Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μένει στην ΚΕΔ ο Περέιρα!

Τέλος στα σενάρια αποχώρησης του Βίτορ Μέλο Περέιρα έβαλε ο Μπιορν Βασάλο, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Στήριξη σε Γραμμένο, συνεχίζει και ο Φούσεκ…

Με τη σημερινή σύνθεσή της θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Παρά τα συνεχή σενάρια των τελευταίων ημερών περί αποχώρησης του Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο υπεύθυνος εθνικών ομοσπονδιών της FIFA τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (22/5) στην ΕΠΟ ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά της ΚΕΔ, ενώ πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί και το πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών, ήτοι θα συνεχίσουν να έρχονται ξένοι ρέφερι.

Παράλληλα θα συνεχίσει στη θέση του ως “υπερσύμβουλος” της Ομοσπονδίας και ο Πετρ Φούσεκ, όπως δήλωσε ο Μπιορν Βασάλο, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του στον Βαγγέλη Γραμμένο.

«Σήμερα εστάλη μια επιστολη απο κα Σαμούρα. Τα τρία μέλη της ΚΕΔ παραμένουν μέχρι το τέλος, θα επεκταθούν για άλλον ένα χρόνο. Θα έχουν τη συνδρομή της ΦΙΦΑ για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους!», ανέφερε αρχικά ο κ.Βασάλο και πρόσθεσε:

«Ο κ. Φούσεκ θα συνεχίσει να εκτελεί τη θητεία του για άλλο ένα χρόνο. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020».

Άξια αναφοράς επίσης η δήλωση του υπευθύνου εθνικών ομοσπονδιών της FIFA ότι σταδιακά πρόκειται να αποχωρήσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες από την επιτήρηση του ελληνικού ποδόσφαιρου.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοιπων μελων σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Είναι μια στρατηγική εξόδου εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση».

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ.Βασάλο ξεκίνησε λέγοντας πως: «Βρισκόμαστε 2 χρόνια μετά, υπάρχει πρόοδος. Συζητήσαμε κυρίως διοικητικά θέματα και δυστυχώς το θέμα της βίας. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Παρόλο που υπήρξε πρόοδος, υπάρχει αρκετός δρόμος.

«Ελπίζουμε να τερματιστεί το τοξικό περιβάλον από καποιους που είχαν αναλάβει τα πάντα. Παρόλα αυτά συναντάμε προκλήσεις που κάποιες δεν μπορέσαμε να λύσουμε. Αν οι πολιτικές είναι ορθές και δεν γίνεται κατάχρηση, όλα θα διορθωθούν. Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητή ματα παρόλο που υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη».

Πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button