Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Α-Λιγκ Αυστραλίας: Οι 16 Έλληνες ομογενείς του πρωταθλήματος!

Από τις δώδεκα ομάδες της αυστραλιανής Α-Λιγκ, οι επτά διαθέτουν τουλάχιστον έναν Έλληνα ομογενή στο ρόστερ τους και το IntheZone.gr σας παρουσιάζει και τους 16 συνολικά Έλληνες ομογενείς του πρωταθλήματος.

Από τις δώδεκα ομάδες της αυστραλιανής Α-Λιγκ, οι επτά διαθέτουν τουλάχιστον έναν Έλληνα ομογενή στο ρόστερ τους και το IntheZone.gr σας παρουσιάζει και τους 16 συνολικά Έλληνες ομογενείς του πρωταθλήματος.

Πρώτη κατηγορία Αυστραλίας, ή μάλλον πιο σωστά Α-Λιγκ Αυστραλίας…

Σίγουρα, εάν φυσικά δεν έχει «κινηθεί» ποτέ κανείς στοιχηματικά, το παραπάνω πρωτάθλημα αποτελεί ένα από εκείνα τα οποία μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν και ως… άγνωστα στο ελληνικό κοινό, εφόσον λίγο οι «άσημες» σε εμάς ομάδες και λίγο η ποδοσφαιρική… ποιότητα στην οποία έχουμε συνηθίσει, το καθιστούν ως ένα από τα λιγότερο ελκυστικά.

Όμως, ρίχνοντας μια ματιά στα ρόστερ των δώδεκα ομάδων που αγωνίζονται φέτος στην Α-Λιγκ, θα έλεγε κανείς πως το εν λόγω πρωτάθλημα διαθέτει έναν σημαντικό λόγο για να «τραβήξει» τα ελληνικά «βλέμματα» πάνω του.

Ο λόγος αυτός, είναι οι Έλληνες ομογενείς ποδοσφαιριστές, οι οποίες όπως φαίνεται «χτίζουν» σιγά – σιγά την δική τους… αποικία στο εν λόγω πρωτάθλημα!

Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη κατηγορία της Αυστραλίας αγωνίζονται συνολικά ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… δεκαέξι ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Ελλάδα, οι οποίοι με τον δικό τους τρόπο δίνουν ιδανικά το ελληνικό… χρώμα στην εν λόγω διοργάνωση.

Γι’ αυτό λοιπόν, με λίγα λόγια, ας γνωρίσουμε τους Έλληνες ομογενείς του αυστραλιανού πρωταθλήματος!

Κώστας Μπαρμπαρούσης (Σίδνεϊ)

Όντας πλέον 31 χρονών, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης αποτελεί τον… γηραιότερο Έλληνα ομογενή που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας!

Αρχή, με τον… γηραιότερο Έλληνα ομογενή που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας, του οποίου το όνομα πιθανότατα θα φανεί αρκετά γνώριμο στο ελληνικό κοινό και ειδικά στους φίλους του Παναθηναϊκού, εφόσον ο συγκεκριμένος αγωνίστηκε στο «τριφύλλι» την σεζόν 2012/13.

Ο λόγος φυσικά για τον 31χρονο πλέον, Κώστα Μπαρμπαρούση!

Ο – γεννημένος στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας – ποδοσφαιριστής, έχοντας επιστρέψει στο αυστραλιανό πρωτάθλημα το 2013, μετά από δύο χρόνια στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ρωσία (Αλάνια Βλαντικάβκαζ) και όπως προαναφέρθηκε στην Ελλάδα (Παναθηναϊκό), από το καλοκαίρι του 2019 αγωνίζεται στην ομάδα του Σίδνεϊ, με την οποία στέφθηκε μάλιστα και πρωταθλητής Αυστραλίας πέρυσι για τρίτη φορά στην καριέρα του!

Φέτος, έχει αγωνιστεί 12 φορές στο πρωτάθλημα κι έχει πετύχει τρία γκολ, όντας μάλιστα ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομώνυμης ομάδας του Σίδνεϊ.

Κρις Οικονομίδης (Περθ Γκλόρι)

Έχοντας αγωνιστεί σε Αταλάντα και Λάτσιο και αφότου πέρασε από άλλες τρεις ομάδες, ο Κρις Οικονομίδης από το 2018 αγωνίζεται στην Περθ Γκλόρι!

Δεύτερος στην συγκεκριμένη λίστα είναι ο Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος όποιος έχει δυνατή μνήμη θα θυμάται πως είχε ακουστεί το 2015, όταν κι έχει αρχίσει ως βασικός με την Λάτσιο στην αναμέτρηση με την Σεντ Ετιέν για το Γιουρόπα Λιγκ εκείνης της χρονιάς.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός λοιπόν, είναι ο Κρις Οικονομίδης.

Ο 26χρονος πλέον μεσοεπιθετικός, έχοντας αρχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα σε μικρές ομάδες της Αυστραλίας, το 2012 πραγματοποίησε το παραπάνω «βήμα» στην καριέρα του και βρέθηκε στην Ιταλία και αρχικά στην Αταλάντα, όπου αγωνίστηκε στην δεύτερη ομάδα για έναν χρόνο και το 2013 αποκτήθηκε από την μεγάλη Λάτσιο, όπου κι εκεί έπαιξε μπάλα με τους μικρούς και το 2015 έφτασε να αγωνίζεται στους «μεγάλους» σε αναμέτρηση Γιουρόπα Λιγκ!

Ωστόσο, στους «λατσιάλι» παρέμεινε έως το 2016, όταν κι ακολούθησαν δανεισμοί σε Ιταλία (Σαλερνιτάνα), Δανία (Άαρχους) και Αυστραλία (Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς), προτού επιστρέψει μόνιμα στην πατρίδα του το 2018 για λογαριασμό της Περθ Γκλόρι, όπου κι αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Νέιθαν Κωνσταντόπουλος (Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ)

Γέννημα – θρέμμα της Αδελαΐδα, ο Νέιθαν Κωνσταντόπουλος αγωνίζεται στο «καμάρι» της πόλης, την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ, από το 2017!

Επόμενος, είναι ο τρίτος κατά σειρά ηλικίας Έλληνας ομογενής, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας και αποτελεί μάλιστα… γέννημα – θρέμμα της πόλης του.

Αυτός είναι ο Νέιθαν Κωνσταντόπουλος!

Ο 25χρονος μέσος, γεννημένος το 1996 στην πόλη της Αδελαΐδα, άρχισε το ποδόσφαιρο από ομάδες της πόλης του, όπως η Αδελαΐδα Κόμετς και η Αδελαΐδα Ολίμπικ και πλέον συνεχίζει στην ίσως πιο «μεγάλη» ομάδα της πόλης, την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ, στην οποία βρίσκεται από το 2017 στην πρώτη ομάδα.

Φέτος, «μετράει» επτά συμμετοχές και δύο γκολ!

Τζόναθαν Ασπροποταμίτης (Περθ Γκλόρι)

Στην τέταρτη θέση τώρα, βρίσκεται ένας Ελληνοαυστραλός ο οποίος είναι συμπαίκτης του Κρις Οικονομίδη στην Περθ Γκλόρι και ο δεύτερος και τελευταίος Έλληνας ομογενής για την ομάδα από το Περθ της Δυτικής Αυστραλίας.

Το όνομα αυτού, Τζόναθαν Ασπροποταμίτης!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 7 Ιουνίου του 1996 στο Σίδνεϊ, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στην ομάδα της Περθ Γκλόρι, στην οποία και βρέθηκε από τον Οκτώβριο του 2020.

Άρχισε την καριέρα του από «μικρές» ομάδες του Σίδνεϊ, αγωνίστηκε στην Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς, στην Σέντραλ Κόουστ Μαρίνερς και στην Γουέστερν Γιουνάιτεντ, αλλά πλέον αγωνίζεται με την φανέλα της Περθ Γκλόρι.

Στην μέχρι τώρα Α-Λιγκ έχει πραγματοποιήσει οχτώ εμφανίσεις.

Γιώργος Τιμοθέου (Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ)

Παίκτης της Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Γιώργος Τιμοθέου από το 2020!

Όμως, μιας και αναφερθήκαμε σε… συμπαίκτες, πέμπτος στην λίστα βρίσκεται ένας συμπαίκτης του Νέιθαν Κωνσταντόπουλου, ο οποίος κι εκείνος αποτελεί τον δεύτερο και τελευταίο Έλληνα ομογενή της ομάδας του.

Ο λόγος για τον Γιώργο Τιμοθέου.

Ο – γεννημένος στην Καμπέρα της Αυστραλίας το 1997 – Ελληνοαυστραλός σέντερ μπακ, αγωνίζεται από τον Νοέμβριο του 2020 στην Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ, με την οποία στο μέχρι στιγμής πρωτάθλημα «μετράει» πέντε συμμετοχές.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του Κρις Οικονομίδη, το όνομα του Γιώργου Τιμοθέου πιθανότατα να θυμίζει… κάτι και ο λόγος είναι το γεγονός του ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί το 2019 με την πρώτη ομάδα της Σάλκε!

Πιο συγκεκριμένα, έχοντας αρχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Αυστραλία και σε διάφορες ομάδες της χώρας, ο Ελληνοαυστραλός αμυντικός το 2018 έκανε το «μπαμ» και αποκτήθηκε από την ομάδα της Σάλκε, στην οποία έμεινε για έναν χρόνο όπου αγωνίστηκε κυρίως με την δεύτερη ομάδα.

Όμως, προς το τέλος της σεζόν στην τότε Μπουντεσλίγκα «άρπαξε» την ευκαιρία και στις 18 Μαΐου του 2019 αγωνίστηκε με τους «μεγάλους» στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος με την Στουτγκάρδη.

Βέβαια, στην συνέχεια ακολούθησε το πέρασμα του από το Βέλγιο και την Ζούλτε Βάρεγκεμ έως ότου επιστρέψει στην Αυστραλία και αποτελέσει μέλος της Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ.

πηγή: repress.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button