Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

10 παικταράδες που δεν έπαιξαν στις εθνικές των χωρών που… γεννήθηκαν!

Η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι ρευστή, με την έννοια του απρόβλεπτου, καθώς μπορεί να τον οδηγήσει σε οποιαδήποτε χώρα και λίγκα του πλανήτη κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Η ζωή ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι ρευστή, με την έννοια του απρόβλεπτου, καθώς μπορεί να τον οδηγήσει σε οποιαδήποτε χώρα και λίγκα του πλανήτη κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Συνεχίζουμε… Αυτό μπορεί να αλλάξει και την… εθνικότητά του με την πάροδο των χρόνων, πολλοί είναι εκείνοι άλλωστε, που “ριζώνουν” σε χώρες και ομάδες που δέθηκαν συναισθηματικά κι έχουν μετέπειτα την ευκαιρία να πολιτογραφηθούν Ισπανοί, Ιταλοί, Άγγλοι, Έλληνες κλπ.

Υπάρχουν κι εκείνοι που λόγω των επιλογών που έκαναν οι γονείς τους, γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν σε διαφορετικές από τις χώρες καταγωγής τους. Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις κορυφαίων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει άλλες εθνικές ομάδες για να παίζουν, με βάση τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν.

Φανταστείτε πώς θα ήταν αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν αγωνιζόταν στην εθνική Νορβηγίας ή ο Ιβάν Ράκιτιτς στην Κροατία. Θα ήταν διαφορετική η τύχη του Γκονσάλο Ιγουαΐν αν δεν επέλεγε την Αργεντινή ή του Στέρλινγκ αν δε φορούσε τη φανέλα της Αγγλίας;

10. Ζορζίνιο (Βραζιλία)

Ο νυν παίκτης της Άρσεναλ είναι διεθνής με την εθνική Ιταλίας, με την οποία μάλιστα πανηγύρισε και το τελευταίο Euro, το 2021. Ωστόσο, θα μπορούσε να έχει επιλέξει τη φανέλα της “Σελεσάο”, καθώς είναι γεννημένος στη Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας.

9. Χακίμ Ζίγες (Ολλανδία)

Ο εξτρέμ της Τσέλσι, πραγματοποίησε πολύ καλό τουρνουά με την εθνική Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως είχε την επιλογή να παίξει με τους “Οράνιε”, αφού είναι γεννημένος στην πόλη Φλέφολαντ της Ολλανδίας.

8. Ιβάν Ράκιτιτς (Ελβετία)

Ο έμπειρος κεντρικός χαφ της Σεβίγια, έχει ήδη αποσυρθεί από την εθνική Κροατίας, με την οποία διέπρεψε τα τελευταία χρόνια, όμως θα μπορούσε να ενισχύσει τις προσπάθειες της Ελβετίας, στην οποία γεννήθηκε και έπαιξε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

7. Χακάν Τσαλχανόγλου (Γερμανία)

Ο μέσος της Ίντερ είναι τουρκικής καταγωγής και επέλεξε να εκπροσωπήσει την Τουρκία. Ωστόσο, όπως οι Ιλκάι Γκιουντογκάν και Μεσούτ Εζίλ, θα μπορούσε να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, καθώς είναι γεννημένος στο Μάνχαϊμ.

6. Ασράφ Χακίμι (Ισπανία)

Άλλος ένας Μαροκινός διεθνής που θα μπορούσε να… απαρνηθεί τη χώρα καταγωγής του και να παίξει για τη “Φούρια Ρόχα”. Γεννημένος στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στη Ρεάλ.

5. Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Ισπανία)

Ο Σέρβος χαφ της Λάτσιο, από την αρχή φόρεσε τη φανέλα των “Αετών”, σε μικρές εθνικές και ανδρών, όμως αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι όντας γεννημένος στη Γέιδα της Ισπανίας, θα μπορούσε να παίξει για τους Ίβηρες.

4. Ραφαέλ Γκερέιρο (Γαλλία)

Ο νυν παίκτης της Μπάγερν Μονάχου εκπροσωπεί την εθνική Πορτογαλίας, εδώ και αρκετά χρόνια, όντας βασικός στα πλάνα του εκάστοτε προπονητή. Όμως, είναι γεννημένος στη Γαλλία, από πατέρα Πορτογάλο και μητέρα Γαλλίδα, συνεπώς θα μπορούσε να επιλέξει τη φανέλα της Γαλλίας.

3. Γκονσάλο Ιγουαΐν (Γαλλία)

Ο μοναδικός της λίστας που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Αργεντινός επιθετικός, επέλεξε τη χώρα καταγωγής του και όχι εκείνη στην οποία γεννήθηκε, τη Γαλλία.

2. Ραχίμ Στέρλινγκ (Τζαμάικα)

Ίσως δεν είναι πολλοί εκείνοι που το γνωρίζουν, αλλά ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι και πρώην των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, είχε την ευκαιρία να μην αγωνιστεί με την εθνική Αγγλίας. Θα μπορούσε να επιλέξει τη Τζαμάικα όπου γεννήθηκε, από την οποία έφυγαν οι γονείς του όταν ο Ραχίμ ήταν 5 ετών.

1. Έρλινγκ Χάαλαντ (Αγγλία)

Ο Νορβηγός “killer” αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εθνικής που κοουτσάρει ο Στόλε Σολμπάκεν και ίσως ποτέ να μην τέθηκε θέμα αν θα φορά τη φανέλα των “Βίκινγκ” ή όχι. Ωστόσο, είχε την επιλογή να παίξει για την εθνική Αγγλίας, αφού γεννήθηκε στο Λιντς τα χρόνια που ο πατέρας του ήταν παίκτης της ομώνυμης ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Διαβάστε επίσης

Back to top button