ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Αντέτζο – Τζανετόπουλος: Τι έχει πάρει η Λαμία από αμυντικό δίδυμο;

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί και στο μίνι πρωτάθλημα των play out ο ΠΑΣ Λαμία έκανε πρεμιέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί και στο μίνι πρωτάθλημα των play out ο ΠΑΣ Λαμία έκανε πρεμιέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με 23 βαθμούς ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία και έπειτα από την πρεμιέρα των play out και το διπλό στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού η «κυανόλευκη» ομάδα έφτασε στους 26 ατενίζοντας το μέλλον της με περισσότερη αισιοδοξία.

Αρκετούς από αυτούς τους βαθμούς, η Λαμία τους «χρωστάει» στο αναγεννημένο αμυντικό της δίδυμο, τον Ντάνιελ Αντέτζο και τον Άνταμ Τζανετόπουλο. Οι δύο αμυντικοί από τον Γενάρη και μετά την έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου έχουν ανεβάσει άρδην την απόδοσή τους, αποτελώντας δύο από τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν.

Τι έχει πάρει όμως η Λαμία από το αμυντικό της δίδυμο;

Θα σταθούμε λοιπόν στα στατιστικά των δύο παικτών για να καταλήξουμε πιο εύκολα στο τι έχουν προσφέρει στην φετινή ομάδα της Λαμίας.

Έχουμε πάρει τις κατηγορίες των στατιστικών που αφορούν τους αμυντικούς (αποκρούσεις, κλεψίματα, επεμβάσεις) αλλά και ορισμένες γενικές κατηγορίες (πάσες, τελικές και φάουλ) για να έχουμε μία σφαιρική εικόνα το τι έχουν προσφέρει ο Αντέτζο και ο Τζανετόπουλος.

Αγώνες / Λεπτά συμμετοχής: Ο Ντάνιελ Αντέτζο και φέτος μετράει έως τώρα τους περισσότερους αγώνες από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή όπως και τα περισσότερα λεπτά. 24 αγώνες μετράει ο Νιγηριανός αμυντικός και 2.297 λεπτά. Από την άλλη ο Άνταμ Τζανετόπουλος, έχει αγωνιστεί σε 18 αγώνες, ενώ έχει 1.613 λεπτά συμμετοχής.

Τελικές προσπάθειες: Αν και δεν είναι επιθετικοί, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας έχουν τόσο τελικές προσπάθειες όσο και γκολ. Ο μεν Αντέτζο έχει 1 γκολ σε 6 τελικές ενώ ο Άνταμ έχει φτάσει 4 φορές από το να σκοράρει.

Πάσες: Σημαντικό για έναν αμυντικό να μπορεί να πασάρει σωστά. Οι δύο παίκτες της Λαμίας έχουν δείξει τεράστια βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα, με τον Τζανετόπουλο να μετράει 49 εύστοχες πάσες φέτος, ενώ ο Νιγηριανός στόπερ έχει 66.

Φάουλ υπέρ/κατά: Και μαρκάρουν σωστά… αλλά και κερδίζουν και φάουλ. Ο Αντέτζο σε 24 αγώνες έχει υποπέσει σε 23 φάουλ, ενώ έχει δεχθεί 32. Από την άλλη ο Έλληνας αμυντικός, έχει 22 φάουλ κατά και 16 υπέρ του.

Λάθη: Όσο αφορά τα λάθη, από την στιγμή που η ομάδα άλλαξε προπονητή και νοοτροπία… ελαχιστοποιήθηκαν όσο ήταν δυνατό και τα λάθη της άμυνας. Ο Αντέτζο, έχει φτάσει στα 54 λάθη ενώ ο Τζανετόπουλος στα 40.

Αποκρούσεις: Φτάνοντας στα κυρίως αμυντικά στατιστικά, αρχίζουμε από τις αποκρούσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούν τερματοφύλακες. Στη Λαμία παρόλο αυτά έχουμε δύο αμυντικούς που έχουν σώσει αρκετές φορές την ομάδα τους από σίγουρα γκολ. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος έχει 5 αποκρούσεις ενώ ο Ντάνιελ Αντέτζο, έχοντας και περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του έχει μετρήσει 13.

Κλεψίματα: Αρκετά είναι και τα κλεψίματα για τους δύο στόπερ. Ο μεν 30χρονος Αφρικανός έχει κλέψει τη μπάλα από τους αντιπάλους 47 φορές, ενώ ο διεθνής Έλληνας αμυντικός 22!

Επεμβάσεις: Τέλος, φτάσαμε στις επεμβάσεις όπου για φέτος και οι δύο βρίσκονται στο top-5 των αμυντικών της SuperLeague 1. Στις 99 επεμβάσεις έχει σταματήσει ο Αντέτζο, ενώ ο Άνταμ έχει καταφέρει σε 18 αγώνες να επέμβει 65 φορές!

Διαβάστε επίσης

Back to top button