Άλλα αθλήματα

Formula 1 δοκιμές: H Mercedes ανεβαίνει στην κορυφή

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις περιόδους δοκιμών, ένα μονοθέσιο της Mercedes κάνει τον ταχύτερο χρόνο και επαναφέρει το σπορ στα... γνώριμα δεδομένα.

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερις περιόδους δοκιμών, ένα μονοθέσιο της Mercedes κάνει τον ταχύτερο χρόνο και επαναφέρει το σπορ στα… γνώριμα δεδομένα.

Η δεύτερη περίοδος της δεύτερης ημέρας στα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν έληξε και ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο πιλότος με τον καλύτερο χρόνο. Ο Φινλανδός στις χθεσινές του προσπάθειες δεν μπόρεσε να πετύχει και πολλά αφού το κιβώτιο ταχυτήτων του παρέδωσε πνεύμα και έπρεπε να αντικατασταθεί, οπότε έχασε πολύτιμο χρόνο.

Νωρίτερα ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τη δική του προσπάθεια, όμως ο Βρετανός είχε έξοδο από την πίστα και δεν μπόρεσε να φτάσει ψηλά στην κατάταξη. Το παιχνίδι άλλαξε το απόγευμα, όταν γύρισε ο Μπότας στην πίστα.

Για πρώτη φορά κατάφερε να φέρει τη Mercedes στην πρώτη θέση των χρόνων και να… επαναφέρει την τάξη γιατί στα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει τα αυτοκίνητα της Mercedes στις κορυφαίες θέσεις.

Συμπληρώνοντας 58 γύρους, είχε την ευκαιρία να δει πολλά πράγματα στη νέα W12, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να κάνει την Παρασκευή. Πίσω του ήταν ο Πιέρ Γκασλί της Alpha Tauri και τρίτος, ο Λανς Στρολ της Aston Martin.

Ο Λάντο Νόρις έφτασε μέχρι και την τέταρτη θέση, ενώ πέμπτος είναι ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Λεκλέρ, Λατίφι, Πέρεζ, Ρικιάρντο και Αλόνσο μπήκαν στη δεκάδα. Ο Αλόνσο ήταν και εκείνος που έκανε τους περισσότερους γύρους (128), κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button