Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πρόεδρος ισπανικής Λίγκας: «Χωρίς φιλάθλους τα παιχνίδια ως το 2021»

Τι εκτιμήσεις υπάρχουν για το ενδεχόμενο να γίνονται και το 2021 ποδοσφαιρικοί αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους συλλόγους της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία, εξήγησε  στους προέδρους, τους διευθύνοντες συμβούλους ή τους αντιπροέδρους που ήταν παρόντες σε αυτήν την τηλεδιάσκεψη, ότι για την διαμόρφωση του επόμενου προϋπολογισμού τους, θα χρειαστεί να δοκιμάσουν το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Ο ρεαλισμός, περισσότερο από  απαισιοδοξία, όπως επισημαίνει η ισπανική εφημερίδα As, οφείλεται στο γεγονός ότι η πρόθεση αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα υπάρχουν αγώνες με φιλάθλους μέχρι το 2021,  ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να  διατεθεί το εμβόλιο.

Να σημειωθεί ότι οι σύλλογοι υπολόγισαν ότι, με αυτή την διακοπή  και παρά την πιθανή επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου χωρίς θεατές , θα χάσουν συνολικά 129,5 εκατομμύρια  (117 η πρώτη και  12,5 η δεύτερη κατηγορία). Αυτό θα ήταν μόνο μέρος της τρύπας που τους περιμένει αφού, με την τηλεόραση, η LaLiga πιστεύει ότι οι συνολικές απώλειές της θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 956 εκατομμύρια, εάν δεν επαναρχίσει το πρωτάθλημα  και 350 εάν αυτό γίνει χωρίς θεατές. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι τα οφέλη για τα επίσημα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, επισκέψεις σε μουσεία  δεν θα είναι σε θέση να τιμολογηθούν, αλλά θα έχουν σαφή αντίκτυπο.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button