Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι προαναγγελίες των αγώνων της 15ης αγωνιστικής

Διαβάστε τις προαναγγελίες των αγώνων της 15ης αγωνιστικής από την SuperLeague 2.

Διαβάστε τις προαναγγελίες των αγώνων της 15ης αγωνιστικής από την SuperLeague 2.

Η SuperLeague 2 σας παρουσιάζει την 15η αγωνιστική…

ΞάνθηΛεβαδειακός ΕΡΤ 3 / 17.3.21 15:30

Μετά από 34 χρόνια, και αφού βρέθηκαν αντίπαλοι σε 32 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας, Ξάνθη και Λεβαδειακός είναι και πάλι μαζί στην Β’ κατηγορία, αλλά με βλέψεις επιστροφής.

Η τελευταία τους συνάντηση στην Ξάνθη για την κατηγορία είχε εντυπωσιακό… υπόβαθρο. Στις 9 Απριλίου 1987 η Ξάνθη απολύει αιφνιδιαστικά τον προπονητή της Θανάση Δημητριάδη και τον αντικαθιστά ο Μιχάλης Μπέλλης. Ο Λεβαδειακός κάνει πρωταθλητισμό, αλλά μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων οδηγεί σε παραίτηση τον Αντώνη Τζανετουλάκο και στις 16 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, η ομάδα της Βοιωτίας προσλαμβάνει το Δημητριάδη.

Η συγκυρία φέρνει το επόμενο παιχνίδι του Λεβαδειακού να είναι στην Ξάνθη, έτσι την Κυριακή του Θωμά του 1987, στις 26 Απριλίου στην Ξάνθη το σκηνικό είναι ενδιαφέρον. Οι παίκτες της Ξάνθης απέναντι στον πρώην προπονητή τους. Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο μέχρι το 68’ όταν ο Πέτρος Ραβούσης κάνει πέναλτι στον Γιώργο Πανίδη. Ο Νίκος Κριεζής ευστοχεί και η Ξάνθη νικά 1-0. Ο Θανάσης Δημητριάδης δεν πήρε… ρεβάνς, αλλά στο τέλος οδήγησε το Λεβαδειακό στην άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στο σήμερα οι δύο ομάδες στοχεύουν στην άνοδο. Η Ξάνθη κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια της, με τη Δόξα Δράμας και τα δύο, ενώ δεν έχει τα τέσσερα τελευταία, από τότε που την ανέλαβε ο Μπάμπης Τεννές. Απέχει τέσσερις θέσεις και πέντε βαθμούς από την κορυφή.

Πιο κοντά σε αυτή είναι ο Λεβαδειακός, μόλις μια θέση και ένα βαθμό, που και αυτός έχει νέο προπονητή στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του, τον Τζιουζέπε Σανίνο.
Βέβαια ο Λεβαδειακός είναι αήττητος σε έξι παιχνίδια, άλλωστε έχει μόλις μια ήττα, αυτή που έκανε στην Πάτρα από την Παναχαϊκή. Με τον Σανίνο έχει τρία στα τρία στην έδρα του, ενώ πριν είχε μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες.

Ο Λεβαδειακός είναι 17 αγώνες αήττητος στην έδρα του, μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 25 Οκτωβρίου 2019. Από τότε έχει 11 νίκες και έξι ισοπαλίες.

Δόξα Δράμας – Τρίκαλα ERTSPORTS 4 / 17.3.21 15:00

Η πίεση και η δυσφορία από τα αρνητικά αποτελέσματα είναι δεδομένη στη Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα, που κυνηγούν ένα θετικό αποτέλεσμα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι μετά από πέντε ήττες στη σειρά, ανάμεσα σε αυτές το ευρύ 6-0 από τον Εργοτέλη και το κυριακάτικο 3-0 από την Ξάνθη εντός έδρας, θα επιδιώξουν τη νίκη.

Στα Τρίκαλα οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, σαν αποτέλεσμα του εντυπωσιακού τρόπου που ήλθε η ήττα από τον Ιωνικό με ανατροπή και ενώ οι Θεσσαλοί προηγούντο ως το 90’ με 2-1. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας και ο Βασίλης Καλογιάννης θα είναι στον πάγκο σε ρόλο υπηρεσιακού προπονητή.

Τα Τρίκαλα είναι χωρίς νίκη για οκτώ παιχνίδια, ενώ είχαν κερδίσει τα τρία από τα έξι πρώτα τους, ανάμεσα σε αυτά και του πρώτου γύρο με τη Δόξα, με το ευρύ 3-0 μάλιστα (40’ σουτ Τζαλόσι, 60’ σουτ Σταματής, 76’ σουτ Ευθυμίου).

Η τελευταία τους συνάντηση στη Δράμα ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2019, όπου η ομάδα των Τρικάλων είχε πετύχει νίκη έκπληξη με ανατροπή μάλιστα και με 10 παίκτες, με 2-1 (18’ σουτ Καψάλης – 66’ σουτ, 81’ φάουλ Τριανταφυλλάκος. Στο 30’ κόκκινη Τσιμίκας των Τρικάλων). Ήταν η τρίτη φορά στη σειρά, που τα Τρίκαλα έφυγαν αήττητα από τη Δράμα. Η Δόξα έχει να νικήσει από τις 7 Μαρτίου 2007, για την Γ’ Εθνική τότε 1-0 (42’ πέναλτι Τσερκέζος).

ΕργοτέληςΠΑΕ Χανιά ERTSPORTS 3 / 17.3.21 15:00

Ο Εργοτέλης έχει δείξει ότι διαχειρίζεται καλά και τα αρνητικά αποτελέσματα και αυτό θα επιδιώξει και τώρα, μετά την ήττα στη Λιβαδειά. Παραμένει στην κορυφή και υποδέχεται την ΠΑΕ Χανιά, με στόχο την έκτη διαδοχική νίκη στο Παγκρήτιο. Μάλιστα ο Εργοτέλης δεν έχει δεχτεί γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στην έδρα του.

Παρά το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει τέσσερις ήττες, περισσότερες από τις ομάδες που τον ακολουθούν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι έχει μόνο μια ισοπαλία, και εννέα νίκες. Εκμεταλλεύεται δηλαδή το πλεονέκτημα του βαθμολογικού συστήματος 3-1-0, που είναι καλύτερα να κάνεις μια νίκη και μια ήττα, παρά δύο ισοπαλίες.

Η ΠΑΕ Χανιά με την αλλαγή προπονητή θέλησε να αλλάξει την πορεία της. Κέρδισε δυο από τα τρία τελευταία παιχνίδια της, όσα δηλαδή είχε κερδίσει και στα 11 πρώτα, δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία, αλλά επιθετικά παραμένει ακόμα αδύνατη. Δεν έχει καταφέρει να πετύχει περισσότερα από ένα γκολ σε παιχνίδι της, ενώ έχει δεχτεί μόλις μια φορά δύο.

Αυτό βέβαια έχει συμβεί στην έδρα της, αφού εκτός έδρας δείχνει ικανότατη να μην χάνει ως τώρα και αυτό θα κυνηγήσει και τώρα. Έχει μια ήττα σε έξι παιχνίδια, αυτή από τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά έφυγε με ισοπαλία από τις έδρες τριών από τις πέντε ομάδες της κορυφής!

Στον πρώτο γύρο ο Εργοτέλης πέτυχε την πρώτη του νίκη στη σεζόν στα Περιβόλια με 1-0 (56’ σουτ Μανουσάκης), προερχόμενος από δύο ήττες στο ξεκίνημα. Πέρσι έπαιξαν μόνο στον πρώτο γύρο, και ο Εργοτέλης νίκησε 1-0 με γκολ του Μανώλη Ροβίθη στο 90’, σε ένα παιχνίδι που είχε γίνει παραμονές Χριστουγέννων του 2019 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Ο Εργοτέλης έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία αν υπολογίσουμε και αυτά με τον Κισσαμικό.

ΑΕ ΚαραϊσκάκηςΠαναχαϊκή ERTSPORTS 2 / 17.3.21 15:00

Με μονοψήφιο αριθμό βαθμών, η ΑΕ Καραϊσκάκης ελπίζει να σταματήσει ένα σερί τεσσάρων ηττών, που την έφερε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Γιάννη Μάγγου έχει ήδη χάσει και τέσσερα παιχνίδια στην έδρα της, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Βέβαια η ομάδα της Άρτας έχει να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή, που προέρχεται από ήττα από τον ΟΦ Ιεράπετρας και άλλη μια απώλεια θα θέσει πλέον σε σοβαρή αμφισβήτηση τη δυνατότητα να μπει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Με μια νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια, η ομάδα του Χρήστου Παρασκευόπουλου, αναζητά τη νίκη, κάτι που έχει πετύχει όμως εκτός έδρας μόνο μια φορά στη σεζόν. Χωρίς γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της και με ένα γκολ στα έξι τελευταία, η Παναχαϊκή προβληματίζει επιθετικά.

Στον πρώτο γύρο στην Πάτρα η Παναχαϊκή βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και ισάριθμες ισοφάρισε σε 2-2 (45’ κεφαλιά Γούσης, 82’ κεφαλιά Κουσκουνάς – 10’ σουτ, 73’ σουτ Μαραθωνίτης).

ΑΕ Καραϊσκάκης και Παναχαϊκή παίζουν για τέταρτη σεζόν μαζί στην κατηγορία και σε επτά παιχνίδια η Παναχαϊκή έχει τέσσερις νίκες και η ομάδα της Άρτας μία.

ΙωνικόςΔιαγόρας Ρόδου ERTSPORTS / 17.3.21 13:30

Από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της αγωνιστικής στη μάχη της κορυφής και της διεκδίκησης της ανόδου είναι αυτό που γίνεται στη Νεάπολη. Ο Ιωνικός και ο Διαγόρας δείχνουν να βρίσκουν το δρόμο τους, καθώς τα τελευταία χρόνια είχαν πορεία σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Για τελευταία φορά έπαιξαν στη Νεάπολη για την Β’ κατηγορία την Πρωτομαγιά του 2011, με τον Ιωνικό να νικά 2-1 (27’ σουτ Πασάς, 59’ πέναλτι Άλβες – 25’ σουτ Πλάτανος). Από τότε έπαιξαν το 2013 για το Περιφερειακό πρωτάθλημα, το 2017 για την ερασιτεχνική Γ’ Εθνική και πέρσι για τη Football League. Τώρα συναντιούνται μετά από 11 χρόνια στην ίδια κατηγορία.

Στον πρώτο γύρο στη Ρόδο ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Ματίας Κάστρο ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1 στο 90’ για τον Ιωνικό και ο Διαγόρας, που είχε προηγηθεί από το 41’ με σουτ του Παναγιώτη Λινάρδου.

Ο Ιωνικός έχει καταφέρει να κάνει πολλά παιχνίδια συναρπαστικά στο τέλος και να αλλάξει αποτελέσματα.

Αποκορύφωμα αυτό στα Τρίκαλα, που το 2-0 του ημιχρόνου έγινε 2-3. Αλλά και στην έδρα του ο Ιωνικός αφήνει τα καλά για το τέλος. Στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει, μόνο μια φορά προηγήθηκε στο ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό, και αυτό δεν το κέρδισε! Στα άλλα έξι πήγε ισόπαλος στα αποδυτήρια και χρειάστηκε το δεύτερο ημίχρονο για να κάνει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα.

Ο Ιωνικός έχει την καλύτερη επίθεση μαζί με τον Εργοτέλη με 18 γκολ, αλλά έχει δεχτεί 13 και μόνο οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας έχουν ασθενέστερη άμυνα.

Απόλλων Λάρισας – ΟΦ Ιεράπετρας ERTSPORTS 5 / 17.3.21. 13:30

Μπορεί ο Απόλλων Λάρισας και ο ΟΦ Ιεράπετρας να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία, ωστόσο το γεγονός ότι προέρχονται από σπουδαίες νίκες, θα κάνει τις αντίπαλες ομάδες να αντιμετωπίσουν αισιόδοξα το παιχνίδι τους.

Ο Απόλλων Λάρισας έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, ελπίζει ακόμα ότι μπορεί να διεκδικήσει θέση στην πρώτη εξάδα, ειδικά μετά τη σπουδαία νίκη στη Ρόδο επί του Διαγόρα. Αν καταφέρει να κάνει για πρώτη φορά στη σεζόν διαδοχικές νίκες μάλιστα, η ομάδα του Κώστα Φρατζέσκου μπορεί να κάνει βαθμολογικό άλμα.

Ο Απόλλων Λάρισας δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια, ενώ έχει δεχτεί ένα στα έξι τελευταία, αυτό που έχασε από τον Εργοτέλη.

Μετά από 12 παιχνίδια χωρίς νίκη, ο ΟΦ Ιεράπετρας έκανε δύο διαδοχικές, με ΑΕ Καραϊσκάκης εκτός έδρας και Παναχαϊκή εντός έδρας, τις πρώτες στην ιστορία του στην κατηγορία. Σίγουρα το έργο της ομάδας είναι δύσκολο, ωστόσο δείχνει να αποκτά εμπειρία και δυνάμεις για να διεκδικεί περισσότερα.

Στον πρώτο γύρο στην Ιεράπετρα ο Απόλλων Λάρισας πήρε το 0-0, αφού χρειάστηκε να αποκρούσει ο Λευτέρης Αστράς πέναλτι του Νταμιάνο Γκίνη. Το τωρινό παιχνίδι θα γίνει με διαφορετικούς προπονητές στους πάγκους των ομάδων, καθώς τότε ήταν ο Μανώλης Παπαματθαιάκης και ο Γιάννης Μάγγος, ενώ τώρα είναι ο Κώστας Φρατζέσκος και ο Τιμόθεος Καβακάς.

Διαβάστε επίσης

Back to top button