Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κλάτενμπεργκ: «Άκυρο το γκολ του Μάνου, πέναλτι του Μπουσέ στον Ίνγκασον» (vid)

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής στην ανάλυσή του θεωρεί πως το δεύτερο γκολ του Άρη στην Τούμπα δεν έπρεπε να μετρήσει, ενώ τόνισε πως σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής στην ανάλυσή του θεωρεί πως το δεύτερο γκολ του Άρη στην Τούμπα δεν έπρεπε να μετρήσει, ενώ τόνισε πως σωστά δόθηκε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις.

Ο Κλάτενμπεργκ στην ανάλυσή του και συγκεκριμένα στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη θεωρεί πως κακώς μέτρησε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων με τον Μάνο, καθώς τονίζει πως στην αρχή της φάσης υπάρχει φάουλ παίκτη του Άρη σε παίκτη του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα του Μαντσίνι στον Τσιγγάρα:

«Πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Άρη, ο διαιτητής είχε δώσει συνέχεια στο παιχνίδι στην αρχή της ανάπτυξης της επίθεσης όταν δύο παίκτες διεκδίκησαν την μπάλα.

Ο VAR έλεγξε το μαρκάρισμα και συμφώνησε με τον διαιτητή ότι δεν υπήρξε φάουλ στον αμυνόμενο. Η ΚΕΔ θεωρεί ότι υπήρξε παράβαση φάουλ από τον παίκτη του Αρη επί του παίκτη της ομάδας του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά του να κερδίσει την μπάλα. Από τη στιγμή αυτή, ξεκίνησε η φάση της επιθετικής κατοχής της ομάδας και καθώς κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν απέκτησε κατοχή της μπάλας στη συνέχεια, αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει σε επί τόπου ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου και το τέρμα να μην μετρήσει καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ», υπογραμμίζει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής.

Στη συνέχεια, ο Κλάτενμπεργκ ανέλυσε πως σωστά το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ έγινε φάουλ υπέρ του Άρη με τη χρήση του VAR: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την τελική απόφαση καθώς ενώ στη ζωντανή ροή της φάσης φάνηκε ότι ο αμυνόμενος υπέπεσε σε παράβαση επί του επιτιθέμενου, στην πραγματικότητα φάνηκε καθαρά ότι ο επιτιθέμενος ήταν αυτός που είχε λακτίσει το πόδι του αμυνόμενου».

Ο Κλάτενμπεργκ τέλος επικεντρώθηκε στη φάση των καθυστερήσεων όπου δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ από τον Μπουσέ στον Ίνγκασον. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής συμφώνησε με το πέναλτι, λέγοντας: «Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση από τον τερματοφύλακα. Ο επιτιθέμενος κάνει επαφή πρώτος στην μπάλα και στη συνέχεια τον βρίσκει ο τερματοφύλακας με τα δύο χέρια στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο τερματοφύλακας δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με την μπάλα και συνεπώς η απόφαση είναι σωστή».

Σε επίμαχες φάσεις από το ΟΦΗ – ΑΕΛ, ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί πως ήταν λάθος η απόφαση για κόκκινη κάρτα στον Ντουρμισάι και ορθώς άλλαξε σε κίτρινη μέσω του VAR. Επίσης πως ήταν σωστή η επανάληψη της εκτέλεσης του πέναλτι του Ντε Γκουζμάν, αλλά και σωστή η κόκκινη κάρτα στον Σολίς.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button