to top button