ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Κρούσματα σήμερα: 1.165 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 39 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 477 οι διασωληνωμένοι

Πώς εξελίσσεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με βάση τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 08/03 ο ΕΟΔΥ.

Πώς εξελίσσεται η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με βάση τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 08/03 ο ΕΟΔΥ.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, με τα νοσοκομεία να υφίστανται ασφυκτικές πιέσεις, ιδίως στην Αττική, όπου καθημερινά καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ τη Δευτέρα, 08/03, αύξηση σημειώνει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται στα 1.165.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα που καταγράφηκαν ως τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.165, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 206.281 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 64 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.887 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Διαβάστε επίσης

Back to top button