Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 2: Η ακτινογραφία της 15ης αγωνιστικής

Με τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να γνωρίζουν την ήττα, η 15η αγωνιστική έφερε ένα εντυπωσιακό συνωστισμό στις πρώτες θέσεις.

Με τις τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να γνωρίζουν την ήττα, η 15η αγωνιστική έφερε ένα εντυπωσιακό συνωστισμό στις πρώτες θέσεις. Πέντε ομάδες είναι σε ένα εύρος δύο βαθμών, από τους 26 ως τους 28.

Ο Ιωνικός έκαμψε την αντίσταση του Διαγόρα, αλλά χρειάστηκε για πολλοστή φορά φέτος να φτάσει στα τελευταία λεπτά για να πετύχει νίκη. Η είδηση δεν είναι βέβαια ότι σκόραρε ο Ματίας Κάστρο, αλλά ότι πέτυχε για πρώτη φορά δύο γκολ, και τα δύο πάντως και πάλι από το… 90’ και μετά! Ο Διαγόρας έχασε το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, αλλά μόλις τρίτο στη σεζόν και έπεσε στην τέταρτη θέση.

Ο Ιωνικός έπιασε στην κορυφή τον Εργοτέλη, που και αυτός γνώρισε δεύτερη ήττα στη σειρά, στο κρητικό ντέρμπι με την ΠΑΕ Χανιά. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν σημαντικό βήμα για την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω την Παναχαϊκή, που δεν σκόραρε για τέταρτο παιχνίδι και ήλθε 0-0 στην Άρτα με την ΑΕ Καραϊσκάκης.

Με μια τρίτη διαδοχική νίκη, η Ξάνθη απέχει πλέον δύο βαθμούς από την κορυφή. Μάλιστα η νίκη αυτή ήταν σε ένα σημαντικό ντέρμπι με τον Λεβαδειακό, χάρη σε ένα γκολ από τον Πάτρικ Έμπερτ. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού Στέφαν Στογιάνοβιτς πήγε να χαλάσει τα γενέθλια του Γερμανού μεσοεπιθετικού της Ξάνθης, όταν του απέκρουσε το πέναλτι, αλλά η μπάλα γύρισε στον Έμπερτ, που πέτυχε το γκολ.

Ο Απόλλων Λάρισας έχασε νωρίς πέναλτι με τον Γιάκο, αλλά σκόραρε και νωρίς με το Βαγγέλη Μόρα, όμως ο μαχητικός ΟΦ Ιεράπετρας ισοφάρισε και η ομάδα του Κώστα Φρατζέσκου έχει πλέον λιγότερες πιθανότητες για την εξάδα.

Η Δόξα Δράμας πέτυχε νίκη μετά από πέντε ήττες, αφού έκαμψε την αντίσταση των Τρικάλων, που έπαιξαν με υπηρεσιακό προπονητή, μετά την απομάκρυνση του Απόστολου Χαραλαμπίδη. Μετά από εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη, η θεσσαλική ομάδα απομακρύνθηκε από την έκτη θέση.

Η αγωνιστική είχε εννέα γκολ, με πέντε ομάδες να μην σκοράρουν. Ο Ματίας Κάστρο έφτασε τα 10 γκολ με άλλα δύο, ενώ κανένας από όσους ακολουθούν με τέσσερα γκολ, δεν μπόρεσε σκοράρει. Από την επόμενη αγωνιστική ξεχωρίζει η συνάντηση της ΠΑΕ Χανιά με την Ξάνθη.

Διαβάστε επίσης

Back to top button