Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Ιταλική ομάδα έκανε αγωγή σε πρώην παίκτρια της γιατί έμεινε έγκυος!

Μία απίστευτη υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ιταλία, μιας και μία ομάδα βόλει έκανε αγωγή ζητώντας αποζημίωση, σε παίκτρια της γιατί έμεινε έγκυος, με αποτέλεσμα να σταματήσει να αγωνίζεται.

Μία απίστευτη υπόθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ιταλία, μιας και μία ομάδα βόλει έκανε αγωγή ζητώντας αποζημίωση, σε παίκτρια της γιατί έμεινε έγκυος, με αποτέλεσμα να σταματήσει να αγωνίζεται.

Η Πορντενόνε, η οποία αγωνίζεται στην 2η κατηγορία, κινήθηκε νομικά εναντίον της Λάρα Λουίτζι, κατηγορώντας της πως έμεινε έγκυος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί η ομάδα με την μη άνοδο της στην 1η κατηγορία.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019, με την Πορντενόνε στην 2η κατηγορία, όταν η Λουίτζι η οποία τότε ήταν 38 ετών, ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και την απόφαση της να διακόψει το συμβόλαιο της. Τώρα η 40χρονη πλέον αθλήτρια ζητάει να πληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019, μήνα κατά τον οποίο αγωνίζονταν στην ομάδα η οποία ποτέ δεν την είχε καταβάλλει το ποσό που της όφειλε.

Η απάντηση της ιταλικής ομάδας ήταν να καταθέσει αγωγή για… ζημιές από την αποχώρηση της λόγω εγκυμοσύνης που οδήγησε στην μη άνοδο της στην επόμενη κατηγορία. Η Πορντενόνε υποστηρίζει πως η Λουίτζι μιας και ήταν ήδη 38 ετών, θα έπρεπε να ενημερώσει για μία πιθανή επιθυμία εγκυμοσύνης, μιας και κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αποχώρηση της από την ομάδα και το πρωτάθλημα. Έτσι η Πορντενόνε ζητάει αποζημίωση από την Λουίτζι, η οποία έναν μήνα μετά και τον Απρίλιο του 2019 απέβαλε, γιατί όπως υποστηρίζει μετά την αποχώρηση της… κατέρρευσε στο πρωτάθλημα ενώ θα έπρεπε από την αρχή και πριν υπογράψει να αναφέρει την πρόθεση της να μείνει έγκυος, κάτι που δεν έκανε και παραβίασε την καλή πίστη της ομάδας.

Το θέμα έχει προκαλέσει τρομερές αντιδράσεις στην Ιταλία και σε πολιτικό επίπεδο, ζητήθηκε μάλιστα η παρέμβαση του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ενώ η Βουλή ετοιμάζεται μέσω της Προέδρου της, Λάουρα Μπολντρίνι να κάνει έρευνα για το θέμα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button