Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Όταν η Ιντερ έγινε Internazionale

Η Ιντερ έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 113 ετών. «Γεννήθηκε» μία ημέρα σαν σήμερα, στις 9 Μαρτίου 1908, στο εστιατόριο «Orologio».

Η Ιντερ έχει σήμερα γενέθλια και γίνεται 113 ετών. «Γεννήθηκε» μία ημέρα σαν σήμερα, στις 9 Μαρτίου 1908, στο εστιατόριο «Orologio».

Εκεί μαζεύτηκαν μέλη του Milan Cricket and Football Club, εκφράζοντας την διαφωνία τους για την πολιτική «ιταλοποίησης» που ακολουθούσε ο σύλλογος, προτείνοντας την έλευση ξένων παικτών, κάνοντας την ομάδα «διεθνή» (internazionale).

Η παρουσία της AC Μίλαν ήταν αυτή που πρόκρινε την επιλογή του ονόματος «Internazionale». Τα χρώματα και το έμβλημα της ομάδας επέλεξε ο ζωγράφος Τζόρτζιο Μουτζιάνι: «Αυτή η θαυμάσια νύχτα θα δώσει τα χρώματα στο έμβλημά μας: μαύρο και μπλε απέναντι στο χρυσό φόντο των αστεριών. Θα ονομαστεί Internazionale, επειδή είμαστε οι αδερφοί του κόσμου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Ιντερ έχει κερδίσει 30 εγχώρια τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων 18 τίτλους πρωταθλήματος (τελευταίο το 2010), 7 Coppa Italia και 5 Supercoppa Italiana. Εχει κερδίσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League τρεις φορές (1964, 1965, 2010), ενώ έχει επίσης τρία Κύπελλα UEFA, δύο Κύπελλα Intercontinental και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Πρόκειται για τη μοναδική ιταλική ομάδα, που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την κορυφαία κατηγορία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button