Άλλα αθλήματαΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χαρδαλιάς: «Οι εκλογές των Ομοσπονδιών θα γίνουν εξ αποστάσεως»!

Επιβεβαιώθηκε ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος εκλογών θα ήταν στην πραγματικότητα υποχρεωτικός και όχι θέμα επιλογής…

Επιβεβαιώθηκε ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος εκλογών θα ήταν στην πραγματικότητα υποχρεωτικός και όχι θέμα επιλογής…

Δικαιώνονται όσοι υποστήριζαν πως η «εναλλακτική» που έδινε ο Λευτέρης Αυγενάκης για εκλογές στις ομοσπονδίες με ηλεκτρονικό τρόπο, οδηγούσε στην πραγματικότητα σε αρχαιρεσίες που θα γίνονταν υποχρεωτικά εξ αποστάσεως!

Διότι μπορεί εκείνος να κούναγε το δάχτυλο λέγοντας πως δεν υποχρεώνει κανέναν και πως αυτή η λύση είναι προαιρετική, όμως όλοι γνώριζαν (και ο υφυπουργός Αθλητισμού φυσικά) ότι ως τις 31 Μαρτίου που είχε δώσει τελική προθεσμία για εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες, δεν υπήρχε περίπτωση να επιτραπούν οι συναθροίσεις και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Αυτό πήρε και επίσημη μορφή με την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς του απάντησε συγκεκριμένα:

«… εκτιμώ ως εξαιρετικά δύσκολο, για τις προσεχείς εβδομάδες, να έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης από νομό σε νομό και να επιτρέπονται οι μαζικές συναθροίσεις. Άλλωστε, το γνωρίζουν όλοι ότι μαχόμαστε καθημερινά προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ως εκ τούτου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι υφίσταται η εναλλακτική δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής και ψηφοφορίας, δεν συντρέχει λόγος χορήγησης κατ’ εξαίρεση αδειών μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων, από όλη την Ελλάδα, στους κατά τόπους χώρους διενέργειας Γενικών Συνελεύσεων και αρχαιρεσιών παράλληλα».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων ομοσπονδιών, και η ΕΠΟ είχε ζητήσει κατ’ εξαίρεση άδεια μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων της, ωστόσο επιβεβαιώθηκε και επίσημα πλέον ότι με τους χρονικούς περιορισμούς που έβαλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα υποχρεωθεί να κάνει εκλογές στις 27 Μαρτίου με το ηλεκτρονικό σύστημα που θα χορηγήσει (επίσης υποχρεωτικά) το κράτος.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button