ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Μπεχαράνο: «Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο / Όταν νικάς τότε όλα γίνονται πιο εύκολα»!

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ντάνι Μπεχαράνο για τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία επί της Ξάνθης, αλλά και για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ντάνι Μπεχαράνο για τη νίκη του ΠΑΣ Λαμία επί της Ξάνθης, αλλά και για την παραμονή του στην Ελλάδα.

Ο μέσος της Λαμίας, Ντάνι Μπεχαράνο μιλάει στο gazzetta.gr για το νέο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα με την έλευση του Άκη Μάντζιου και με τις τρεις σερί νίκες που τόνωσαν την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Η νίκη επί της Ξάνθης ήταν η τρίτη συνεχόμενη για τη Λαμία, η οποία με τον ερχομό του Άκη Μάντζιου έχει αλλάξει την εικόνα της, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική διαφορά και βλέποντας τη σεζόν με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο Ντάνι Μπεχαράνο ήταν εκείνος που με δικό του γκολ έδωσε το τρίτο σερί τρίποντο στη σαββατιάτικη επικράτηση για τη Λαμία, με τον 25χρονο Βολιβιανό μέσο να αποτελεί μία από τις σημαντικές μονάδες του ρόστερ που διαθέτει η ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο Μπεχαράνο μιλώντας στο gazzetta.gr τόνισε πως τα συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα ήταν αυτό που ζητούσε αυτήν την περίοδο η Λαμία προκειμένου να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της για τη συνέχεια της σεζόν.

«Οι συνεχόμενες νίκες που σημειώσαμε ήταν πολύ σημαντικές. Όταν νικάς τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Έρχεται η αυτοπεποίθηση και βλέπεις με θετική σκέψη τη συνέχεια. Διαθέτουμε ένα πολύ καλό σύνολο, πάμε όμως βήμα – βήμα. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο τότε θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», αναφέρει ο Μπεχαράνο.

Σύμφωνα με τον Βολιβιανό μέσο οι ξεκάθαροι ρόλοι που έχει ο καθένας μέσα στο γήπεδο είναι το κλειδί για τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας, κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει ο ερχομός του Άκη Μάντζιου.

«Όλοι στην ομάδα έχουν τον ρόλο τους και ξέρουν τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Διαθέτουμε ένα έμπειρο σύνολο, έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση με τις νίκες που πετύχαμε και πλέον δεν αισθανόμαστε πίεση. Νιώθουμε καλύτερα, σκεφτόμαστε θετικά έπειτα από τις τρεις σερί νίκες και αυτό είναι το πιο σημαντικό ενόψει της συνέχειας», υπογραμμίζει ο Μπεχαράνο, προσθέτοντας:

«Πάντα όταν γίνεται μια αλλαγή προπονητή υπάρχει αυτή η ανανέωση. Ο νέος προπονητής (σ.σ. ο Μάντζιος) από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα μας μίλησε πολύ καθαρά και μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να μπούμε στον σωστό δρόμο».

«Το πιο σημαντικό είναι να βοηθάω τη Λαμία, περνάω όμορφα στην Ελλάδα»

Ο Μπεχαράνο έχει δώσει βαθμούς στη Λαμία με τα δύο γκολ και τη μία ασίστ που μετράει τη φετινή σεζόν. Ο ίδιος είναι πολύ ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις του, πάνω από όλα όμως, όπως τονίζει, είναι το σύνολο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σεζόν που κάνω ως τώρα και το γεγονός ότι βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με παιχνίδι. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μπορώ να βοηθάω την ομάδα και τα πράγματα να πηγαίνουν καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα πράγματα πηγαίνουν ωραία και θέλω να συνεχίσω έτσι ώστε να βελτιώνομαι σε προσωπικό επίπεδο και να βοηθάω και την ομάδα».

Πέρα από την ευχαρίστησή του να αγωνίζεται στη Λαμία, ο Μπεχαράνο νιώθει πολύ όμορφα και στην Ελλάδα γενικότερα. Κάτι που αναμφισβήτητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να προσαρμοστεί και εντός των γραμμών του γηπέδου.

«Περνάω όμορφα στην Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ εδώ. Η φιλοσοφία και η ζωή μοιάζει σε αυτήν της Λατινικής Αμερικής. Αισθάνομαι πολύ όμορφα στη χώρα και ποδοσφαιρικά μου ταιριάζει επίσης, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο».

«Με πονάει η κατάσταση που επικρατεί τελευταία στη Βολιβία»

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του 25χρονου μέσου με τη Λαμία τον έφεραν και πάλι στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας της χώρας του. Η πολιτική αναταραχή, ωστόσο, που επικρατεί τελευταία στη Βολιβία δεν του επέτρεψε να ταξιδέψει εκεί, με τον Μπεχαράνο να ευελπιστεί πως η κατάσταση στην πατρίδα του θα ομαλοποιηθεί σύντομα.

«Δυστυχώς η κατάσταση δεν ήταν καλή στη χώρα. Ο πρόεδρος έφυγε, επικράτησε κρίση και συνέβησαν διάφορα γεγονότα δυσάρεστα. Σε πονάει όταν βλέπεις αυτά που γίνονται στη χώρα, σε στενοχωρεί. Ευελπιστώ όμως ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν από εδώ και πέρα».

Ο Μπεχαράνο μετράει μέχρι σήμερα 24 εμφανίσεις με τη Βολιβία και στόχος του είναι να καθιερωθεί ξανά στην Εθνική ομάδα που όταν αγωνίζεται εντός έδρας παίζει σε υψόμετρα 3.600 μέτρων και σε καταστάσεις… ασφυξίας που δυσκολεύουν τον αντίπαλο. Ποια είναι πραγματικά η αίσθηση του να αγωνίζεται κάποιος κάτω από αυτές τις συνθήκες;

«Είναι αλήθεια πως είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστείς σε αυτά τα υψόμετρα. Η έλλειψη οξυγόνου είναι κάτι που σε επηρεάζει πολύ και πρέπει να το συνηθίσεις, αλλά και να μπορέσεις να έχεις καλή αποκατάσταση μετά. Χρειάζεται να προσαρμοστείς για να αναπνέεις με λίγο οξυγόνο μέσα στα παιχνίδια, σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, στοιχεία που επηρεάζουν την απόδοσή σου. Είναι θέμα συνήθειας. Δεν γίνεται να είσαι στο 100% της απόδοσής σου, όπως όταν αγωνίζεσαι σε κανονικό υψόμετρο, γιατί είναι πολύ δύσκολο να τα δώσεις όλα και να τρέξεις. Ωστόσο χρειάζεται να ανταποκριθείς».

Διαβάστε επίσης

Back to top button