Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

ΑΕΚ: Τα σενάρια πρόκρισης στους «8» του BCL

Μετά τις δύο ήττες της σε Γαλλία και Ρωσία από Στρασμπούρ και Νίζνι αντίστοιχα, η ΑΕΚ «μπλέκει» σε διάφορα σενάρια πρόκρισης στην οχτάδα του BCL.

Μετά τις δύο ήττες της σε Γαλλία και Ρωσία από Στρασμπούρ και Νίζνι αντίστοιχα, η ΑΕΚ «μπλέκει» σε διάφορα σενάρια πρόκρισης στην οχτάδα του BCL.

Η ΑΕΚ έχει τον καθοριστικό αγώνα της Τετάρτης (31/3) στην Άγκυρα με την Τουρκ Τέλεκομ. Αν νικήσει τότε μπορεί να εξασφαλίσει από τότε κιόλας την πρόκριση στουε 8 του BCL. Πάντως τα σενάρια είναι πολλά κι ενδιαφέροντα.

Ας δούμε πρώτα πως είναι η βαθμολογία και να ξεκαθαρίσουμε ότι η Νίζνι έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση:

Οι αγώνες που απομένουν

Τετάρτη 31/3

Τουρκ Τέλεκομ- ΑΕΚ

Νίζνι- Στρασμπούρ

Τετάρτη 7/4

Στρασμπούρ- Τουρκ Τέλεκομ

ΑΕΚ- Νίζνι

Πιάνουμε λοιπόν το πρώτο σενάριο για την 5η αγωνιστική του Top16

Νίκες για Τουρκ Τέλεκομ και Νίζνι: Τότε Η ΑΕΚ και η Τουρκ Τέλεκομ θα ισοβαθμήσουν στη 2η θέση (2-3) και η Στρασμπούρ θα μείνει στο 1-4. Τα πάντα είναι ανοιχτά για την τελευταία αγωνιστική καθώς έχει σημασία και η διαφορά με την οποία θα έχει ηττηθεί η ελληνική ομάδα (έχει επικρατήσει με +9 στο ΟΑΚΑ). Η «Ένωση» ακόμα και με νίκη επί της Νίζνι την τελευταία αγωνιστική δεν θα προκριθεί αν η Τουρκ Τέλεκομ κάνει διπλό στην Γαλλία.

Με ήττα της Ένωσης από τη Νίζνι και νίκη της Στρασμπούρ επί της Τουρκ Τέλεκομ θα πάμε σε τριπλή ισοβαθμία όπου θα παίξουν ρόλο οι διαφορές. Και η ΑΕΚ δεν έχει τύχη αφού κουβαλάει ήδη ένα -9 από την Στρασμπούρ.

Νίκες για ΑΕΚ και Νίζνι: Τότε πολύ ωραία, πολύ απλά, η ελληνική ομάδα εξασφαλίζει την πρόκριση στην οχτάδα του BCL από την Τετάρτη (31/3) κιόλας. Και δεν έχει καμία σημασία η τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με τη Νίζνι. Η ΑΕΚ θα έχει πάει στο 3-2 και η Τουρκ Τέλεκομ με την Στρασμπούρ θα έχουν μείνει στο 1-4 και με μια αγωνιστική να απομένει.

Νίκες για ΑΕΚ και Στρασμπούρ: Τότε πολύ απλά μένει εκτός μάχης η Τουρκ Τέλεκομ. Και η Ενωση θα χρειάζεται νίκη επί της Νίζνι στο  ΟΑΚΑ για να προκριθεί. Χωρίς να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα στην Γαλλία.

Αν ηττηθεί από τη Νίζνι την τελευταία αγωνιστική και νικήσει η (αδιάφορη) Τουρκ Τέλεκομ την Στρασμπούρ τότε προκρίνεται και πάλι. Στο αντίθετο αποτέλεσμα (νίκη Στρασμπούρ) τότε η ΑΕΚ αποκλείεται.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button