Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Χατζηλιάδου στο ΑΠΕ: «Κατάφερα να διαχειριστώ το άγχος»

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η Έλενα Χατζηλιάδου δεν το βάζει κάτω.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η Έλενα Χατζηλιάδου δεν το βάζει κάτω. Το «χρυσό κορίτσι» του ελληνικού καράτε συνεχίζει την εντατική προετοιμασία της στο εξωτερικό και τη Σερβία, όπου μετείχε σε πολύ δυνατό τουρνουά.

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των +68kg τα πήγε εξαιρετικά με τέσσερις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις με πολύ δυνατούς αντιπάλους και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο αφού δεν αγωνίστηκε στον τελικό λόγω ενοχλήσεων σε παλαιότερο τραυματισμό της. ‘Αλλωστε δεν υπήρχε κανένας λόγος να ρισκάρει.

«Μετά από ένα χρόνο αγωνιστικής αποχής επέστρεψα στο τατάμι και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενη γι΄αυτό. Υπήρχε άγχος λόγω αυτής της μακράς απουσίας, ωστόσο κατάφερα και το διαχειρίστηκα και θεωρώ ότι πήγαμε αρκετά καλά. Αντιμετώπισα τέσσερις από τις καλύτερες αθλήτριες των Βαλκανίων σε μία διοργάνωση που συμμετείχα με ειδική πρόσκληση. Εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και δεν υπήρχε πολυκοσμία με την σταδιακή είσοδο των αθλητών ανά κατηγορία. Φυσικά είχαμε όλοι υποβληθεί σε αρνητικό μοριακό τεστ» δήλωσε η Χατζηλιάδου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε: «Όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας δουλεύαμε σε συγκεκριμένους τομείς ώστε να περιοριστούν τα λάθη και θεωρώ ότι είχα πολύ καλή αγωνιστική απόδοση. Είμαι πιο γρήγορη, πιο δυνατή, πιο έξυπνη και γενικά θεωρώ ότι βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο αρκεί να έχω αγώνες. Γι΄αυτό βρίσκομαι εδώ στη Σερβία με υψηλού επιπέδου αθλήτριες και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό ενόψει των πολύ σημαντικών διοργανώσεων που ακολουθούν: το Κ1 στη Λισαβόνα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο μέσο Μαϊου. Αυτές οι διοργανώσεις θα είναι οι πλέον καθοριστικές για την Ολυμπιακή πρόκριση και εκεί δεν αρκεί το 100%. Θα πρέπει να είμαι… 200% έτοιμη για να πετύχω τους στόχους μου».

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντιμετώπισε και νίκησε κατά σειρά τη Βίτσοβατς (Σερβία), Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο), Νόα-Μέντιτς (Βοσνία) και Βαρσακόβιτς (Σερβία). Όλες τους πρωταθλήτριες στις χώρες τους και με διεθνείς διακρίσεις. Από σήμερα ξεκινά προετοιμασία στο Αρντζέλοβατς υπό τις οδηγίες του προπονητή και πατέρα της, Μάξιμου Χατζηλιάδη με στόχο να παρουσιαστεί σε ιδανική κατάσταση στις πολύ σημαντικές διοργανώσεις που ακολουθούν και που θα κρίνουν τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button