Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μύγας για το πέναλτι-ανακάλυψη του Ζαχαριάδη: «Κρίμα από τον Θεό να παίζουν με τον ιδρώτα μας» (vid)

Ένα πέναλτι που προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις σημάδεψε το ντέρμπι της Superleague 2 ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Ξάνθη.

Ένα πέναλτι που προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις σημάδεψε το ντέρμπι της Superleague 2 ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Ξάνθη κι ο πρωταγωνιστής της επίμαχης φάσης, Γιώργος Μύγας εξηγεί στο SDNA όσα συνέβησαν χθες στα Πηγάδια, ενώ εμφανίζεται σίγουρος για την άνοδο των Βοιωτών.

Το μεγάλο ντέρμπι ανόδου ανάμεσα σε Ξάνθη και Λεβαδειακό για την εμβόλιμη 15η αγωνιστική της SL 2, βρήκε νικητές τους Ακρίτες, ωστόσο οι Βοιωτοί έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία. Το τελικό 1-0 άλλωστε διαμορφώθηκε από ένα πέναλτι-εφεύρεση που έδειξε ο διαιτητής Ζαχαριάδης για χέρι, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται από κανένα απολύτως ριπλέι. Κάθε άλλο! Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση ωστόσο προκαλείται από όσα λέει στο SDNA ο πρωταγωνιστής της επίμαχης φάσης, Γιώργος Μύγας, καθώς αναφέρει ότι, όπως τους εξήγησε ο Ζαχαριάδης, το χέρι δόθηκε στον… Μπιανκόνι, ο οποίος βρισκόταν 3-4 μέτρα μακριά! Προφανές βέβαια ότι ο Μακεδόνας ρέφερι είχε μπερδέψει τους παίκτες, αλλά και πάλι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έγινε χέρι και δικαίως ο 26χρονος αμυντικός εκφράζει την έντονη πικρία του για την έκβαση της αναμέτρησης.

“Την ώρα που γίνεται το κόρνερ, ο αντίπαλός μου με έσπρωξε, εγώ δεν βρίσκω πουθενά την μπάλα. Τότε ακούσαμε τον διαιτητή να σφυρίζει κι όλοι αρχικά πιστέψαμε ότι δόθηκε επιθετικό φάουλ. Αντιθέτως όμως εκείνος σφύριξε πέναλτι σε μία φάση που δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να είδε. Είναι κρίμα από τον Θεό να παίζουν με τον ιδρώτα μας κάποιοι. Όλα τα παιδιά παλεύουμε κάθε αγωνιστική και είναι κρίμα”, ήταν το πρώτο σχόλιο του Μύγα.

Κι όταν τον ρωτήσαμε ποια ήταν η εξήγηση του Ζαχαριάδη για το πέναλτι που έδωσε, απάντησε ότι: “Νόμιζε πως ήμουν άλλος παίκτες. Είπε ότι έκανε την παράβαση ο Μπιανκόνι, αλλά εκείνος ήταν πιο μακριά. Εγώ πήδηξα στη συγκεκριμένη φάση, αλλά δεν βρήκα ποτέ την μπάλα με το χέρι. Αν το έκανα δεν θα έφευγε προς τα πίσω, αλλά μπροστά. Είμαι πλάτη και με σπρώχνει ο αντίπαλός μου. Μάλλον με μπέρδεψε ο διαιτητής, αλλά αυτό δεν αλλάζει πως δεν υπήρξε καμία παράβαση”.

Συνεχίζοντας ο ακραίος μπακ των Βοιωτών αναφέρει πως: “Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα. Εϊναι κρίμα να δεχόμαστε τέτοια γκολ, γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους τους παίκτες. Νιώθω αδικημένος, στενοχωρημένος, θέλαμε τους τρεις βαθμούς με την Ξάνθη. Αν είχε γίνει η παράβαση, δεν θα έλεγα τίποτα. Αλλά από ένα τέτοιο λάθος, δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Μόλις τελείωσε ο αγώνας και είδα τη φάση στο κίνητό μου, απορούσα πώς δόθηκε κάτι τέτοιο. Γελούσανε όλοι οι παίκτες. Εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα ακόμη περισσότερο, το είδα δέκα φορές και δεν μπορούσα να καταλάβω τι μπορεί να είδε. Ήταν μία πολύ κομβική στιγμή για το παιχνίδι, η τελευταία φάση του ημιχρόνου που έκρινε τελικά και το παιχνίδι”.

Κλείνοντας για τη συγκεκριμένη φάση κι αφού έγινε η επισήμανση ότι δεν υπάρχει VAR στην κατηγορία, ο Μύγας κατέληξε πως: “Αν υπήρχε VAR δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί αυτό το πέναλτι. Σίγουρα θα μας είχε βοηθήσει. Ωστόσο δεν ήταν και μόνο αυτό. Αμέσως μετά από αυτή τη φάση, στη δεξιά πλευρά του γηπέδου, μου δόθηκε φάουλ και κάρτα χωρίς να έχω κάνει τίποτα, απλά έδιωξα την μπάλα. Ηταν κι αυτό ένα σοβαρό λάθος. Καλό θα είναι να είναι όλοι πιο προσεκτικοί. Δίνουμε την ψυχή μας στο γήπεδο, δίνουμε αίμα και είναι πολύ κρίμα”. 

Σε ό,τι αφορά την αγωνιστική παρουσία του Λεβαδειακού, μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Τζουσέπε Σανίνο, ο δυναμικός μπακ, λέει πως: “Καταρχήν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προηγούμενο προπονητή μας, τον κ.Αντωνίου. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής που μας βοήθησε σημαντικά. Υπήρχε βέβαια στην ομάδα ένα θέμα στο γκολ, αλλά έτσι είναι η ζωή και τελικά πλήρωσε ο προπονητής γι’ αυτή την κατάσταση. Επίσης πολύ καλός προπονητής ο κ.Σανίνο, μας έχει βοηθήσει πολύ. Πολύ έμπειρος, το δείχνει άλλωστε και η πορεία του. Με τον ερχομό του υπήρξε μεγάλη αλλαγή στην ομάδα, κάναμε νίκες. Δουλεύει πολύ σκληρά, ιδιαίτερα στο τακτικό κομμάτι, μας έχει βοηθήσει να καταλάβουμε τι ζητάει στο γήπεδο”. 

Οσο για τον στόχο της ανόδου, σημειώνει ότι: “Θα είναι κρίμα να μην ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ. Έχουμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, η διοίκηση μας τα παρέχει όλα, δεν μας πιέζει καθόλου, απλά παίζουμε το ποδόσφαιρό μας. Πιστεύω ότι του χρόνου η ομάδα θα βρίσκεται σίγουρα στη μεγάλη κατηγορία. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε στα λόγια, αλλά να το κάνουμε πράξη όλοι οι παίκτες και να δώσουμε το 100%”!

Τέλος του ζητήσαμε ένα σχόλιο και για το εξαιρετικά επιβαρυμένο πρόγραμμα που κλήθηκαν να βγάλουν όλοι ποδοσφαιριστές από την αρχή του πρωταθλήματος, παρά την απραξία σχεδόν δέκα μηνών. “Με το που ακούσαμε το πρόγραμμα και πόσα παιχνίδια θα πρέπει να δώσουμε σε ένα μήνα, γελούσαμε! Ήταν πολύ δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά είχαμε κάνει καλή προετοιμασία, δουλέψαμε πάρα πολύ για να το αντιμετωπίσουμε όλο αυτό. Ξέραμε άλλωστε ότι θα έχουμε συνεχόμενους αγώνες κι ευτυχώς αντεπεξήλθαμε με ελάχιστους τραυματισμούς”. 

πηγή: SDΝΑ

Διαβάστε επίσης

Back to top button