ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Δεν είχαν το μυαλό τους στο «Καραϊσκάκη»

Τα τραγικά λάθη του πρώτου δεκαλέπτου έβαλαν πίσω στο σκορ τον ΠΑΣ Λαμία αρκετά νωρίς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ευτυχώς το σκορ δεν ξέφυγε και η ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε με 3-0. #slgr1 #OLYLAM #ΠΑΣΛαμία #Ολυμπιακός #αγώνας #matchreport»

Τα τραγικά λάθη του πρώτου δεκαλέπτου έβαλαν πίσω στο σκορ τον ΠΑΣ Λαμία αρκετά νωρίς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ευτυχώς το σκορ δεν ξέφυγε και η ομάδα του Ολυμπιακού κέρδισε με 3-0. #slgr1 #OLYLAM #ΠΑΣΛαμία #Ολυμπιακός #αγώνας #matchreport»

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Λαμία στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, με την ομάδα του Πειραιά να κερδίζει εύκολα με 3-0.

Αρκετές αλλαγές και στο σημερινό παιχνίδι για τον Γρηγορίου και δυστυχώς πλήρωσε τα λάθη της η Λαμίας, όπου στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πίσω στο σκορ με 2-0. Το τρίτο γκολ ήρθε μετά από ωραία ενέργεια του Ρέαμπτσιουκ και του Ελ Αραμπί με τον Μαροκινό να γράφει το τελικό 3-0. Μπρούμα και Φορτούνης τα δύο πρώτα τέρματα.

Πλέον ο ΠΑΣ Λαμία καλείται να αφήσει πίσω του τον αγώνα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να επικεντρωθεί στον τελικό της Τετάρτης με την ΑΕΛ στο «Αθανάσιος Διάκος».

Πως ξεκίνησαν οι δυο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει τον Σα στο τέρμα, δεξιά τον Λάλα, αριστερά τον Ρέαμπτσιουκ και τους Μπα με Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο ξεκίνησε ο Εμβιλά με τον τον Μπουχαλάκη ενώ πιο μπροστά τους ήταν ο Φορτούνης. Στα άκρα ήταν από τη μία ο Μπρούμα από την άλλη ο Βαλμπουενά ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Από την άλλη ο Γρηγορίου ξεκίνησε τον αγώνα με αρκετές αλλαγές. Στο τέρμα ήταν ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν ο Ασίγκμπα, Βύντρα, Τζέιμς και Σαραμαντάς. Στο κέντρο ο Γκούγκα με τον Μπιάρνασον. Στα άκρα από τα δεξιά ο Προβυδάκης, αριστερά ο Ρόμανιτς και στην κορυφή οι Πίτι με τον Βασιλακάκη. Ο ένας από τους δύο θα παίζει πιο μπροστά από τον άλλο σαν δεκάρι.

Το ματς

Πιο δυνατά στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν εξάλλου, με τον Μπουχαλάκη να δοκιμάζει το πόδι του στο 1΄από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τζέιμς μετά απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Στο 2΄ο Μπουχαλάκης πέρασε ωραία τη μπάλα στον Λαλά, ο ο οποίος πάτησε περιοχή, έφτασε μπροστά στον Θεοδωρόπουλο αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε απομακρύνθηκε με γροθιές από τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η Λαμία απάντησε άμεσα, με τον Πίτι να παίρνει τη μπάλα να κάνει την γνωστή του «κατεβασιά», έκανε το σουτ ο Ισπανός με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Η εξαιρετική κυκλοφορία του Ολυμπιακού έφερνε αρκετά συχνά τους παίκτες των γηπεδούχων εύκολα στην περιοχή του ΠΑΣ, με την «κυανόλευκη» άμυνα παρόλο αυτά να λειτουργεί σωστά.

Τεράστιο λάθος του Ρόμανιτς στο 7΄έξω από την περιοχή του ΠΑΣ Λαμία, ο Μπουχαλάκης έκλεψε τη μπάλα την έδωσε στο Βαλμπουενά, αυτός με τη σειρά του την πέρασε στον Φορτούνη με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να την πασάσει στον Μπρούμα με τον Ολλανδό να ξεμαρκάρεται ωραία και με δυνατό σουτ στην γωνία του Θεοδωρόπουλου έκανε το 1-0.

Τραγικό λάθος από τους παίκτες της Λαμίας, οι οποίοι αν και έβλεπαν πως όλος ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά ψηλά στο γήπεδο, «πούλησαν» επί της ουσίας τη μπάλα και δέχθηκαν το γκολ….

ΑΠΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!

Λάθη παιδικού πρωταθλήματος στην άμυνα της Λαμίας και μάλιστα από τους βετεράνους της ομάδας. Ο Πίτι έξω από την περιοχή της Λαμίας έκανε ντρίμπλες, με αποτέλεσμα να «κλειστεί» να κάνει λάθος πάσα, η μπάλα από κόντρα του Φορτούνη να φτάσει στον Βύντρα και αυτός με τη σειρά του χωρίς να συνεννοηθεί με τον Θοεδωρόπουλο, γύρισε τη μπάλα πίσω. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έτρεξε να διώξει τη μπάλα πριν φτάσει στα δίχτυα του, την απομάκρυνε… αλλά πάνω στον Φορτούνη ο οποίος έκανε πανεύκολα το 2-0.

Σε 13΄αγώνα ο Ολυμπιακός είχε 4 τελικές και 2 γκολ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ μετά το σουτ του Πίτι δεν κατάφερε να περάσει το κέντρο, κάνοντας τρία απανωτά ΠΑΙΔΙΚΑ λάθη και εννοείται πως τα «πλήρωσε» με το 2-0 να είναι το σκορ στο 14 λεπτό του αγώνα.

Δύο συνεχόμενα κόρνερ για τη Λαμία πέρασαν ανεκμετάλλευτα, μιας και απομακρύνθηκαν από τους αμυντικούς των Πειραιωτών. Πολλά και τα περισσότερα αβίαστα, λάθη από τους παίκτες των Φθιωτών, πράγμα που δεν επέτρεπαν στην ομάδα να αναπτυχθεί σωστά.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε ρίξει το ρυθμό του, ενώ έκανε και την πρώτη αλλαγή του στο παιχνίδι, μιας και ο Μπα σε σουτ του Προβυδάκη έβαλε το κεφάλι του και φάνηκε να τον «τραβάει» η μέση για αυτό και αποχώρησε.

Οι καλές συνεργασίες των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και από μία τέτοια, ο Τιάγκο Σίλβα βρήκε τον Ρέαμπτσιουκ ολομόναχο από τα αριστερά, έβγαλε καταπληκτική σέντρα με τον Ελ Αραμπί να κάνει με κεφαλιά το 3-0. Ο Μαροκινός πέτυχε έτσι στο 34΄το 6ο γκολ του κόντρα στη Λαμία.

Δεν φαίνεται πως έμαθαν από τα λάθη τους οι παίκτες της Λαμίας, καθώς συνέχισαν τόσο τις λάθος μεταβιβάσεις όσο και την αργοπορία στις αντιδράσεις τους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού το είχαν αντιληφθεί και στο 40΄ο Ελ Αραμπί πίεσε τον Θεοδωρόπουλο ο οποίος άργησε να απομακρύνει τη μπάλα με τα πόδια με αποτέλεσμα να κοντράρει η μπάλα στα πόδια του Μαροκινού και να περάσει ευτυχώς έξω.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 3-0 σκορ, έχοντας συνολικά 7 τελικές σε 45 λεπτά αγώνα, με τις 5 να είναι προς την εστία ενώ οι τρεις κατέληξαν στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου. Τραγικά λάθη από τη Λαμία, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο. Λάθη αβίαστα, τα οποία τα πλήρωσε με 3 γκολ. Ο ρυθμός μετά τον τραυματισμό και την αλλαγή του Μπά έπεσε, ευτυχώς για τους φιλοξενούμενους και το σκορ παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Λαμία ανέβασε τις γραμμές της θέλοντας να εμποδίσει τον Ολυμπιακό να αναπτύξει παιχνίδι και το κατάφερε σε συνάρτηση με τις συνολικά 9 αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες μέχρι το 75ο λεπτό.

Η πίεση της αυτή απέφερε γρήγορα καρπούς αφού στο 48′ είχε την πρώτη κλασσική ευκαιρία της στο παιχνίδι με τον Γκούγκα να σουτάρει εκτός πειοχής σημαδεύοντας το αριστερό παραθυράκι του Σα, η μπάλα ωστόσο πέρασε ελάχιστα έξω.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλοντας να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του ενόψει του ντέρπι της Τετάρτης έδωσε ανάσες, ρίχνοντας την μάχη τον Χατζηστραβό στο 46′ και τον Κωστίκα δέκα λεπτά αργότερα στις θέσεις των Ρόμανιτς και Προβυδάκη. Ο Χατζηστραβός μάλιστα απείλησε στο 59′ με σουτ όμως ο Σα ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει αισθητά με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου. Για τους γηπεδούχους η πρώτη αξιόλογη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 76′ με σουτ του Ραντζέλοβιτς με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι, δείγμα του ότι οι ερυθρόλευκοι, από τα αποδυτήρια είχαν πλέον στο μυαλό τους στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Άρσεναλ.

Τα τελευταία 20 λεπτά του παιχνιδιού δεν είχαν να μας προσφέρουν τίποτα περισσότερο με το 3-0 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτιουκ, Λάλα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί

Αναπληρωματικοί: Τζολάκης, Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Ντρέγκερ, Ραντζέλοβιτς, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Κάιπερς, Χασάν

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Βύντρα, Τζέιμς, Ασίγκμπα, Γκούγκα, Μπιάρνασον, Πίτι,Σαραμαντάς, Ρόμανιτς, Βασιλακάκης

Αναπληρωματικοί: Κατσίκας, Καραμάνος, Μπουλούλης, Βασιλακάκης, Μαργαρίτης, Κωστίκας, Σταμούλης, Χατζηστραβός

Διαβάστε επίσης

Back to top button