Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

SuperLeague 1 play out: Τι «ξημερώνει» στους προπονητές;

Τι… ξημερώνει για τους Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ (Βόλος), Αργύρη Γιαννίκη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μάκη Χάβο (Απόλλων Σμύρνης), Σάββα Παντελίδη (Ατρόμητος), Μιχάλη Γρηγορίου (Λαμία), Τραϊανό Δέλλα (Παναιτωλικός), Νίκο Νιόπλια (ΟΦΗ) και Τζιανλούκα Φέστα (ΑΕΛ) έπειτα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν;

Τι… ξημερώνει για τους Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ (Βόλος), Αργύρη Γιαννίκη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μάκη Χάβο (Απόλλων Σμύρνης), Σάββα Παντελίδη (Ατρόμητος), Μιχάλη Γρηγορίου (Λαμία), Τραϊανό Δέλλα (Παναιτωλικός), Νίκο Νιόπλια (ΟΦΗ) και Τζιανλούκα Φέστα (ΑΕΛ) έπειτα από την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν;

Το SDNA κάνει focus στους πάγκους των 8 κλαμπ που χτυπούν – κάρτα στα play out κι έχει τις απαντήσεις για την επόμενη μέρα.

Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και κάτι που στην προκειμένη περίπτωση «κολλάει» (ως ένα βαθμό) για τους προπονητές των 8 ομάδων (Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Λαμία, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, ΑΕΛ) της Super League που συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα των play out.

Το τελικό ταμείο και τα…credits των 8 τεχνικών στους πάγκους στους οποίους κάθονται, θα διαμορφωθούν στο τέλος της σεζόν και έπειτα από την ολοκλήρωση και του «Survivor» της Super League που θα καθορίσει το μέλλον των ομάδων τους στη μεγάλη κατηγορία.

ΒΟΛΟΣ

Στο «χέρι» του Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ

Τα βολιώτικα παιδιά δεν χρειάζεται ασφαλώς να αναμένουν την λήξη των play out για να κάνουν ταμείο και να αποφασίσουν το πρόσημο (θετικό ή αρνητικό) που θα βάλουν στον Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ.

Ο (new entry) Ισπανός κόουτς έριξε άγκυρα στον Παγασητικό με συνοπτικές διαδικασίες  τον περασμένο Σεπτέμβρη κι έπειτα από το διαζύγιο – εξπρές της θεσσαλικής ομάδας με τον Σάκη Τσιώλη.

Επί των ημερών του στον πάγκο ο Βόλος και όμορφο ποδόσφαιρο έπαιξε και κοίταξε στα…μάτια (κι έκανε ζημιές) στους «μεγάλους» και εξασφάλισε με περίπατο την παραμονή στη Super League έχοντας το προνόμιο του διακοσμητικού ρόλου στα play out.

Αν δεν παρουσιαστεί κάποια δελεαστική πρόταση από άλλο κλαμπ εντός ή εκτός Ελλάδας (με πιο «βαριά» φανέλα και υψηλότερους στόχους από το Βόλο) το πιθανότερο είναι πως ο 38χρονος κόουτς θα συνεχίσει στην θεσσαλική ομάδα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Το «δικαίωμα» του Αργύρη των Ιωαννίνων

Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην κινείται στην α΄ταχύτητα στη φετινή κούρσα της Super League, ωστόσο ο Αργύρης Γιαννίκης έχει κερδίσει με το…σπαθί του μια υποψηφιότητα για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή της σεζόν 2020-21.

Ο ομογενής κόουτς στη δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα κι αφού οδήγησε τον «Άγιαξ της Ηπείρου» στην επιστροφή στη «μεγάλη κατηγορία», κέρδισε τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων στον εγχώριο ποδοσφαιρικό χάρτη για την όμορφη εικόνα που βγάζει ο ΠΑΣ στο χορτάρι.

Οι Ηπειρώτες απέφυγαν τα χτυποκάρδια της παραμονής έχοντας κάνει την βαθμολογική…καβάντζα που έπρεπε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ συγχρόνως έγραψαν ιστορία πετώντας εκτός Κυπέλλου τον Παναθηναϊκό και φτάνοντας στους «4» της διοργάνωσης.

Με μικρό μπάτζετ και παίκτες χωρίς  παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ο Γιαννίκης «έχτισε» ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που καταφέρνει να συνδυάζει τον τερπνόν (θέαμα) μετά του ωφελίμου (αποτελέσματα).

Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα ήθελαν…χθες να «κλειδώσουν» την επέκταση της συνεργασίας τους, ωστόσο ο 38χρονος προπονητής δεν έχει λόγους να βιάζεται μετά από τέτοια χρονιά και τέτοια…διαφήμιση που έγινε στο όνομά του.

Εχθρός του καλού άλλωστε, είναι πάντα το καλύτερο και το μεγαλύτερο!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Χάβος και του χρόνου

Για τον Μάκη Χάβο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο 51χρονος τεχνικός μόλις που συμπλήρωσε την «εβδομάδα του μέλιτος» με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» *έπειτα από το επεισοδιακό «game over» του Γιώργου Παράσχου) και ανακοινώθηκε για 1,5 χρόνο.

Μόνο αν «αυτοκτονήσει» ο Απόλλων στα play out και υποβιβαστεί θα μπορούσε να μην λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Ριζούπολη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Φτάνει (;) η σωτηρία στον Παντελίδη

Ο Σάββας Παντελίδης επέστρεψε στον Ατρόμητο μετά το τέλος της θητείας του Νταμίρ Κάναντι στην ομάδα του Περιστερίου. Παρέλαβε τους «κυανόλευκους» χαμηλά στη βαθμολογία και την στιγμή που είχαν ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος στο κυνήγι της εξάδας και των play off.

Επί των ημέρων του δεν άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα και τα αποτελέσματα του Ατρόμητου που παραμένει χωρίς νίκη μετά από έξι παιχνίδια (τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες).

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι κι ασφαλώς η παραμονή του Ατρόμητου στη Super League δεν φτάνει από μόνη της για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, την στιγμή που η προπονητολογία (σε επίπεδο φημολογίας) έχει κάνει ήδη την εμφάνιση της στην ομάδα των δυτικών προαστίων εν όψει καλοκαιριού.

ΛΑΜΙΑ

Το «ραβδάκι» κι η απόφαση του Γρηγορίου

Όταν ο Μιχάλης Γρηγορίου πήρε την απόφαση να στρίψει το τιμόνι προς Λαμία μεριά τον περασμένο Δεκέμβρη, οι περισσότεροι έκαναν λόγο για μια αποστολή – «αυτοκτονίας».

Κι αυτό διότι η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν «κολλημένη» στον πυθμένα της βαθμολογίας και χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες – οκτώ ήττες) στο ενεργητικό της.

Εν τούτοις ο 47χρονος τεχνικός όχι απλά της έδωσε…σφυγμό, αλλά μέσα από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα την έφερε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και με ένα μικρό…μαξιλαράκι ασφαλείας.

Μετά από όλα αυτά είναι αυτονόητο πως η σωτηρία της Λαμίας, αυτομάτως θα απογειώσει την δημοτικότητά του στο εσωτερικό της ομάδας κι όσο κι αν ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου αρέσκεται να ανακατεύει την προπονητική…τράπουλα, ο ίδιος ο κόουτς θα αποφασίσει για το μέλλον του στους Φθιώτες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το «Survivor» του Δέλλα

Ο Τραϊανός Δέλλας επανεμφανίστηκε για μια δεύτερη θητεία (στην προπονητική καριέρα του) στο Αγρίνιο τον περασμένο Νοέμβριο.

Η αποστολή του ήταν εξ αρχής δύσκολη και έγινε ακόμα δυσκολότερη μετά την βαριά ήττα – σοκ του Παναιτωλικού στην πρεμιέρα των play out.

Τα credits του «Κολοσσιού» στον πάγκο των «καναρινιών» θα εξαρτηθούν επί της ουσίας από την τύχη της ομάδας του στο «Survivor» της Super League και την επιβίωσή της στη μεγάλη κατηγορία.

Η σωτηρία του Παναιτωλικού αυτομάτως θα του προσφέρει πόντους να συνεχίσει και του χρόνου, ο δε υποβιβασμός θα τον στείλει στην πόρτα της εξόδου.

ΟΦΗ

Νιόπλιας με (καλοκαιρινή) ημερομηνία λήξης

Ο Νίκος Νιόπλιας κλήθηκε να αφήσει το κοστούμι του συντονιστή ποδοσφαίρου με το οποίο κυκλοφορούσε στο στρατόπεδο του ΟΦΗ κι έβγαλε από τη…ναφθαλίνη  – μετά από 4 χρόνια – εκείνο του προπονητή.

Το τέλος του Σίμου στην τεχνική ηγεσία της κρητικής ομάδας προκάλεσε την εσωτερική μετάθεση του στον πάγκο των Ομιλητών που το πιθανότερο είναι πως θα έχει καλοκαιρινή ημερομηνία λήξης, ανεξάρτητα από τον τερματισμό του ΟΦΗ στην κούρσα των play out και το μέλλον του στη Super League.

Ο Νιόπλιας δεν προκύπτει πως βάζει ως προτεραιότητα την μονιμοποίησή του στον πάγκο, ούτε όμως και στον ΟΦΗ φαίνεται πως βλέπουν στο πρόσωπό του τον προπονητή της επόμενης σεζόν.

ΑΕΛ

Ο…σφυγμός και το «άγαλμα» στον Φέστα

Τρίτος και τυχερός; Ο χρόνος και τα play out θα δείξουν.

Ο (παλιόφιλος) Τζιανλούκα Φέστα έπειτα από την παρθενική θητεία του στην ΑΕΛ την σεζόν 2018-19 επέστρεψε στης Λαρίσης το ποτάμι που το λένε Πηνειό τον Γενάρη και παρέλαβε τους «βυσσινί»…διασωληνωμένους στον θάλαμο της εντατικής της Super League.

Με τρεις νίκες (εκ των οποίων η τελευταία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα των play out) κράτησε «ζωντανή» την θεσσαλική ομάδα και τις έδωσε ελπίδες παραμονής.

Έτσι και οδηγήσει την ΑΕΛ στη σωτηρία δικαιωματικά θα του αξίζει ένα «άγαλμα» στην πλατεία Ταχυδρομείο στο κέντρο της Λάρισας κι ένα νέο συμβόλαιο (δια χειρός Αλέξη Κούγια) με ορίζοντα και την επόμενη σεζόν.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button