Άλλα αθλήματαΠόλο

Στη Βουδαπέστη η εθνική

Αναχωρεί αύριο (23/3) για τη Βουδαπέστη η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, προκειμένου να συμμετάσχει στα προκριματικά του World League.

Αναχωρεί αύριο (23/3) για τη Βουδαπέστη η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, προκειμένου να συμμετάσχει στα προκριματικά του World League.

Η διοργάνωση ξεκίνησε τη σεζόν 2019-20, με την ελληνική ομάδα να έχει γνωρίσει τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις από τη Ρωσία, την Ουγγαρία και την Ισπανία. Κανονικά, θα έπρεπε να δώσει άλλα τρία παιχνίδια, όμως Ιταλία και Γαλλία απέσυραν τη συμμετοχή τους από τους αγώνες κι έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει μόνο με την Ολλανδία (Πέμπτη 25/3, 17:30 ώρα Ελλάδας), σε μία άτυπη ρεβάνς του χαμένου ημιτελικού του προ-ολυμπιακού τουρνουά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Βουδαπέστη, η ελληνική ομάδα θα δώσει και τρία φιλικά παιχνίδια, με αντιπάλους τη Ρωσία (24/3, 19:30), την Ουγγαρία (26/3, 21:30) και την πανεπιστημιακή ομάδα της Ουγγαρίας (27/3, 17:00).

Ο Τεό Λοράντος θα έχει μαζί του 15 πολίστριες, με μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς η Μαρία Πάτρα υπέστη κάταγμα σε δάχτυλο του ποδιού και αντικαταστάθηκε από την Ελευθερία Φουντωτού. Την αποστολή απαρτίζουν οι Χριστίνα Τσουκαλά, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου, Ιωάννα Σταματόπουλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Φωτεινή Τριχά, Σοφία Τορνάρου, Χριστίνα Σιούτη, Ελένη Κανετίδου (Ολυμπιακός), Έλενα Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου (Βουλιαγμένη), Ελένη Σωτηρέλη (Εθνικός), Ελευθερία Φουντωτού (Γλυφάδα). Υπενθυμίζεται ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν κάλεσε για τα παιχνίδια αυτά τη βασικλη τερματοφύλακα της εθνικής, Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Στην ουγγρική πρωτεύουσα θα ταξιδέψουν επίσης οι συνεργάτιδες του Λοράντου, Αντιγόνη Ρουμπέση και Φιλιώ Μανιωλουδάκη, ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ο γιατρός Κυριάκος Νανούσης και ο μάνατζερ Εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης, ως αρχηγός αποστολής.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button