Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Οι… Παπαδόπουλοι πριν τον Παπαδόπουλο: Τερματοφύλακες που έγιναν σκόρερ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος σόκαρε τον Παναθηναϊκό με απίθανο... σεντερφορίσιο τέρμα και ισοφάρισε σε 2-2 για τον Αστέρα Τρίπολης στο 97'.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος σόκαρε τον Παναθηναϊκό με απίθανο… σεντερφορίσιο τέρμα και ισοφάρισε σε 2-2 για τον Αστέρα Τρίπολης στο 97′.

Με το γκολ αυτό ο τερματοφύλακας των Αρκάδων μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στην ιδιαίτερη λίστα των πορτιέρε-σκόρερ της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και το sport-fm.gr θυμάται αυτούς που έχουν προηγηθεί.

Ανδρέας Φιλώτας

Η ιστορική πρώτη καταγραφή έγινε στις 28 Ιανουαρίου 1968. Ο Ανδρέας Φιλώτας έμεινε στην ιστορία ως ο πρώτος τερματοφύλακας που χρίζεται σκόρερ. Ήταν μάλιστα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού Λευκωσίας απέναντι στον Πανσεραϊκό στο παλιό «ΓΣΠ», όταν από το σημείο του πέναλτι χάρισε τη νίκη με 2-1 στην ομάδα του.

Γιώργος Σιδηρόπουλος

Ο πρώτος τερματοφύλακας στην Α’ Εθνική που βρήκε δίχτυα μετά το γκολ του Φιλώτα το 1968. Μάλιστα το πέτυχε σε ένα ματς των Τρικάλων κόντρα στον Παναθηναϊκό το 1972, απέναντι στον… συνάδελφο του, Τάκη Οικονομόπουλο. Ο Σιδηρόπουλος σκόραρε και εκείνος από το σημείο του πέναλτι στο 50ο λεπτό νικώντας το «πουλί» για το 2-1. Το ίδιο έκανε και την επόμενη σεζόν, σε ματς κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Νίκος Σαργκάνης

Σαν γνήσιο «φάντομ» ο Σαργκάνης δεν πετούσε μόνο, αλλά και εκτελούσε. Ο πορτιέρε του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μετέπειτα, ήταν σπεσιαλίστας από την άσπρη βούλα και έχει σημειώσει με τον τρόπο αυτό έξι γκολ στην Α’ Εθνική. Τα τέσσερα με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» και τα δύο φορώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι».

Ίσως κορυφαία στιγμή του, το ματς όπου ως παίκτης του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1988. Το ντέρμπι των «αιωνίων» πήγε στα πέναλτι (2-2 το ματς) και ο Σαργκάνης αφού νίκησε τους Χατζίδη και Φούνες, βρήκε δίχτυα στη δική του εκτέλεση.

Ηλίας Ατματσίδης

Τον Μάιο του 1999 σε ένα ματς στο «Νίκος Γκούμας» η ΑΕΚ ζορίζεται απέναντι στη Ξάνθη. Ενώ το σκορ είναι στο 1-1, ο Σαβέφσκι ανατρέπεται στην περιοχή στο 66ο λεπτό και κερδίζει πέναλτι. Ο Ατματζίδης, αποφασίζει να αφήσει την εστία του και να πάρει την ευθύνη. Οι συμπαίκτες του, τον χτυπάνε φιλικά στο… σβέρκο και του δείχνουν ότι τον πιστεύουν. Εκείνος, κάνει το πιο απλό. Σουτ κεραυνό στη μέση της εστίας… Ήταν το μοναδικό του γκολ στο πρωτάθλημα σε κανονική διάρκεια με τη φανέλα της «Ένωσης» που φόρεσε για σχεδόν μια δεκαετία.

Πηγή:  Sport- fm

Διαβάστε επίσης

Back to top button