Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΟΦΗ: Πώς φτάσαμε στην αποχώρηση του Σίμου

Το ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και η ζωή, κρύβει χαρές, λύπες, γενικότερα έντονα συναισθήματα που σε καθορίζουν στην ιδιωτική και επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

Το ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και η ζωή, κρύβει χαρές, λύπες, γενικότερα έντονα συναισθήματα που σε καθορίζουν στην ιδιωτική και επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Στην μπάλα οι πίκρες μάλλον είναι περισσότερες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, πόσο δε αν είσαι προπονητής. Η επιτυχία από την αποτυχία αρκετές φορές απέχουν για λίγα εκατοστά, ανάλογα με το αν η φάση θα καταλήξει γκολ ή άουτ, ενώ πάντα οι προπονητές βρίσκονται στο «στόχαστρο», όταν τα αποτελέσματα είναι ή και κρίνονται ανεπιτυχή.

Ο πρόλογος αφορά την περίπτωση του Γιώργου Σίμου που από χθες έκλεισε τον κύκλο του (τουλάχιστον επί του παρόντος) ως τεχνικός του ΟΦΗ, αφού η ήττα (3-2) από την ΑΕΛ αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του της θητείας του. Η οποία ξεκίνησε ως πορεία σε αχαρτογράφητα νερά αφού η επιλογή που έγινε το καλοκαίρι του 2019 στο πρόσωπό του αποτέλεσε και εύλογα έκπληξη καθώς μέχρι και τότε δεν είχε εμπειρία όχι μόνο σε επίπεδο Super League 1 αλλά γενικότερα σε «πρώτη» ομάδα, έφτασε στο Ζενίθ με την έξοδο των Κρητικών στην Ευρώπη και πλέον στο Ναδίρ, επειδή συμπλήρωσε 9 σερί ήττες και κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Θα είναι καθόλα άδικο για τον 42χρονο να βρεθεί στην πυρά και να αποτελέσει την «εύκολη λεία», αναλαμβάνοντας όλο το κρίμα για τη φετινή πορεία της ομάδας, κυρίως στο 2021. Αλλωστε πρόκειται για το ίδιο άτομο που πέρσι τέτοιο καιρό γνώριζε την αποθέωση μετά την εξασφάλιση ενός «εισιτηρίου» για τα play off της σεζόν 2019/20, που «μεταφράζονταν» ελέω συνθηκών (μία παραπάνω ομάδα στην Ευρώπη για την Ελλάδα και τιμωρία του Παναθηναϊκού) στην παρουσία του ΟΦΗ στο Europa League του 2020/21. Σε διάστημα ενός μόλις ημερολογιακού έτους φαντάζει αδύνατο ένας τεχνικός από… προπονητάρα ή δάσκαλος να αποκαθηλωθεί  με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτηρισμούς. Ο αφορισμός, η ισοπέδωση και η… δίψα για αίμα αποτελούν τον εύκολο τρόπο.

Βέβαια υπέπεσε σε λάθη, κάτι που άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος. Σε τέτοιο βαθμό που εκ των υστέρων δύναται να ειπωθεί πως από κάποιο σημείο και μετά γύρισε σε «μπούμερανγκ» η περαιτέρω παραμονή του στον πάγκο. Ισως η αποχώρησή του θα έπρεπε να είχε γίνει 2-3 παιχνίδια πριν, ώστε και εκείνος να μην «χαλάσει» τόσο την υστεροφημία του, όσο συνέβη αυτό, αλλά και στην ομάδα να υπάρξει το απαραίτητο «ηλεκτροσόκ» ώστε να γυρίσει ο διακόπτης.  Ομως δεν μπορεί να μην σταθεί κάποιος στην εμπιστοσύνη που υπήρχε προς το πρόσωπό του, όσο και η πίστη του οργανισμού ΟΦΗ στο πλάνο που υπήρχε. Η υπομονή πολλές φορές είναι αρετή και δικαιώνει, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Η ιστορία όμως γράφτηκε και ας προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε γιατί οδηγηθήκαμε ως εδώ. Τους λόγους δηλαδή που ο 42χρονος έθεσε την παραίτησή του στη  διοίκηση και εκείνη την έκανε αποδεκτή. Με την υποσημείωση, άκρως σημαντική, πως μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει μία εξαιρετική σχέση και αλληλοεκτίμηση, όπως αποτυπώθηκε και στα λόγια του… αποχαιρετισμού.
Σε 14 ματς μόνο 1 νίκη και 9 σερί ήττες στο πρωτάθλημα

Σε 14 ματς μόνο 1 νίκη και 9 σερί ήττες στο πρωτάθλημα

Ο απολογισμός του ΟΦΗ το 2021 είναι άκρως απογοητευτικός. Σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις είχε μόνο 1 νίκη (το 2-0 επί της Λαμίας), 2 ισοπαλίες και 11 ήττες. Παράλληλα σε επίπεδο πρωταθλήματος μετρά 9 συνεχόμενες ήττες με επιμέρους σκορ  4-19. Οταν μία ομάδα «τρέχει» ένα τόσο παρατεταμένο αρνητικό σερί, μία αλλαγή, ένα «ταρακούνημα» κρίνεται επιβεβλημένο. Να γίνει ένα «μπουμ» στα αποδυτήρια, κάτι.
Ο παράγοντας ψυχολογία

Διαβάστε επίσης

Back to top button