Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Μονόδρομος για την ΕΟΠΕ να πάει πίσω την απόφαση για το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών

Με το «πράσινο» φως που άναψε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η ομοσπονδία πετοσφαίρισης οφείλει να πάρει πίσω την απόφαση για ματαίωση του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών.

Με το «πράσινο» φως που άναψε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η ομοσπονδία πετοσφαίρισης οφείλει να πάρει πίσω την απόφαση για ματαίωση του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών.

Το βράδυ του Σαββάτου, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να ανοίξει τον αθλητισμό, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Στην σχετική απόφαση δεν αναφέρεται το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών αφού η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή τη ματαίωσή του, ωστόσο η ομοσπονδία οφείλει άμεσα να διορθώσει το σφάλμα και να ακυρώσει την απόφαση.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος και η ομοσπονδία έπρεπε να περιμένουν, έστω και την τελευταία στιγμή τις οριστικές αποφάσεις και όχι να υποκύψουν στις πιέσεις όσων αρνούνται να κατέβουν στο πρωτάθλημα επειδή διαλύθηκαν οι ομάδες και επένδυσαν στην παύλα.

Ο Γιώργος Καραμπέτσος και η ΕΟΠΕ έχουν μία τελευταία ευκαιρία να σώσουν το πρωτάθλημα βόλεϊ γυναικών έστω και στο παρά πέντε. Οι ημερομηνίες μπορεί να πιέζουν για την ολοκλήρωσή του ωστόσο μπορεί να βρεθεί τρόπος προκειμένου να απονεμηθεί κανονικά ο τίτλος και όχι να μπει παύλα.

Οι ιθύνοντες πρέπει να ψάξουν να βρουν έναν τρόπο για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων διοργανώσεων στην Ελλάδα που άλλαξαν τις προκηρύξεις. Σύμφωνα με τον νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών για παράδειγμα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου θα παίξουν μόνο οι ομάδες 1-6 προκειμένου να απομενηθεί κανονικά ο τίτλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, αφού νοιάζεται για το καλό του ελληνικού βόλεϊ πρέπει να συγκαλέσει νέο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η αλλαγή στην προκήρυξη για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Όχι να είναι η Volleyleague γυναικών το μόνο πρωτάθλημα στον ελληνικό αθλητισμό που θα έχει παύλα τη φετινή σεζόν.

Ακόμη όμως κι αν το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί γιατί δε θα βρεθεί ο τρόπος, είναι μονόδρομος για την ΕΟΠΕ η διοργάνωση Λιγκ Καπ και κυπέλλου. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να τελειώσει η σεζόν στους αγωνιστικούς χώρους, προκειμένου να μπορέσουν και οι αθλήτριες δώσουν αγώνες αλλά και οι ομάδες να βγάλουν κάποια από τα σπασμένα της σεζόν.

Μην ξεχνάμε ότι τα σωματεία είναι ζωντανοί οργανισμοί. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ερασιτεχνικό αθλητισμό, η επιβίωσή τους εξαρτάται άμεσα από τους αγώνες, τις ακαδημίες, τα εισιτήρια κοκ. Τυχόν ακύρωση της σεζόν θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button